Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Hradecké prokletí prolomeno, Oceláři berou dva body!

20.12.2017 · Daniel Ježek
Tipsport extraliga pokračovala jednatřicátým kolem po druhé reprezentační přestávce, Oceláři se vydali do Hradce Králové. Hráčům s drakem na hrudi se na ledě ČPP Arény dlouhodobě nedaří, ve středečním večeru však Oceláři toto prokletí prolomili a získali cenné dva body. Dva góly vsítil Michal Kovařčík, v prodloužení rozhodl Jakub Petružálek.
31.kolo, středa 20.12.2017
Mountfield HK
Třinec
2:3p
FORTUNA aréna
Třetiny: 0:0, 0:2, 2:0 - 0:1  Branky a nahrávky: 50. Kukumberg (Cibulskis), 57. Červený (Jaroslav Bednář, Zámorský) – 24. M. Kovařčík (Linhart), 30. M. Kovařčík (O. Kovařčík, Chmielewski), 62. Petružálek. Rozhodčí: Baluška, Fridrich – Lhotský, Výleta. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 501. Střely na branku: 24:25. Zblokované střely: 8:5. Hity: 29:29. Vhazování: 28:29. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.  
Mountfield HK: Rybár – F. Pavlík, Vydarený, Cibulskis, Gregorc, Zámorský, Graňák, Gaspar – Köhler (A), Dragoun, Berger – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Smoleňák – Látal, Koukal (A), Červený – Cingel, Kukumberg, Šimánek.
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Krajíček (C), M. Doudera, Linhart, D. Musil, Jank, Adámek – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Cienciala, Mikulík, Irgl – Adamský (A), Polanský, Petružálek – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík.

Komentář k zápasu

Úvodní třetina středečního zápasu nenabídla žádnou atraktivní podívanou. Na obou týmech se nejspíše podepsala dlouhá přestávka, k vidění bylo spoustu nepřesností na obou stranách. Diváci v ČPP Aréně v první periodě viděli jen devět střeleckých pokusů, velké šance se nakonec přeci jen urodily.

Domácí mohli otevřít skóre zápasu v početní výhodě z deváté minuty, Hradec ale nedokázal najít recept na statisticky nejlepší hru v oslabení celé soutěže. Po ubráněné nevýhodě se na konci třinácté minuty do vyložené pozice dostal Michal Kovařčík, mladý útočník dostal kotouč do předbrankového prostoru, tváří v tvář brankář Rybárovi ale nedokázal najít místečko pod pravým betonem domácího brankáře. V závěru dvacetiminutovky pak dobře kombinovali Koukal s Látalem, ani jejich akce ale soupeřovu síť nerozvlnila.

Prostřední dějství, do kterého se vstupovalo s bezbrankovým stavem, nabídlo více hokejových momentů, než třetina předcházející. V třiadvacáté minutě hradecký Cingel pálil z mezikruží, skvělým zákrokem se prezentoval Šimon Hrubec. Další minuta již nabídla první branku, radovali se hostující Oceláři. Nahození Tomáše Linharta bylo po cestě dvakrát tečováno, kotouč do sítě nakonec usměrnil Michal Kovařčík.

Také další minuty třetiny nabízely šance na obou stranách. Na Hrubce si nepřišli Vydarený, Džerinš či Bednář, na druhé straně pak Rybára podruhé v zápase propálil Michal Kovařčík. Útoční Ocelářů těžil ze spolupráce se svým bratrem Ondřejem, rychlá střela z kruhu pro vhazování zcela překvapila brankáře Mountfieldu.

Oceláři mohli své vedení navýšit v následující přesilovce po Smoleňákově faulu, Rybár však odolal. Podobně dopadla i rychlá akce Adamského v třicáté šesté minutě. Po třiatřiceti vteřinách závěrečné periody z ideální pozice pálil Džerinš, Hrubec opět předvedl vynikající zákrok.

V následujících minutách se neujaly pokusy Janka, Graňáka a Ciencialy, Oceláři tak v úvodu padesáté minutě stále vedli o dvě branky, domácí ale dokázali korigovat. Hráči s drakem na hrudi v branku nepřetavili rychlou akci Polanského formace, na druhé straně pak Mountfield udeřil. Oskars Cibulskis poslal milimetrovou přihrávku pro Romana Kukumberga, ten z hrany brankoviště poslal puk pod horní tyč Hrubcovy branky.

Oceláři v dalších minutách bránili těsné vedení, o to však přišli v sedmapadesáté minutě. Na trestné lavici v tu chvíli seděl Zbyněk Irgl, jeho prohřešek proti pravidlům z hrany brankoviště potrestal Rudolf Červený. Zápas tak dospěl do prodloužení.

Nastavený čas se nesl v režii hráčů s drakem na hrudi. Dvakrát neuspěl Rákos, trojice Lukáš Krajíček – Jiří Polanský – Jakub Petružálek nakonec zamotala hlavy domácím hráčům, poslední jmenovaný pak svižnou střelou propálil brankáře Rybára. Oceláři tak v Hradci získali dva body.

Ohlasy trenérů

Pavel Hynek (Mountfield HK): „Gratuluju Třinci k vítězství. Neodehráli jsme dobré utkání, nemohli jsme se do toho dostat. Soupeř byl padesát minut lepší v pohybu, v naší hře jsme postrádali větší nasazení, bojovnost a emoce. Prostě to k nám dneska nepřišlo. Strašně málo jsme stříleli a s tím minimem šancí, co jsme měli, jsme špatně naložili. Začali jsme to honit v posledních deseti minutách. Jsme rádi za ten bod, víc jsme si nezasloužili. V prodloužení jsme každé střídání vyrobili nějakou hrubku, až to soupeř napotřetí nebo napočtvrté potrestal a získal prémiový bod.“

Václav Varaďa (Oceláři Třinec): „Jsme samozřejmě velmi rádi za vítězství, které se nerodilo vůbec snadno. Myslím, že od začátku jsme si za ním šli. Vytvořili jsme si spoustu šancí a i když naše branky byly z těch šťastnějších, tak pohybem a skvěle sehraným středním pásmem jsme dělali domácím velké problémy. Vedení jsme si zasloužili. Mrzí nás závěr s trochu zbytečným faulem, domácí tam zaslouženě srovnali. Jsme rádi za vítěznou branku v prodloužení, po třech prodlouženích za sebou je to taková třešinka na dortu a vzpruha do pátečního zápasu.“