Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Povedený trip! Po Pardubicích našli dorostenci recept i na Hradec!

14.01.2017 · Klára Petrásková, Martina Sikorová
Proti Mountfieldu začali svěřenci trenéra Kopřivy skvěle a záhy se ujali vedení. V sedmadvacáté minutě navýšil třinecký náskok druhým gólem René Najsar a byť pak soupeř snížil, Dominik Molin velmi rychle upravil na 3:1. Zdramatizovat zápas se poté Hradci podařilo ještě jednou, z nařízeného trestného střílení ale vsítil čtvrtý gól Marek Havránek a dal tak razítko na vítězství Ocelářů.
A8, sobota 14.1.2017
Mountfield HK
Třinec
2:4
Fortuna aréna
Třetiny: 0:1, 2:2, 0:1  Branky a nahrávky: 29. Hašek (Maršík, Jonáš), 40. Muška (Sklenář, Matouš) - 4. Najsar (Peterek, Havránek), 28. Najsar (Homola, Peterek), 32. Molin (Raška), 58. Havránek (TS). Rozhodčí: Wagner - Zeman, Svobodová. Vyloučení: 4:3, navíc za faul Jiráska (MHK) nařízeno TS (proměněné). Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 33:25. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4.  
Kouba - Muška, Voňka, Pohl, Lelek, Jonáš, Kukla - Šedivý, Sklenář, Mašín, M. Síla, Matouš, Havelec, Jirásek, Jakubec, Vaňát, V. Síla, Hašek, Maršík
Štěpánek - S. Radzienciak, Rufer, Timotej Marguš, Michálek, Homola - Havránek, Čmiel, Klocek, Peterek, Raška, Indrst, Plandor, Papaj, Najsar, Molin

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Hned v první minutě si slibnou příležitost vypracovali domácí, když Mikuláš Matouš z prostoru mezi kruhy tečoval ránu od modré. Kotouč však jen proletěl kolem levé tyče. Chvíli nato se pak třineckému mužstvu nabídla možnost hrát přesilovou hru, kterou beze zbytku využili. Peterek našel křižnou nahrávkou Reného Najsara, jenž střelou z voleje otevřel skóre utkání.

A o pár minut později už to mohlo být 0:2, neboť Oceláři ujížděli vstříc hradecké kleci v přečíslení dvou proti jednomu. Střílející Plandor však ztroskotal na východočeském brankáři, který se stihl k druhé tyči přesunout včas. Blízko vyrovnání byl v signalizované výhodě Maršík, jeho střelu z první ale i s trochou štěstí zlikvidoval Štěpánek. V závěru periody ještě zkoušel z levého kruhu pálit na delší tyč Mikuláš Matouš, ani on však hostujícího brankáře nepřekonal.

Do prostřední dvacetiminutovky vstoupili Hradečtí aktivně a bylo na nich vidět, že chtějí vyrovnat. Byli to však Slezané, kdo zvedal po vstřelení branky ruce nad hlavu, a to znovu v početní výhodě. Homolovu ránu ještě Kouba vyrazil před sebe, na dorážku Reného Najsara už byl ale krátký. Uplynulo však jen něco málo přes minutu a Hradečtí snížili.

Z levého kruhu vyslal povedenou střelu Jakub Hašek a puk zaplul přesně do bližšího rohu třinecké svatyně. Jenže chvíli nato Slezané opět odskočili. Raška nahrával zpoza brány do mezikruží volnému Dominiku Molinovi, jenž se pohlednou ránou trefil pod víko. Aktivní hokej byl k vidění i ve zbytku prostřední třetiny a jedenáct vteřin před druhou sirénou přinesl další gól.

Po střele z pravého kruhu vznikl před hostující svatyní závar, kterého svou dorážkou využil Jakub Muška, a do kabin se tak šlo za stavu 3:2 pro Oceláře.

Hned zkraje třetí periody útočili Lvi na vyrovnání. V přečíslení dvou na jednoho nahrával Mašín Mikuláši Matoušovi, k hradecké dvanáctce ale na poslední chvíli přistoupil obránce a zamířit do odkryté části klece jí nedovolil. Aktivitu domácího celku narušilo až oslabení. To však Hradečtí ustáli a po jeho skončení se opět vydali do útoku.

Jak Maršíkova, tak Kuklova sražená střela ale jen cinkla o tyč. Na druhé straně se pak hnal v samostatném úniku na Koubu Havránek, byl však faulován a sudí nařídil trestné střílení. To provedl Marek Havránek bravurně a rychlou střelou opět zvýšil na rozdíl dvou gólů.

V závěru dvacetiminutovky ještě zkoušeli domácí přesilovku zesílenou o hru bez brankáře, rozvlnit soupeřovu síť už však nedokázali a Třinci podlehli poměrem 2:4.

Ohlasy trenérů

Libor Pivko (Mountfield HK): Dnes bych to hodnotil spíš pozitivně, podle mě kluci odehráli dobrý zápas. Škoda jedné chyby, kdy jsme měli kotouč na holi, ztratili ho a dostali třetí gól. Kluci bojovali, hráli až do konce, za což jsme rádi. Chybělo nám i trochu štěstí před bránou, nějaké šance na srovnání totiž byly. Samozřejmě nás mrzí, že nemáme tři body, ale za výkon si kluci pochvalu zaslouží.

Břetislav Kopřiva (HC Oceláři Třinec): Myslím, že to bylo dobré utkání. Hradec hrál dobře, hlavně druhá třetina mu patřila. Ve třetí třetině jsme ale začali hrát líp a výsledek si už uhlídali, soupeře k ničemu vážnějšímu nepustili. Hradec hrál však hodně dobře. Po zápase s Pardubicemi jsem trochu cítil na klucích únavu, v poslední třetině ale zahráli výborně.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice