Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Chomutov doma potvrdil postup, Oceláři končí

24.03.2017 · Daniel Ježek
Hráči s drakem na hrudi v šestém zápase usilovali o prodloužení čtvrtfinálové série a návrat do WERK ARENY. Oceláři po první dvacetiminutovce vedli o dvě branky, Piráti ale dokázali zápas otočit a postoupit do semifinále.
ČF6, pátek 24.3.2017
Chomutov
Třinec
5:3
SD aréna
Třetiny: 1:3, 2:0, 2:0  Branky a nahrávky: 12. Skokan (V. Růžička, Kämpf), 29. Mrázek (Raška), 40. Skokan, 44. Poletín (Flemming, Huml), 59. Rutta (Koblasa, Kämpf) – 10. Petružálek (Netík, Kreps), 17. Rákos (Krajíček, Kreps), 17. Adamský (Kane). Rozhodčí: Hradil, Bulanov – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 6:8, navíc Marosz (TRI) 10 min. OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 250 (vyprodáno). Střely na branku: 25:33. Zblokované střely: 12:9. Hity: 5:3. Vhazování: 46:21. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 5:3.  
Piráti Chomutov: J. Laco – Rutta, L. Chalupa, Flemming, Skinner, Valach, Mrázek, Dlapa – Skokan, Huml (A), Tomica – Vondrka (C), V. Růžička, Sklenář – Raška, Kämpf, Koblasa – Kaše, Šťovíček, Poletín (A) – Lauko.
HC Oceláři Třinec: Hamerlík – Krajíček, M. Doudera, Nosek, L. Galvas (A), Hrabal, Jank, Adámek, Štebih – Petružálek (A), Kreps, Rákos – Martin Růžička, Marosz, Dravecký – Netík, Kane, Adamský (C) – Hrňa, Jašek, Cienciala.

Komentář k zápasu

Do šestého klání lépe vstoupili hostující Oceláři. Hráči s drakem na hrudi si v úvodní desetiminutovce zahráli jednu početní výhodu a vypracovali si dvě vyložené šance. Netík dobře pálil z mezikruží, Rákos poté využil zaváhání domácí defenzívy a pálil z bezprostřední blízkosti. Oba pokusy ale skončily na Lacových chráničích.

SD aréna tak první trefu viděla až v desáté minutě, k radosti zaplněného hostujícího sektoru se trefili Oceláři. Jakub Petružálek šikovně tečoval Netíkovo nahození, brankář domácích byl bez šance. Vedení ale Ocelářům vydrželo jen dvě minuty, Piráti udeřili ve své první přesilovce. Dávid Skokan změnil směr Růžičkova pokusu, Hamerlík byl bez šance.

Slezané se ale s vyrovnaným stavem nehodlali smířit a do první přestávky utekli do dvoubrankového trháku. Vše se událo v sedmnácté minutě, kdy se v rozmezí sedmnácti vteřin prosadili Daniel Rákos a Martin Adamský. První jmenovaný využil Krajíčkovy pobídky, Adamský pak v úniku propálil Laca mezi betony.

Druhá třetina začala několika tresty na obou stranách, na větší šanci se čekali čtyři minuty. Flemming pálil z mezikruží, kotouč ale letěl vedle branky. Podobně dopadl také Lauko. V devětadvacáté minutě mohl vedení hostujícího týmu navýšit Netík, v sólu ale neuspěl. Piráti proto trestali. Raška našel před brankou stojícího Jaroslava Mrázka, který z blízka propálil Hamerlíka.

Kontaktní branka Oceláře vyburcovala k vyšší aktivitě, Laco měl v chomutovské brance plné ruce práce. Vedení Slezanů mohli ve velkých šancích navýšit Netík, Adamský či Rákos, první dva ale ztroskotali na domácím brankáři, Rákos trefil tyč. Už to vypadalo, že se do kabin půjde za jednobrankového vedení Třince, když Dávid Skokan ve vlastním oslabení obral o kotouč Draveckého a blafákem vyzrál na Hamerlíka.

Vyrovnaný stav v závěrečné periodě vydržel jen tři minuty. Domácí využili svou druhou početní výhodu, Hamerlíka od modré čáry překonal Brett Flemming. Klid na domácí hole mohl v osmačtyřicáté mohli v osmačtyřicáté minutě Kämpf s Flemmingem, Hamerlíka ale nepřekonali.

Oceláři dostali šanci ke srovnání v padesáté minutě, kdy na trestnou lavici usedl Dávid Skokan. Slezanům se ale početní výhodě nepovedla. Další velkou šanci na srovnání měli Oceláři o tři minuty později, Netík ale Laca nepřekonal.

Další tlak Slezanům překazilo vyloučení Kanea, Oceláři to v samém závěru i tak zkusili se šesti hráči v poli. Toho ale využil Chomutov a Jan Rutta trefou do prázdné branky potvrdil výhru domácího týmu. Hráči s drakem na hrudi tak končí ve čtvrtfinále, o jejich konečném umístění rozhodne výsledek série mezi Libercem a Plzní.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (Piráti Chomutov): "Věděli jsme, že nás doma čeká zase těžké utkání. Třinec hraje dobře, je silný a má výborné hráče dopředu i beky, co chtějí útočit. Bohužel jsme udělali chyby a dostali góly, zápas se pro nás nevyvíjel dobře. Od druhé třetiny jsme si jen řekli, že to trochu otevřeme. S tím, že buď dostaneme hodně, nebo na soupeře trochu zatlačíme. Gól na 2:3 nás trochu postrčil. Myslím, že rozhodující gól zápasu byl, kdy to tam vzal Dávid Skokan jejich hráči a 11 vteřin před koncem druhé třetiny vyrovnal na 3:3. Na tým jsem hrozně pyšný, musím před klukama smeknout klobouk."

Vladimír Kýhos (HC Oceláři Třinec): "Myslím, že jsme si ten zápas prohráli sami. Hlavně v prostřední části, kdy jsme za stavu 3:1 a pak i 3:2 měli celkem čtyři samostatné nájezdy. Myslím, že kdybychom je proměnili a dali z nich třeba alespoň dva góly, tak jsme odskočili a zápas vyhráli. Domácí pak srovnali, z mého pohledu to byl také rozhodující moment, když jsme dostali při naší přesilovce gól na 3:3. Bylo by daleko lepší jít do šaten za stavu 3:2, což se nestalo. Vyřazení není nic veselého, člověk je z toho samozřejmě smutný, protože jsme chtěli dokázat daleko víc, ale je to sport. Nedá se nic dělat."