Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři otočili přetěžký zápas a mají další vítězství

20.10.2017 · Michal Samiec
Druhý lídr tabulky se představil na ledě Werk areny v rozmezí pouhých tří dnů. Stejně jako s brněnskou Kometou i zápas se Škodou Plzeň byl z kategorie nejtěžších. Oceláři se nedali položit nepříznivým vývojem, ve třetí části srovnali a v prodloužení vytěžili ze své aktivity vítězný gól.
15.kolo, pátek 20.10.2017
Třinec
Plzeň
3:2p
WERK ARENA
Třetiny: 0:1, 1:1, 1:0 – 1:0  Branky a nahrávky: 31. Polanský (Jank, Cienciala), 47. Martin Růžička (Marcinko, Musil), 65. Marcinko (Martin Růžička, Roth) – 18. D. Kubalík (Schleiss, M. Svoboda), 34. Stach (Indrák). Rozhodčí: Šír, Mrkva – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 167. Střely na branku: 41:28. Zblokované střely: 12:16. Hity: 3:15. Vhazování: 38:26. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2. 
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Krajíček, M. Doudera, Roth, D. Musil, Jank, Linhart – Martin Růžička, Marcinko, Dravecký – Svačina, Polanský, Cienciala – Irgl, Rákos, Hrňa – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík
HC Škoda Plzeň: M. Svoboda – Moravčík, Čerešňák, J. Kindl, D. Sklenička, Pulpán, Jones – D. Kubalík, Mertl, Gulaš – Stach, Preisinger, Indrák – Schleiss, Kracík, P. Straka – Vracovský, Kodýtek, Hollweg

Komentář k zápasu

Třinečtí hokejisté podruhé v jednom týdnu přivítali na svém ledě lídra tabulky. První třetina zápasu mezi Oceláři a Škodovkou Plzeň strhující hokej nepřinesla. Úvodní šanci utkání si připsal ve druhé minutě Stach, když nebezpečně tečoval nahození od modré čáry. Na druhé straně první rozruch měla na svědomí čtvrtá formace, když zpoza branky vyvezl puk Chmielewski. Na opravdu gólovou příležitost diváci ve Werk areně čekali do sedmé minuty. Ve výhodě po faulu na Marcinka se dostal sám s pukem před Svobodu Růžička, ale poslal kotouč pouze nad plzeňskou branku. Následující pasáž ovlivnila vyloučení. Celkem jich bylo v první třetině pět a hned čtyřikrát pykali hosté. Zatímco Oceláři hráli početní výhodu, která je jinak jejich velkou zbraní, celých šest minut a hráči Škodovky jen 90 sekund, branka nepadla ani na jedné straně. Jediný gól úvodní dvacetiminutovky nakonec vsítil extraligový ostrostřelec Dominik Kubalík, pro kterého to byla již 15. branka v této sezóně. Miroslav Svoboda v končícím oslabení, kdy právě Kubalík odpykával trest za hráčskou lavici, rychle rozehrál na Schleisse, který akci tři na dva vyšperkoval přesnou přihrávku na střelce branky.

Začátek prostřední hrací doby nepřinesl žádný výrazný okamžik, na první brankovou příležitost si museli zúčastnění počkat do 25. minuty. Růžička vedl puk v tandemu s Draveckým, nechal jej svému spoluhráči, ale domácí hráč s číslem 22 z mezikruží trefil jen Svobodu. O zhruba dvě minuty později zle zatápěla plzeňské obraně čtvrtá třinecká pětka, ale branka nepadla ani v této pasáži hry. Na konci 28. minuty dostali Plzeňští první plnohodnotnou přesilovku, když byl vyloučen Dravecký. Hosté drželi třineckou čtveřici v jejich pásmu, snažili se najít nejlepší kombinací klíč od branky Šimona Hrubce. Branku však, podobně jako Oceláři v řadě přesilových her v úvodní části, nevsítili. Naopak dvojice Růžička – Marcinko překvapila při rozehrávce Plzeňské, Růžička měl nakonec na čepeli branku, ale trefil jen přilbu extřineckého brankáře ve službách hostujícího družstva.

Vyrovnání nakonec přišlo o pár okamžiků později. Jank vystřelil od modré a puk do branky Škodovky tečoval na samé hraně brankoviště stojící a svůj dvoustý extraligový gól střílející Jiří Polanský. Domácí mohli skóre překlopit na svou stranu jen o několik okamžiků později, ale přečíslení dnes velmi agilní čtvrté formace Ocelářů poté, co puk na modré čáře zachytil Roth, gól nepřineslo. Svoboda tedy druhý gól ve druhé periodě neinkasoval, udeřilo ale na druhé straně. Indrák ukořistil puk ve středním pásmu, naservíroval jej Davidu Stachovi, který si potáhl Hrubce a z velkého úhlu skóroval. Do 40. minuty již další kotouč v brance neskončil, byť po tom volala třeba akce Hrni. Ten se s jistou dávkou štěstí prokličkoval až před plzeňského gólmana, ale Svoboda jeho kličku do bekhendu vychytal výborným zákrokem.

Oba týmy do závěrečné části hry vstupovaly za jednobrankového vedení lídra tabulky z Plzně. Hostující družstvo mělo hned v úvodu závěrečné periody velkou šanci rozhodnout nebo minimálně solidně navýšit skóre. Během pouhých 19 sekund byli vyloučení domácí Michal Kovařčík a Dravecký, svěřenci trenérů Straky a Čiháka však dvojnásobnou přesilovou hru nesehráli nejlépe, domácí bránící hráči k tomu vykryli spoustu přímých střel na Hrubce, skóre se tedy neměnilo. Jeden z klíčových momentů utkání přišel na rozmezí šesté a sedmé minuty poslední dvacetiminutovky. Nejprve po nedorozumění ve třinecké obraně vysunul Stach Indráka, ale ten neuspěl. Marcinko přímým pasem na útočnou modrou o moment později přihrál Martinu Růžičkovi. Třinecký kanonýr kličkou do bekhendu uspěl a srovnal.

V normální hrací době mohl ještě rozhodnout díky několika šancím hostující tým. Ale nevyužil přesilovku po vyloučení Janka, neprosadil se ani podruhé v utkání kanonýr hostů Kubalík a necelé dvě minuty před koncem neuspěl ani Stach, který jako na slalomové trati pronikl až před domácího brankáře, ale úspěšnější byl právě Hrubec. Zápas tak dospěl do prodloužení. V něm měli megašanci hostující ve velmi dobré formě hrající útočníci Gulaš s Mertlem. Jak to při hře tři na tři často bývá, unikli dva na nikoho, Mertl puk na zlatém podnosem poslal Gulašovi, ale místo něj se radoval Hrubec a více než čtyři tisíce diváků v aréně. Domácí brankář se zaskvěl výtečným zákrokem lapačkou. Pár momentů na to byl vyloučen Kubalík, Oceláři tak měli ideální příležitost rozhodnout. A tak se také stalo. Růžičkovu střelu od modré dorazil za Svobodu Tomáš Marcinko. Jeho přičiněním tedy dva body zůstaly pod Javorovým a jeden byl exportován do města piva. Oceláři versus Škodovka 3:2 po prodloužení.

Ohlasy trenérů