Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Chomutov rozhodl v prodloužení a má druhý bod

16.03.2017 · Daniel Ježek
Oceláři chtěli ve druhém čtvrtfinálovém zápase odčinit úvodní nezdar a srovnat v sérii krok. Slezané v polovině zápasu vedli o tři branky, hosté ale srovnali a v prodloužení rozhodli o své druhé výhře. Oceláři tak ztrácejí dva zápasy.
ČF2, čtvrtek 16.3.2017
Třinec
Chomutov
3:4p
Třetiny: 0:1, 3:2, 0:0 - 0:1  Branky a nahrávky: 21. Netík (Krajíček), 28. Kane (Krajíček, Martin Růžička), 30. Roth (Kreps, Petružálek) – 19. Koblasa (Raška, Kaše), 33. Skokan (Flemming, Kämpf), 39. Huml (Skokan), 77. V. Růžička. Rozhodčí: Šír, Hejduk – Frodl, Zavřel. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 782. Střely na branku: 46:30. Zblokované střely: 19:10. Hity: 16:6. Vhazování: 49:41. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:4.  
HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, M. Doudera, Krajíček, Galvas, Nosek, Adámek – Rákos, Kreps, Kane – Netík, Marek Růžička, Irgl (C) – Adamský (A), Redenbach, Petružálek (A) – Dravecký, Marosz, Martin Růžička – Jašek.
Piráti Chomutov: Laco (Král) – Chalupa, Rutta, Skinner, Flemming, Mrázek, Valach, Dlapa – Tomica (A), Huml (A), Skokan – Sklenář, V. Růžička, Vondrka (C) – Koblasa, Kämpf, Kaše – Poletín, Šťovíček, Raška – Lauko.

Komentář k zápasu

Úvodní dvacetiminutovka druhého klání nápadně připomínala první třetinu středečního duelu. Oceláři měli více ze hry, několik slibných příležitostí, Slezané ale stále nemohli najít recept na odčarování Lacova kouzla. Na hostujícím brankáři si v páté minutě vylámal zuby Redenbach, který z druhé vlny neproměnil slibně se vyvíjející akci domácích.

Hosté se k prvnímu vážnému ohrožení Hrubcovy branky dostali až v šestnácté minutě, Mrázek ale v přečíslení pálil jen do domácího brankáře. Hosté si poté svým pohybem vybojovali svou první přesilovku. Tu sice nevyužili, z pokračujícího tlaku už ale kotouč za Hrubce dostali. Raška našel najíždějícího Petra Koblasu, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil.

Hráči s drakem na hrudi tak na svůj první čtvrtfinálový gól museli čekat do druhé třetiny druhého duelu. Krajíčkovo nahození od modré před Lacem šikovně tečoval Tomáš Netík, chomutovský brankář byl bezmocný.

Oceláře vstřelená branka viditelně povzbudila, v dalším průběhu periody to byli jen oni, kdo se dostával do vyložených šancí. A také přesilových her. Slezané tu z pětadvacáté minuty ještě nevyužili, následnou už ano. U zrodu brankové radosti byl opět Lukáš Krajíček, jehož střelu v brankovišti do sítě dorazil Cory Kane.

Deset vteřin před polovinou utkání bylo ve WERK ARENĚ ještě veseleji. Oceláři zaznamenali druhou přesilovkovou trefu, od modré nechytatelně pálil Vladimír Roth.

Chomutov se ale nehodlal vzdát, druhou polovinu prostřední části hry opanovali právě Piráti. A to především díky přesilovým hrám. Chomutovští v třiatřicáté minutě potrestali vyloučení Irgla a Kanea, v dvojnásobné výhodě se z předbrankového prostoru prosadil Dávid Skokan.

I v dalším průběhu bylo k vidění několik přesilových her, Vladimír Růžička na jedné straně, ani Kamil Kreps na straně druhé, soupeřova brankáře nepřekonali. Další gól tak přinesla devětatřicátá minuta. Piráti hráli ve výhodě, Hrubce propálil Ivan Huml.

Závěrečná třetina tak začínala za nerozhodného stavu. Aktivnějším týmem byli domácí Oceláři, kteří Laca několikrát nepříjemně prověřili. Nejblíže k brance byli v pětačtyřicáté minutě Linhart s Netíkem, puk ale za brankovou čáru nedostali. Ve čtyřicáté sedmé minutě dostali Oceláři možnost početní výhody. V ní byl střelecky nejaktivnější Martin Růžička, ani jedna z jeho střel ale branku netrefila.

Po skončení oslabení mohl v protiakci udeřit Tomica, Hrubec ale byl proti. Oceláři následně hráli další přesilovku, ani tentokrát se jim ale Laca překonat nepovedlo. Početní výhodu si v čtyřiapadesáté minutě zahráli také hosté, Hrubce ale ani jednou neohrozili.

Další možnost k rozhodnutí měli Oceláři čtyři minuty před koncem šedesáté minuty, výhodu jednoho muže v poli ale využít nedokázali. Laco se zaskvěl především proti teči Petružálka. Základní hrací doba již další branku nepřinesla, šlo se tedy do prodloužení.

Nastavený čas začali lépe Oceláři, Laco si ale poradil se šancemi Petružálka, Kanea a Rotha. Slezané byli i nadále aktivnější, Chomutov čekal především na brejky. Do jednoho se v sedmašedesáté minutě dostal Koblasa, jeho pokus ale do ochranné sítě srazil Linhart.

V dalším průběhu prodloužení se oba celky marně snažily o přechod do útočné třetiny. K vidění bylo nespočet nepřesných přihrávek a promarněných šancí. Chomutov mohl o své výhře rozhodnout na konci jednasedmdesáté minuty, kdy Hrubec neudržel střelu Rašky. Na brankové čáře však svého brankáře výborně zastoupil Lukáš Krajíček.

Oceláři v sedmdesáté sedmé minutě dostali příležitost přesilové hry po Kašeho faulu. Krajíček pálil vedle, Martin Růžička do připraveného Laca. Hráči s drakem na hrudi svou příležitost nevyužili, hosté hned vzápětí šli do výhody. A využili ji. Vladimír Růžička se proháčkoval po pravé straně a propálil Hrubce. Série se tak do Chomutova stěhuje za stavu 2:0 pro Piráty.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kýhos (HC Oceláři Třinec): "Dnes jsme si to prohráli sami. Za stavu 3:1 byl soupeř psychicky dole, ale my jsme jim vlastní nedisciplinovanosti umožnili vyrovnat. Tohle si hráči nemohou dovolit. V prodloužení máme tlak, ale Tomáš Netík udělá nesmyslný faul, což bohužel rozhodlo. Chomutov hraje výborně, ale tento zápas jsme si prohráli sami."

Vladimír Růžička (Piráti Chomutov): "Bylo to obdobné utkání, jaké se hrálo včera. Jediný rozdíl byl ten, že za stavu 1:0 jsme trochu přestali hrát, naopak Třinec měl velký tlak, využil přesilovky a skóre otočil. Pro nás bylo důležité, že jsme se rychle vrátili do zápasu. Byl to vyrovnaný souboj, měli jsme potřebné štěstí. V prodloužení měl Třinec víc ze hry, s tím jsme ale počítali a zaměřili se na obranu. Doufali jsme , že domácí budou trochu nervózní, protože v sérii prohrávali. Jsem rád, že jsme dokázali vyhrát, chci poděkovat celému týmu na čele s Jánkem Lacem."