Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorost odvrátil konec sezóny, v Havířově vyhrál 5:1!

10.03.2017 · Martina Sikorová
Po prohře na domácím ledě byli mladí Oceláři blízko vyřazení, to ale rázně odmítli. Svěřenci trenéra Raszky si velmi rychle vypracovali dvougólový náskok a byť se domácím podařilo snížit, víc už jim třinečtí mladíci nepovolili. Série se tedy vrací do Třince za vyrovnaného stavu, rozhodující duel je na programu v neděli.
ČF2, pátek 10.3.2017
Havířov
Třinec
1:5
K&K Pneu aréna
Třetiny: 1:3, 0:1, 0:1  Branky a nahrávky: 18. Szturc (Pindel, Čienčala) - 12. Matěj (Králík, Macháček), 17. Čmiel, 19. Matěj (Králík), 26. Peterek (Čmiel, Tobiáš Marguš), 53. Homola (Peterek, Čmiel). Rozhodčí: Zbořil - Novotný, Axman. Vyloučení: 0:2, navíc Rybnikár (TRI) trest na 5 minut a do konce utkání za faul kolenem. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 295. Střely na branku: 17:27. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5.  
Šembera (od 21. Štipčák) – Dabrowski, Koubek, Frančiak, Thiel, Grygar, Hrček, Macurák, Pavelek – Čienčala, Tomeček, Wawrzckiewicz, Backa, Dufek, Pindel, Stromko, Sztuc, Byčkov, Čempel, Revaj
Kučera – Bulava, Mituchovič, Konderla, Srníček, Wantulok, Weber, Chovaniak, Homola – Králík, Čmiel, Kašpárek, Jurzyca, Matěj, Stročka, Tobiáš Marguš, Mikler, Rybníkár, Macháček, Peterek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Mladí Oceláři začali proti Havířovu aktivně. Ve čtvrté minutě se před domácí branku protáhl Macháček a po jeho zakončení se třinečtí hráči drali za dorážkou, ovšem marně. Na druhé straně se k brankáři prokličkoval Revaj, ani on ale nemířil přesně.

Následně vychytal Peterka havířovský gólman, Kašpárek orazítkoval jen břevno a poté už se Oceláři dočkali. Po přihrávce Králíka se ranou z první prosadil Pavel Matěj a Třinec šel do vedení, které o chvíli později upevnil. Matouš Čmiel se z pukem natlačil do brankoviště a nakonec jej poslal za Šemberova záda.

Domácí ovšem dokázali rychle snížit. V přesilové hře se z velkého závaru prosadil Gabriel Szturc, třicet sekund nato už ale Oceláři vedli znovu o dva góly. Pavel Matěj si po chybě AZetu nabruslil před branku a stanovil skóre po úvodní třetině.

Do prostřední části nastoupil Havířov se Štipčákem v brance. Nový gólman domácího týmu ale udržel čisté konto jen pět minut a po střele Jonáše Peterka kapituloval poprvé. Vzápětí ale fauloval Rybnikár, jenž si vykoledoval pětiminutový trest za faul kolenem.

Když pak vyhodil puk mimo hřiště Konderla, byli Oceláři ve velmi těžké situaci, dvojnásobné oslabení ale dokázali ubránit. Po střele Grygara sice dorážel Čienčala, Kučera ovšem odolal a udržel svůj tým v třígólovém náskoku.

Poslední dvacetiminutovka už nabídla jen jediný gól. David Homola se od modré čáry trefil přesně do šibenice, stanovil konečné skóre na 5:1 a definitivně pojistil třinecké vítězství. Série se tedy za vyrovnaného stavu vrací do Třince a o postupujícím se rozhodne v nedělním utkání.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice