Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Proti Havířovu za dva body. V prodloužení rozhodl Pavel Matěj!

12.01.2017 · Martina Sikorová
V utkání s AZetem se svěřenci trenéra Raszky dvakrát ujali vedení, soupeř ale v obou případech srovnal. O vítězi se tak rozhodovalo až v nastaveném čase, ve kterém Ocelářům vystřelil druhý bod útočník Pavel Matěj.
B9, čtvrtek 12.1.2017
Třinec
Havířov
3:2p
WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 1:1, 0:1 - 1:0  Branky a nahrávky: 6. Macháček (Mikler), 22. Mikler (Matěj), 62. Matěj (Konderla) - 18. Tomeček (Revaj, Backa), 55. Grygar (Thiel, Revaj). Rozhodčí: Fiala - Barteček, Ganger. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 226. Střely na branku: 26:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.  
Kučera - Bulava, Mituchovič, Konderla, Wantulok, Cienciala, Weber, Chovaniak - Králík, Čmiel, Kašpárek, Szmek, Wardas, Jurzyca, Matěj, Stročka, Tobiáš Marguš, Mikler, Rybnikár, Macháček
Šembera - Dabrowski, Koubek, Thiel, Grygar, Hrček, Macurák - Čienčala, Tomeček, Backa, Dufek, Pindel, Szturc, Byčkov, Čempel, Revaj

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Aktivněji vlétli do zápasu třinečtí mladíci. Hned ve druhé minutě si Oceláři vynutili přesilovou hru, během ní ovšem Šemberu příliš neohrozili. Vzápětí se blýskl krásnou individuální akcí Martin Szmek. Útočník s třináctkou na dresu se přes bránící hráče protáhl až k brance, tam ale scházelo o něco přesnější zakončení.

V šesté minutě už se Třinec radoval. Štěpán Macháček na vrcholku levého kruhu sebral kotouč, sjel s ním blíže k brance a přesnou ranou vymetl horní růžek branky AZetu. Krátce nato zachránila Šemberu branková konstrukce, jenž odrazila střelu třineckého hráče. A radovat se nemohl ani Matouš Čmiel, jehož ránu z první gólman hostů zachytil.

Poté už výrazněji zahrozil také AZet, zakončení Vojtěcha Pindela z těsné blízkosti si ale Kučera pohlídal. Po další povedené akci už ale havířovští mladíci zvedali ruce nad hlavy. Puk po ose Ondřej Backa - Marek Revaj doputoval až k Danielu Tomečkovi a ten jej prudkou ranou poslal za záda třineckého brankáře.

Také do prostřední části vstoupili lépe Oceláři. Po nahození Pavla Matěje neměl Šembera kotouč pod kontrolou a po dorážce Šimona Miklera jej mohl lovit ze své sítě. Zhruba v polovině duelu mohlo být znovu srovnáno. Jan Thiel naskočil z trestné lavice přímo do úniku, v něm si ale na Kučeru nepřišel.

V samém závěru druhé části se Havířovu povedlo zamknout Oceláře v útočném pásmu. Na branku Třince během krátké chvíle mířilo hned několik střel, celou situaci ale nakonec vyřešil Alexandr Kašpárek, který se obětavě položil do rány od modré čáry a po odrazu od domácího útočníka opustil kotouč pásmo.

Také začátek třetí třetiny patřil hráčům v bílých dresech. Tobiáš Marguš přihrávkou zpoza branky našel Matouše Čmiela, ten ale z těsné blízkosti pouze vyprášil Šemberovy betony a ještě větší šanci vzápětí spálil Šimon Mikler, jenž se nedostal k zakončení do prázdné klece. Další dobrou příležitost měl o pár minut později Pavel Matěj. Útočník s šestnáctkou na dresu střílel po odkryté části branky, Šembera ale dokázal zakročit svou holí.

Nedáš? Dostaneš. V početní výhodě se do puku opřel Ondřej Grygar a po této střele proklouzl puk do třinecké sítě. Krátce před třetí sirénou mohl poslat Havířov do vedení Dominik Koubek. Proti střele hostujícího obránce z mezikruží se ale Kučera ve své brance roztáhl, zachytil puk do lapačky a poslal duel do prodloužení.

V nastaveném čase se příliš dlouho nehrálo a po dvaadevadesáti sekundách bylo rozhodnuto. Pavel Matěj si na vrcholku kruhu našel kotouč a přesnou ranou jej napálil za záda Šumbery.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice