Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Skalp nováčka: Oceláři vynulovali Jihlavu!

12.09.2017 · Martin Stebel
Třetí kolo letošního ročníku Tipsport extraligy proti sobě postavilo mimo jiné týmy z Jihlavy a Třince. Oceláři potvrdili roli favorita a na ledě nováčka soutěže zásluhou kompaktního výkonu celého týmu dokázali zvítězit fotbalovým poměrem 2:0. První trefu zaznamenal Martin Adamský, druhou branku vsítil Bohumil Jank. Spolehlivý Šimon Hrubec se prezentoval prvním čistým kontem sezony!
3.kolo, úterý 12.9.2017
Jihlava
Třinec
0:2
Horácký zimní stadion
Třetiny: 0:1, 0:1, 0:0  Branky a nahrávky: 4. Adamský (Polanský, M. Doudera), 26. Jank (Rákos, Martin Růžička) Rozhodčí: Sýkora, Pešina – Jindra, Zíka Vyloučení: 2:7 Bez využití: Střely na branku: 18:21 Zblokované střely: 13:6 Vhazování: 29:35 Nejlepší hráči: Tomáš Jiránek – Jiří Polanský Diváci: 5296  

HC Dukla Jihlava: Volden (Škarek) – De La Rose, Suchánek, Šidlík, Bryhnisveen, Ulrych, Kajínek, Váňa – Macík, J. Skořepa (A), Jiránek – Čachotský (C), F. Seman, Rys – Žálčík, Hlinka, Anděl – Protasenja, R. Hubáček, Diviš (A).

HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Adámek, Jank, Roth, M. Doudera, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (C) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Dravecký, M. Kovařčík, Irgl – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.

Komentář k zápasu

Do utkání na ledě nováčka nemohli Oceláři nasadit dva zdravotně indisponované hráče - Jakuba Petružálka a Lukáše Krajíčka. Začátek měli lepší domácí hokejisté, kteří kroužili v útočném pásmu, ale do střeleckých pozic se dostávali pouze sporadicky.

Třinečtí naopak svou prakticky první možnost přetavili v gólovou radost. Mezi kruhy obdržel dostatek prostoru Jiří Polanský, jehož ránu ještě norský gólman Volden zkrotil, ale proti pohotové dorážce Martina Adamského už byl krátký.

I v dalším průběhu měla hra poměrně vysoké tempo a šance se rodily na obou stranách kluziště. Ve 13. minutě byl blízko vyrovnání Lukáš Žalčík, jenže jeho střelu švihem z křídla dokázal Hrubec vyrazit. Svou možnost nevyužil ani Martin Růžička, který po Krajíčkovi převzal kapitánské céčko.

Oceláři mohli navýšit vedení krátce po startu druhé dvacetiminutovky, kdy Svačina adresoval diagonální nahrávku pro Adamského. Třinecký forward s číslem 83 ale neposedný puk ze vzduchu netrefil podle svých představ.

Hosty to však nemuselo mrzet, jelikož krátce poté už vedli dvoubrankovým rozdílem. U modré lajny nekompromisně napřáhl Bohumil Jank a jeho ostrý projektil si našel cestu do horní části Voldenovy branky. Nutno dodat, že výbornou práci odvedl znovu Tomáš Marcinko, který před norským brankářem úspěšně clonil.

Dukla nepůsobila špatným dojmem a nadále měla urputnou snahu o korekci, čehož důkazem byla například aktivita Lukáše Žalčíka. Ten nebezpečně pálil z mezikruží, ale třinecký strážce svatyně jeho záměr bezvadně přečetl.

Třetí dějství přineslo jen pár vyložených možností na obou stranách. Oceláři byli evidentně lepší při hře pěti proti pěti, kdy několikrát delší období neustálou rotací drželi svého soka v obranném pásmu. Střelecké pokusy Rákose či Růžičky byly sice nadějné, ale Lars Volden předváděl kvalitní zákroky.

"Vojáci" se do střeleckých pozic dostávali poměrně sporadicky. Většinou si své šance vytvořili v početních výhodách, ale třinecká obrana na čele se Šimonem Hrubcem pracovala na jedničku. Závěr utkání už mnoho dramatických situací nenabídl a Oceláři tak vezou z Horáckého zimního stadionu do WERK ARENY tři body.

Ohlasy trenérů

František Zeman (HC Dukla Jihlava): "Chtěli jsme navázat na výkon ze Sparty, bohužel se nám to nepodařilo tolik, jak jsme chtěli. Laciný první gól nás trošku přibrzdil. V poslední minutě první třetiny jsme měli šanci, bohužel gól na 1:1 jsme nedali, mohlo to být pro nás veselejší. Soupeř udělá chybu a my jí nepotrestáme, naopak my uděláme chybičku a soupeř jí potrestá. Na tomhle musíme ještě zapracovat. Nicméně jsme potrápili velký tým, jako je Třinec."

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "Jsme velice rádi za to, jak utkání skončilo. Vážíme si třech cenných bodů z Jihlavy. Věřím, že Jihlava to udělá hrozně těžké každému soupeři, který si odsud bude chtít odvézt body. Ceníme si, že jsme byli schopní dát první branku, i když se štěstím. Ve druhé třetině jsme měli pasáže, kdy jsme hráli velice dobře, ale nedali branky. Zase jsme odvedli spoustu práce v oslabeních, blokovali jsme před naším brankářem střely. Ve třetí třetině hráli kluci jednoduše. I když si domácí tým vytvořil některé šance, tak jsme si s tím poradili parádně."