Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Sedmý triumf v řadě: Oceláři mají skalp Olomouce!

04.02.2018 · Martin Stebel
Třinečtí Oceláři stále elegantně surfují na vítězné vlně a nekompromisně kosí extraligové rivaly! V neděli se představili na ledě Olomouce a nesmírně bojovného soupeře dokázali porazit těsně 2:1. Úvodní trefu měl na svědomí v první třetině Roman Vlach, rozdílový zásah zaznamenal pět minut před koncem Martin Růžička, pro něhož to byla letošní už 27. přesná trefa!
47.kolo, neděle 4.2.2018
Olomouc
Třinec
1:2
Zimní stadion Olomouc
Třetiny: 0:1, 0:0, 1:1  Branky a nahrávky: 48. Eberle (Jaroměřský) – 8. R. Vlach (Martin Růžička), 56. Martin Růžička (Dravecký, R. Vlach) Rozhodčí: Pavlovič, Bulanov – Kis, Rampír Vyloučení: 5:4 Bez využití: Střely na branku: 47:29 Zblokované střely: 12:10 Hity: 5:0 Vhazování: 33:33 Radegast index: 12:15 Diváci: 4538 Nejlepší hráči: Jan Jaroměřský – Šimon Hrubec  
HC Olomouc: Konrád (Matoušek) – Jaroměřský, Vyrůbalík (C), Houdek, Ondrušek (A), J. Galvas, L. Galvas – Eberle, J. Knotek (A), Laš – Ostřížek, Strapáč, J. Káňa – Skladaný, Herman, Burian – Staněk, Mráz, Holec – Macuh.
HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – M. Doudera, Krajíček (C), D. Musil, L. Kovář, Jank, Linhart – Petružálek, Marcinko, Rákos – Martin Růžička (A), R. Vlach, Dravecký – Svačina, Polanský, Adamský (A) – O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski.

Komentář k zápasu

Střetnutí Ocelářů v Olomouci začalo aktivitou favorizovaných hostů, Marcinko však v nadějné pozici střílel jen do Konrádovy lapačky. Kohouti krátce poté zahrozili Hermanem, jehož pokus Hrubec zlikvidoval vyrážečkou. Skóre se změnilo začátkem osmé minuty, kdy třinečtí těžili ze špatné koncentrace v defenzivě rivala. Martin Růžička na pravé straně hřiště uzmul nedůslednému bekovi kotouč a zpětnou nahrávkou oslovil volného Romana Vlacha, který nadvakrát procedil puk do olomoucké svatyně.

Několik chvil poté mohlo být ještě veseleji. Svižnou kombinační akci ukončila střela Musila z mezikruží, po které puk prosvištěl jen těsně mimo. Závěrečné minuty prvního dějství se nesly ve znamení převahy Mory, jenže ani Marek Laš, ani extřinecký David Ostřížek nemířili podle svých nejlepších představ.

Taky úvod prostřední periody patřil Hanákům, kteří se v poslední době herně a výsledkově trápí. Nejprve se neujala dorážka produktivního Knotka, poté přišly na řadu možnosti Strapáče či velice agilního Ostřížka. V obou případech byl králem situace Šimon Hrubec. Do střelecké listiny se nezapsal ani Vilém Burian, proti kterému třinecký čaroděj ukázal mimořádně efektní zákrok.

Těsně po polovině základní hrací doby se do individuálního sóla vydal Jakub Petružálek. Konráda de facto překonal, ale jeho pokus zastavila branková konstrukce. Oceláři se neprosadili ani v následné přesilovce, ve které stojí za zmínku snad jen solidní střelecká možnost Milana Doudery z levého kruhu.

Na startu třetí dvacetiminutovky se před třineckou brankou objevil Marek Laš, jenže scházela přesnost. Poté už byl k vidění festival zahozených šancí domácích, při kterých vynikla pružnost brankáře Ocelářů. Ten postupně bravurně vychytal Hermana a poté i Buriana.

Kohouti se přesto díky své nesmírné aktivitě dočkali zaslouženého vyrovnání, psala se minuta s pořadovým číslem 48. Téměř od modré vypálil Jaroměřský a mezi kruhy puk pohotově a přesně ze vzduchu tečoval mimo dosah třineckého gólmana Jan Eberle.

Vedení mohl Ocelářům rychle zpátky vrátit Martin Adamský, jenže v početní převaze mu ve výhodné šanci chyběly k přesnému zakončení centimetry. Hosté se tak dočkali v čase 55:03. Mimořádnou střeleckou pohodu zcela jasně demonstroval Martin Růžička, který se jako mrštný úhoř prosmýkl olomouckým rybníčkem, krásnou bekhendovou střelou do horního rohu dokonale překvapil Branislava Konráda a zaznamenal už svou 27 branku aktuální extraligové sezony.

V závěru ještě Olomouc zvýšila obrátky a vyrovnání viselo na vlásku. Obětaví Oceláři na čele s famózním Hrubcem však těsný náskok uhájili a vezou do WERK ARENY tři body!

Prohlédněte si videozáběry nejdůležitějších okamžiků z úspěšného duelu Ocelářů na ledě Olomouce ZDE

Ohlasy trenérů

Zdeněk Venera (HC Olomouc): "Souhlasím s tím, že nás Třinec v první třetině přehrával, měli jsme pocit, že do začátku utkání se promítl nešťastný konec utkání ze Zlína, kde nejenže jsme dostali vítězný gól pět vteřin před koncem, ale přišli jsme o dva hráče, o Škůrka a Irgla, takže začátek z naší strany nebyl vůbec dobrý. Od druhé třetiny jsme byli velmi aktivní, dostali jsme se do spousty šancí. Myslím si, že ve třetí třetině byla škoda vyloučení Houdka, když se nám podařilo vyrovnat a byli jsme v tlaku. Nicméně to nejpodstatnější, co nás trápí, je koncovka. Napočítali nám čtyřicet sedm střel, my z toho vyprodukovali jeden gól. Z Třince se dostane do šance Růžička, bekhendem to trefí do horního růžku. To je to, co nám chybí, ale to opakuji již delší dobu."

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "My jsme velmi rádi za tři body, které si odtud odvážíme, také proto, že se nám tuto sezonu proti Olomouci příliš nevedlo, několikrát nás obrala o body. V první třetině jsme měli výborný pohyb, domácí jsme nepouštěli do vážnějších příležitostí. Myslím si, že druhý gól, který přišel ve třetí třetině, byl klíčový. Potěšil mě celý tým, který byl bojovný, byl to play-offový hokej. Myslím si, že tento výsledek je pro Olomouc krutý, samozřejmě jsme rádi za tři body, ale domácí by si za svůj výkon a nasazení nějaký ten bodík zasloužili. Nicméně vyhrát mohl pouze jeden tým, my jsme ve fázi sezony, kdy tři body nám pomohou v sérii, kterou si držíme."

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice