Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Zlín vítězí v Třinci i podruhé v sezóně

06.02.2018 · Michal Samiec
Třinecká vítězná série končí. Počítadlo úspěšných zápasů se zastavilo na čísle sedm. V posledním předolympijském zápase Oceláři narazili na Zlín, který dokázal pod Javorovým vyhrát i druhý zápas v sezóně. O svém vítězství rozhodl díky tříbrankové třetí třetině. Dvěma zásahy v zápase se blýskl útočník Šlahař.
48.kolo, úterý 6.2.2018
Třinec
Zlín
2:4
WERK ARENA
Třetiny: 1:1, 1:0, 0:3  Branky a nahrávky: 20. D. Musil, 25. Martin Růžička – 11. Šlahař (Roberts Bukarts, Fořt), 41. Honejsek (Roberts Bukarts, Freibergs), 56. Šlahař (Honejsek, Fořt), 58. Ondráček. Rozhodčí: Kubičík, Pešina – Lederer, Zíka. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 490. Střely na branku: 36:24. Zblokované střely: 15:6. Hity: 8:8. Vhazování: 48:28. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4.  
HC Oceláři Třinec: Hrubec – M. Doudera, Krajíček, D. Musil, L. Kovář, Jank, Linhart – J. Petružálek, Marcinko, Rákos – Martin Růžička, Roman Vlach, Dravecký – Svačina, Polanský, Adamský – Hrňa, Cienciala, O. Kovařčík.
Aukro Berani Zlín: Kašík – Freibergs, Ferenc, Valenta, D. Nosek, D. Řezníček, Žižka – Roberts Bukarts, D. Šťastný, Z. Okál – Honejsek, Fořt, Šlahař – Fryšara, Popelka, Ondráček – Kratochvíl, P. Sedláček, Gago.

Komentář k zápasu

Utkání mezi Třincem a Zlínem v rámci posledního předolympijského kola začalo náporem Ocelářů. Hned v prvních čtyřech minutách se do dvou obrovských šancí probili nejprve Růžička a následně po pravém křídle najíždějící Hrňa, hosty od inkasované branky zachránil tradičně jistý Kašík. Šanci otevřít skóre dal Ocelářům zlínský útočník Popelka, první vyloučený muž zápasu. Třinečtí ale pouze potvrdili, že přesilové hry v poslední době nejsou jejich silnou stránkou. Do dobré šance se dostal až v další fázi hry Petružálek, který se po ťukesu prezentoval nebezpečnou střelou z mezikruží. Nedáš, dostaneš! Tak zní otřepaná sportovní fráze a tak to taky bylo. Pár sekund po Petružálkově střele střílel po rychlé kombinaci s Bukartsem z prostoru mezi kruhy a brankovištěm Jakub Šlahař a doslova procedil puk za Hrubce.

Ještě v první třetině mohl vedení hostů navýšit Ondráček, který se dostal trochu nečekaně k puku na pravém kruhu v útočném pásmu Zlína poté, co domácí vyrobili minelu v rozehrávce. Jenže minul a Zlínští nevyužili ani svou přesilovku po vyloučení Ciencialy. 52 sekund před koncem první hrací doby se v mezikruží po akci zlínského odchovance Romana Vlacha – toho času v barvách slezského týmu – dostal ke střele David Musil. Jeho pokus byl tečovaný a možná právě proto skončil za rozhozeným brankářem Kašíkem. Byl to první gól Davida Musila v sezóně i v jeho extraligové kariéře a také první gól, jenž zlínský brankář na ledě třinecké Werk areny v tomto ročníku inkasoval.

Ve druhé třetině počítali šance hlavně Oceláři. Ve čtvrté minutě najížděl Marcinko s Hrňou, slovenský olympionik neúspěšně vyzkoušel své štěstí a po něm ještě pálil od modré Cienciala, který od druhé třetiny nastupoval v obraně na místě odstoupivšího Krajíčka. O malý moment později byli diváci svědky jediné branky prostřední hrací doby, když puk ležící ladem za Kašíkovou brankou ukořistil Martin Růžička, vybruslil z rohu a pověsil jej do horní části zlínské svatyně. Pod velkým tlakem se ocitli hosté mezi osmou a devátou minutou prostřední hrací doby. Velkou šanci měl v boxu před brankou operující Marcinko, dvě dobré dorážky zpřed brankoviště si připsal i Rákos.

