Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři porazili Kometu 6:1

01.03.2010 · Roman Zajíček
V dnešním 20.kole nádstavbové části Noen extraligy juniorů zajížděli mladí Oceláři do Brna. Hned od začátku bylo jasné, kdo bude na ledě dominovat. Třinečtí se do svého soupeře zakousli a prakticky celý zápas hru a výsledek kontrolovali. Kometa se prosadila pouze jednou. Oceláři hned šestkrát a zaslouženě si připisují plný bodový zisk.
III., pondělí 1.3.2010
Kometa Brno
Třinec
1:6
Třetiny: 0:1, 0:3, 1:2  Branky a nahrávky: 50. Daniška (Komínek, Fúzik) - 7. Bajtek (Měrka, Roupec), 25. Marosz (Pavlík), 30. Gottwald (Rapáč), 39. Mičulka (Pavlík, Martyčák), 52. Špaček (M. Toman), 58. Toman (Roupec). Rozhodčí: Čech - Humpolíček, Musil. Vyloučení: 8:8, navíc Štěpánek (KOM) 10 min. OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 77. Střely na branku: 36:37. Průběh utkání: 0:3, 0:4, 1:4, 1:5, 1:6 
Matoušek (od 41. Šenk) - Štindl, Zítka, Lysoň, Svoboda, Svoboda - Hnilička, Stehlík (C), Daniška, Fúzik, Komínek, Juráň, Brzobohatý, Popolanský (A), Novotný.
Boška - Roupec, Pavlík, Gottwald, Chvostek, Špaček, J. Toman - Mičulka, Lucák, Bezuška, Marosz, Měrka, Rapáč, M. Toman, Bajtek, Palička, Martyčák.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvod duelu patřil Brňanům, ti se ovšem střelecky nedokázali prosadit. Dvakrát se skvěle zaskvěl hostující brankář Boška, který lapil pokus Stehlíka a následně tutovku Komínka. Ten byl dokonce sám před třineckým strážcem svatyně, leč nedokázal jej v klíčový moment přehodit. Oceláři se dostali do hry přibližně v šesté minutě a hned nebezpečně zahrozili Mičulkou, domácí Matoušek prozatím odolal. Nikoliv však na dlouho. Třinecký Měrka poslal do brejku unikajícího Filipa Bajtka a ten nedal svižnou střelou nad lapačku, brněnskému gólmanovi šanci – 0:1.

Poté se hra uchýlila do průměru a spíše se hrálo ve středu hřiště. Bojovný hokej přinesl také několik vyloučení, především na straně Brna. Tam byla trestná lavice v neustálé permanenci, ale hostující hráči nedokázali prakticky ohrozit brněnskou bránu. Kometa si zahrála v závěru také přesilovku, jenže místo nějaké dobré příležitosti, málem inkasovala. Štěpánek ztratil ve středním pásmu kotouč a na bránu se řítil osamocený Mičulka a Matoušek s vypětím sil odvrátil změnu ve skóre. Po první třetině se odcházelo do šaten za stavu 0:1 pro Třinec.

Druhá třetina začala v duchu té první, tedy nedisciplinovaností obou týmů. Třinci se moc v početních výhodách nevedlo, Kometě o něco málo lépe. Sice byli Brňané v tlaku a hráli přesilovku, když za katrem seděl Měrka, jenže radovali se muži v červeném. V oslabení ujela celé brněnské obraně dvojice Pavlík - Rostislav Marosz a druhý jmenovaný překonal z dorážky bezmocného Matouška – 0:2. Od té doby se svěřenci Jiřího Juříka dostatečně uklidnili a nervózní Kometu prakticky do ničeho nepouštěli.

Navíc přidělali brněnské obraně další starosti. Nedůraznosti brněnské defenzivy využil Michael Gottwald, jenž se prosadil ve skrumáži před bránou – 0:3. V polovině zápasu bylo daleko veseleji na straně Slezanů, kteří kontrolovali v poklidu dosavadní průběh duelu. Křečovitě hrající modrobílí se stále trápili, i když měli opět možnost hrát přesilovku. Ovšem v pohodě chytající Boška kontroloval slabou střelu Brzobohatého a Komínka. Navíc v závěru druhé třetiny přišel další trest pro Moravany. Po chybě brněnské obrany využil její nedůslednosti Lukáš Mičulka a Matoušek musel počtvrté lovit kotouč ze své sítě. Po druhé třetině tedy celkem jasný stav - 0:4.

Třetí třetina začala opět v poklidném tempu a spíše se již oba soupeři do ničeho nepouštěli. Prakticky až do padesáté minuty se na ledové ploše příliš mnoho vzruchu nekonalo, až na počátku padesáté minuty se přeci jen domácí dočkali korekce ve skóre. Tomáš Daniška jen tan laxně plácnul na vrcholu kruhu do kotouče a ten k překvapení brankáře Bošky zapadl mezi jeho betony – 1:4.

Třinečtí ale další úpravy nepřipustili a navíc přidali další hřebíček do brněnské rakve. Štěpán Špaček vypálil, jeho tvrdá bomba orazítkovala břevno a zdálo se, že se bude pokračovat ve hře. Jenže po krátké konzultaci sudích byla překvapivě uznána – 1:5. Třinecké ofenzivní choutky nebraly konce, šestou branku přidal v přesilovce Michal Toman, jenž dorazil nahození Roupce - 1:6. Brňané hrající se slepenou obranou tak utrpěli vysokou porážku na domácím ledě. Třinečtí si v poklidu dokráčeli po zasloužené tři body.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): Já si myslím, že zápas jsme rozhodli ve druhé třetině, kdy jsme vstřelili tři branky. A myslím, že kluci odehráli celý ten zápas ve velké pohodě. Soupeře jsme až na branku ve třetí třetině k ničemu nepustili. Na play-off se ještě nějak speciálně nepřipravujeme, protože nejsme kompletní a chybí nám spousta hráčů. Přípravu na play-off tedy budeme muset směřovat až těsně před jeho začátkem.

Leoš Zajíc (HC Kometa Brno): Hráči podali podprůměrný výkon, je to škoda. Ze začátku jsme měli nějaké šance, ale utkání se potom zvrtlo v podstatě v jednostrannou záležitost Třince. Nedokázali jsme na tu jejich hru odpovědět, jednak nám chybí plno hráčů, a ten zbytek byl zakřiknutý. Hráči vůbec nehráli to, co jsme po nich chtěli. Hráli jsme na pět obránců, z toho Petr Štindl je těžce nachlazený a musel hrát ve dvou obranách. A bylo vidět, že ti hráči, kteří nemohli nastoupit, nám prostě chybí. A ti hráči jako Petr Štěpánek, kteří by měli týmu pomoci, tak sedí na trestné lavici, a to se nedá takhle nechat a budeme to s Petrem řešit. Mužstvo se musí zvednout.

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice