Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Aktivní hra na body nestačila

19.01.2018 · Daniel Ježek
Oceláři v jednačtyřicátém kole zavítali na led plzeňské Home Monitoring Arény, s vedoucím týmem extraligové tabulky sehráli velmi dobrou partii. Hráči s drakem na hrudi byli aktivnějším týmem, na tři body to ale Slezanům nestačilo. Domácí vybojovali výhru 2:1.
41.kolo, pátek 19.1.2018
Plzeň
Třinec
2:1
Home Monitoring aréna
Třetiny: 1:1, 1:0, 0:0  Branky a nahrávky: 10. Mertl (Kracík, Gulaš), 35. Pour (Schleiss, Moravčík) – 3. Martin Růžička (Roth, Linhart). Rozhodčí: Souček, Hradil – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 6 886. Střely na branku: 24:28. Zblokované střely: 3:10. Hity: 15:10. Vhazování: 30:35. Průběh utkání: 0:1, 2:1.  
HC Škoda Plzeň: M. Svoboda – J. Kindl, Jones, D. Sklenička, J. Holý, Moravčík, L. Kaňák – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – Schleiss (A), Kratěna, Pour – D. Kindl, Stach, Straka – Rubner, Kracík, Hollweg.
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Krajíček (C), M. Doudera, Linhart, Roth, L. Kovář, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Dravecký, R. Vlach, Chmielewski – Adamský (A), Polanský, Svačina – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.

Komentář k zápasu

Do zápasu na západě Čech vstoupili mnohem lépe hostující Oceláři. Hráči s drakem na hrudi se od úvodního vhazování tlačili do zakončení, Cienciala v úvodu třetí minuty ještě na Svobodu nevyzrál. To se však povedlo o půl minuty později Martinu Růžičkovi. Snajpr Ocelářů dostal pas mezi domácí obránce, střelou pod horní tyč nedal plzeňskému brankáři žádnou šanci.

Slezané mohli další branku přidat v početní výhodě z páté minuty, Krajíček ale svou šanci nevyužil. Škodovka se do hry dostala až v deváté minutě, kdy si po Douderově prohřešku zahrála přesilovku. Elitní útok Plzně v přečíslení tří proti jednomu sehrál akci na jeden dotek, zakončující Tomáš Mertl střílel do odkryté branky.

Další průběh úvodní dvacetiminutovky příliš hokejové krásy nenabídl, brankáři na obou stranách proto neměli moc práce. Další zajímavé akce tak nabídla až druhá třetina. Tu znovu začali lépe Oceláři, kteří si v první polovině periody vybojovali dvě početní výhody. Hráči s drakem na hrudi drželi svého soka pod velkým tlakem, brankáře Svobodu se jim však překonat nepovedlo.

Jako blesk z čistého nebe proto přišla akce domácí v třicáté páté minutě. Jakub Pour dostal puk za třineckou defenzívu, i přes veškerou Rothovu snahu o zmaření akce se domácímu útočníkovi povedlo překonat brankáře Hrubce. Oceláři se ještě v závěru dvacetiminutovky pokusili o vyrovnání, střely Kováře, Svačiny ani Hrni ale Svobodu nepřekonaly.

Úvodní minuty poslední části se hrály bez častých přerušování. Třinecká první formace jednu dobu držela své soupeře pod tlakem, o chvíli později se pak musela naopak bránit atakům Plzně. Největší šanci na holích měli domácí Gulaš a hostující Martin Růžička. První jmenovaný ztroskotal na výborném Hrubcovi, Růžička netrefil odkrytou Svobodovu branku.

V dalším průběhu třetí třetiny se Oceláři hnali za vyrovnáním, zároveň však nechávali o něco více pootevřená zadní vrátka. Domácí hrozili z rychlých brejků. Schleissovu teč Kaňákovy střely skvěle vytěsnil Hrubec, v zápase velmi aktivní Pour poté pálil vedle. Svobodu nejvíce ohrožoval Martin Růžička, jehož tvrdá střela z pravé strany ale domácího brankáře nijak nepřekvapila.

Šest minut před třetí sirénou se v dobrých šancích ocitli Cienciala s Marcinkem, oba jmenovaní ale nedokázal překonat plzeňského brankáře. Slezané se v posledních okamžicích zápasu hnali za vyrovnáním, k dispozici měli také početní výhodu, tu ale Oceláři nezužitkovali. A když se půl minuty před koncem neujala ani Hrňova teč Rothovy střely, z výhry se radovali domácí hokejisté.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): „Utkání se pro nás nevyvíjelo dobře. Na začátku jsme udělali chybu a Martin Růžička dal gól. Pak jsme ale dobře sehráli přesilovku a srovnali. Upřímně, Třinec byl lepší na puku, měl lepší pohyb, byl hladovější, svižnější. Našim klukům na druhou stranu nechyběla bojovnost. Takové zápasy někdy jsou, že soupeř je lepší. My se tomu musíme přizpůsobit, trochu začít bránit. My dnes dobře zvládli třetí třetinu. Stojíme nohama na zemi, Třinec je velice kvalitní mužstvo a my si těch tří bodů velice ceníme.“

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): „Chtěl bych klukům poděkovat za dnešní zápas. Nakonec jsme nebodovali, je to pro nás nešťastné. Kluci hráli na maximum a přistoupili k tomu zodpovědně. Dostáváme se do příležitostí, to je hezké. My je ale musíme stoprocentně využívat a to se dnes nestalo. Proto body zůstaly v Plzni a my domů jedeme s prázdnou.“