Na konci jedenácté minuty druhé třetiny byl vyloučen zlínský střelec Šlahař, ale domácím víc sedí aktivita proti pěti soupeřům, než když hrají proti oslabenému sokovi. Aspoň tak to vypadalo i při druhé početní výhodě Ocelářů v zápase. Po skončení přesilovky si totiž na třinecké straně vytvořili šance Dravecký, Ondřej Kovařčík pálil na šikovnou teč Hrňovi, nebezpečně střílel i z pravého křídla Růžička. Jedinou opravdu velkou šanci Zlína ve druhé třetině měl v předposlední minutě Šťastný, jenž napálil tyč Hrubcovy branky. Gól z toho nebyl a na druhé straně se ještě do čtyřicáté minuty prezentovali dobrými šancemi Petružálek, Marcinko a největší Svačina, který po Polanského akci střílel na Kašíka, který po předchozím zákroku nebyl ve správném brankářském postavení, a trefil tyč.

Oceláři tedy přes střeleckou převahu i větší počet šancí po dvou třetinách vedli nejmenším možným rozdílem a hned na začátku třetí části se bránili přesilovce Zlína, když spolu s druhou sirénou putoval za katr Linhart. Zlínští touto šancí na rozdíl od Ocelářů nepohrdli a po pěkné akci, když Roberts Bukarts střílenou přihrávkou našel u pravé tyče úplně volného Antonína Honejska, vyrovnali účet zápasu. Na druhé straně mohl o malý moment později vrátit vedení třineckým hokejistům Rákos, ale jeho střelu z první z vrcholu kruhu Kašík lapil. Ve 46. minutě byl vyloučen Adamský a Zlínští měli druhou přesilovku třetí hrací doby, ve které zajímavou šanci vymyslel opět Bukarts. Tentokrát z levého křídla hledal před brankou obránce Ference, ale tentokrát akce neměla gólové zakončení. V tomtéž oslabení Ocelářů ujel po levém křídle Hrňa, který chtěl po obkroužení branky poslat puk do brankoviště, ale nestihl to, neboť při přesunu zlínský brankář posunul klec.

V polovině třetí třetiny dostali třetí přesilovku i Třinečtí, tentokrát Adamský faul vybojoval, když jej nedovoleně zadržel Matějíček. Ve velké šanci se na brankovišti zjevil Vlach, ale druhý gól proti bývalému týmu ve dvou po sobě jdoucích kolech nevstřelil. Na druhé straně měl dobrou šanci Bukarts, měl ale puk na bekhendu a zjevil se příliš blízko před Hrubcem. V 55. minutě mohl vedoucí branku Třince vstřelit nejprve Doudera, který vypálil od modré, následně ještě zkoušel za vyjetého Kašíka dorážet z úhlu Růžička, ale neuspěl. Ocelářům se gól dát nepodařilo, a tak se prosadili hosté. Nejprve akci dvou zlínských hráčů zakončil střelou nad Šťastný, o pár chvil později se už mohli hráči týmu Aukro Berani radovat. Jakub Šlahař dostal před Hrubcem příliš mnoho prostoru a přesnou přihrávku Honejska zpoza branky poslal do třinecké branky.

Zlín zhruba čtyři minuty před koncem urval vedení a bylo na Ocelářích, aby odpověděli. Ale než se vůbec domácí tým dostal do nějaké příležitosti, pohřbil definitivně jejich šance Jiří Ondráček, který si nabruslil až do nebezpečného prostoru před brankou a vsítil čtvrtý gól střelou nad Hrubcovým betonem. Oba klíčové zásahy dělily dvě minuty. Třinečtí ještě v samotném závěru při přesilovce zkusili power play, ale víc než pár nebezpečných střel nevyprodukovali – Zlínští tak vyhráli v Třinci letos i podruhé.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "Před pauzou jsme doma chtěli zabrat proti soupeři, který bojuje o šestku. Dnešní utkání se nám však vůbec nepovedlo. Vyrovnat se nám povedlo se štěstím, šance, které jsme si vytvořili, jsme nedokázali proměnit. Což je proti Zlínu velký problém, když neproměníte své šance, tak to na druhé straně vždy "smrdí" gólem. Na začátku třetí třetiny jsme dostali lacinou branku na 2:2, v zápase jsme si koledovali, abychom dnes nezískali ani jeden bod. Mrzí nás vítězná série, kterou jsme neprodloužili. My se musíme nachystat na zbývající tři zápasy. Tento duel musíme hodit za hlavu, musíme zase hrát tak, jak jsme hráli v průběhu vítězné série."

Robert Svoboda (Aukro Berani Zlín): "Pro nás je to nečekaný zisk tří bodů. Domácí byli od začátku utkání lepší v pohybu i v osobních soubojích. My se dokázali dostat do vedení, stav 1:1 po první třetině pro nás byl milosrdný. Musím pochválit celý tým za bojovnost, v bráně znovu exceloval Libor Kašík. Dnes jsme byli velmi produktivní, což se nám v posledních zápasech tak nevedlo. Poměr šancí a vstřelených branek byl velmi dobrý. Jsme rádi, že jsme se dostali přes sedmdesát bodů, doufáme, že nám to v závěru bude stačit."