Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorost vstoupil do nového roku vítězně!

05.01.2017 · Martina Sikorová
Na první trefu se ve WERK ARENĚ čekalo až do dvaadvacáté minuty, kdy se prosadil Ondrej Rybnikár. Vzápětí třinečtí mladíci využili přesilovou hru zásluhou Tobiáše Marguše a tento náskok udrželi až do konce. Čistým kontem a dvaačtyřiceti zákroky se pod toto vítězství podepsal gólman Maxim Kučera. Tříbodový zisk navíc znamená posun do čela tabulky.
B8, čtvrtek 5.1.2017
Třinec
Zlín
2:0
WERK ARENA
Třetiny: 0:0, 2:0, 0:0  Branky a nahrávky: 22. Rybnikár (Tobiáš Marguš), 26. Tobiáš Marguš. Rozhodčí: Trombík - Lederer, Konvička. Vyloučení: 6:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 79. Střely na branku: 37:42. Průběh utkání: 2:0.  
Kučera (Švančara) - Bulava, Mituchovič, Konderla, Srníček, Wantulok, Cienciala, Weber, Chovaniak - Králík, Čmiel, Szmek, Wardas, Jurzyca, Matěj, Stročka, Tobiáš Marguš, Mikler, Rybnikár, Macháček
Horák (Lekeš) - Havlík, Uhříček, Holík, Talafa, Jaroněk, Riedl, Prchal, Prokeš - Sebera, Bachánek, Podešva, Handl, Kozubík, Dřímal, Weintritt, Macík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Ve čtvrtém souboji mezi Třincem a Zlínem musel jako první zasahovat Kučera. Třinecký gólman vyrazil ránu Holíka od modré čáry jen před sebe, obránci ale dávali pozor a kotouč rychle odpálili do bezpečí. Vzápětí dostal Zlín k dispozici početní výhodu, při které však málem inkasoval. Macháček nejprve vytlačil hostujícího obránce i s pukem do středního pásma a vzápětí už se na branku řítil Matěj, zakončit přesně se ovšem domácí šestnáctce nepovedlo.

A radovat se nemohl ani Kozubík. K útočníkovi Zlína se odrazil kotouč od zadního mantinelu, Kučera se ale přesunul ke své tyči včas a zabránil gólové radosti hostů. Krátce nato si Berani znovu zahráli v pěti proti čtyřem a tentokrát na branku Třince mířilo hned několik střeleckých pokusů. Téměř všechny ale přišly od modré čáry a pokud je nezblokovala už domácí obrana, zakročil Kučera.

V osmnácté minutě se nepodařilo uspět Rybnikárovi. Slovenský útočník zakončoval z těsné blízkosti branky nepřesně a hned poté si slušnou šanci vypracovali zlínští mladíci. Hráči v modrožlutých dresech ujeli do přečíslení dva na jednoho, Weintritt se rozhodl zakončit individuálně a jeho střelu lapil připravený Kučera.

Krátce po startu prostřední části už bylo čekání na první trefu u konce. Jen pár sekund po vypršení přesilové hry se k puku dostal Ondrej Rybnikár a po střele slovenského forvarda zaplul kotouč až do sítě. O chvíli později zvedali svěřenci trenéra Raszky ruce nad hlavu znovu. V přesilové hře tentokrát střílel Tobiáš Marguš, jenž se z levého kruhu nemýlil.

Vzápětí mohlo být sníženo. Králík v oslabení místo vyhození puku pouze namazal Seberovi, i v tomto případě byl ale Kučera na svém místě. Weintritt poté v mezikruží se zakončením příliš dlouho váhal a do střely se mu stihl položit jeden z Ocelářů. Ještě větší gólová šance ale přišla na druhé straně. Matějovi už se povedlo překonat Horáka, zlínského gólmana ale v brance zastoupili spoluhráči a skóre se tak neměnilo.

Jen pár desítek vteřin po příchodu ze šaten málem Kučeru překonal vlastní spoluhráč, který těsně před brankou tečoval ránu Riedla. Třinecký gólman si ale poradil i s touto nepříjemnou situací a ukryl kotouč do lapačky. Následně se krásnou individuální akcí blýskl Macháček. Útočník Ocelářů se u mantinelu zbavil protihráče, rychle obkroužil branku a nahodil puk před ní. Bohužel pro třineckou šestadvacítku ale kotouč pouze projel před poloodkrytou klecí.

V čtyřiapadesáté minutě hrozili znovu ševci. Do přečíslení dva na jednoho spěchala dvojice zlínských útočníků, Podešva vzal vše na sebe a Kučera si proti jeho střele připsal další úspěšný zákrok. Vzápětí ovšem musela domácího gólmana zachránit branková konstrukce, jenž odrazila střelu Prchala od modré čáry. V posledních sekundách tohoto utkání sáhli zlínští trenéři ke hře bez brankáře, Maxim Kučera se ale o své čisté konto připravit nenechal a všechny body tak zůstaly v Třinci.


×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice