Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Drama se šťastným koncem: Oceláři vezou z Boleslavi všechny body!

15.10.2017 · Martin Stebel
Bylo to napínavé do poslední vteřiny, ale dobrá věc se podařila! Duel na ledě Mladé Boleslavi měli Oceláři velmi dobře rozehrán, po dvou třetinách zásluhou tref Adamského, Ciencialy a Irgla vedli 3:0, ale domácí ve třetím dějství snížili na rozdíl jediné branky a vyrovnání viselo na vlásku. Třinečtí bojovníci ovšem dramatickou koncovku zvládli a vezou pod Javorový tři cenné body!
13.kolo, neděle 15.10.2017
Ml. Boleslav
Třinec
2:3
ŠKOENERGO aréna
Třetiny: 0:1, 0:2, 2:0  Branky a nahrávky: 43. Klepiš (Valský), 50. Knot (Hanzlík) – 2. Adamský (Polanský, Jank), 33. Cienciala (Rákos), 36. Irgl (O. Kovařčík). Rozhodčí: Hejduk, Bejček – Hynek, Klouček. Vyloučení: 6:4. Využití: bez využití V oslabení: 0:1. Střely na branku: 34:29. Zblokované střely: 15:8. Hity: 2:8. Vhazování: 40:33. Průběh utkání: 0:3, 2:3. Diváci: 3423. Nejlepší hráči: Ronald Knot - Martin Adamský.  
BK Mladá Boleslav: Maxwell (J. Růžička) – Hanzlík (C), Knot, J. Říha, Kotvan, Němeček, Hrdinka – Lenc (A), P. Holík, P. Musil – Valský, T. Knotek, Pacovský – Orsava, Žejdl, Klepiš (A) – Martin Procházka, Urban, Pabiška.
HC Oceláři Třinec: Hrubec (Strmeň) – M. Doudera, Krajíček (C), Linhart, Jank, D. Musil, Adámek – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Hrňa, Cienciala, Irgl – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski.

Komentář k zápasu

Do nedělního souboje na ledě Mladé Boleslavi vstoupili Oceláři v naprosto identické sestavě, jaká byla k vidění během pátečního utkání v Pardubicích. Začátek střetnutí byl pro hosty snový. V polovině druhé minuty Jiří Polanský obkroužil branku, mezi kruhy viděl tradičního parťáka Martina Adamského, který pohotovou střelou mezi betony otevřel skóre.

Aktivita Slezanů nepolevila a rodily se další šance. Skórovat mohli Růžička či Chmielewski, jenže americký brankář byl pozorný. Na druhé straně hřiště vypadala slibně nenápadná teč Pacovského, kterou ovšem Hrubec viděl a zpacifikoval. Aktivní pohyb a rychlá výměna pozic třineckých dělala Středočechům problémy. Pramenily z toho přesilové hry během kterých Oceláři pálili ze všech pozic. Za zmínku stojí především střely Polanského nebo Irgla. V obou případech si však Maxwell věděl rady.

Druhé dějství začalo ofenzivní převahou domácího celku. Nejprve střílel Jakub Valský, ale těsně minul. Krátce poté se v nebezpečné pozici ocitl Pacovský, jenže neměl dostatek prostoru k vhodnému zakončení. Ocelářům mohl udělat radost Marcinko, ale jeho tutovka během přesilovky nebyla dotažena ke zdárnému konci.

Do průběhu utkání výrazně zasáhly fauly na obou stranách. Hra byla poněkud nervózní, emoce hořely. V čase 32:31 hosté vedli už dvoubrankovým rozdílem. Při vyloučení Michala Kovařčíka ztratili boleslavští ve středním pásmu kotouč. Ten získal Daniel Rákos a posunul jej na pravé křídlo, kde si najel David Cienciala. Třinecký rodák se neukvapil, nejprve naznačil nahrávku, nakonec však zvolil přímou střelu zápěstím a puk precizně umístil v rohu Maxwellovy branky - 0:2!

Aby špatných zpráv pro Středočechy ještě nebylo málo, brzy inkasovali znovu. Výtečnou práci odvedl Ondřej Kovařčík, který od levého hrazení viděl mezi kruhy volného Zbyňka Irgla. Bývalý kapitán nic složitého nevymýšlel a utěšenou ránou k tyči pokořil boleslavského brankáře už potřetí.

Začátek závěrečné dvacetiminutovky naznačil, že Bruslaři se s nelichotivým výsledkem nehodlají smířit. V čase 42:57 dostal v mezikruží dostatek volného prostoru a času Jakub Klepiš, jenž umístěnou střelou nad lapačku snížil. Bruslařský klub i nadále diktoval tempo hry a hýřil aktivitou. Kontaktní branka se domácím povedla v 50. minutě, kdy obránce Ronald Knot nekompromisně napřáhl na pravém kruhu a puk se zastavil až v horní části hostující svatyně.

Třinecké mohl znovu poslat do dvoubrankového vedení v přesilovce Martin Růžička, ale jeho tvrdému projektilu z levého křídla scházely centimetry. Závěrečné minuty logicky patřily Mladé Boleslavi, která ostřelovala Šimona Hrubce téměř ze všech stran, ale nesmírně obětavě bojující Oceláři už výhru dokázali udržet.

Úvodní čtvrtinu základní části Tipsport extraligy tak svěřenci trenérského tandemu Varaďa-Zadina uzavřeli na třetí pozici a se solidním ziskem 25 bodů!

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (BK Mladá Boleslav): "Špatně jsme vstoupili do utkání a obdrželi rychlý gól. Soupeř byl na koni, měl lepší pohyb a předčil nás ve většině herních činností. V první třetině jsme se tedy k ničemu nedostali. V té druhé jsme náš výkon trochu zvedli a hru vyrovnali. Poté se hrálo víc fyzicky na obou stranách. Když jsme začali hru pomalu převracet na naši stranu, tak jsme po hrubé chybě inkasovali druhý a třetí gól. To nás srazilo do kolen. V té chvíli, troufám si tvrdit, už nebylo moc lidí, kteří by nám věřili, že ještě se zápasem dokážeme něco udělat. To se nám ve třetí třetině povedlo, ale je špatné, že z toho nemáme ani bod."

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "Jsme samozřejmě velmi rádi za tři body. Bylo to cenné vítězství, které se nerodilo vůbec snadno. Do poloviny zápasu jsme byli schopni dávat branky a hrát jednoduchý hokej, který nás v této sezóně zdobí. Na konci druhé třetiny nám pak pomohla poctivě ubráněná oslabení. Od 10. minuty druhé třetiny se Boleslav nastartovala, ale hráči odvedli dobrý výkon, zejména právě v oslabeních. Ve třetí třetině Mladé Boleslavi pomohl brzký gól. Domácím potom narostla křídla a po zbytek utkání byli lepší. Oceňuji, že jsme to ustáli ukázali charakter a blokovali střely. Šimon Hrubec podal výborný výkon, čímž nám zajistil velice cenné tři body."