Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Premiéra v Čechách juniorům nevyšla

11.12.2009 · Markéta Flekácsová, Růžena Raszková
V dnešním první kole třetí části Noen Extraligy juniorů se třinečtí junioři utkali se stejně starými hráči z Karlových Varů. Energie vedla o dvě branky až do 53. minuty, ve které se podařilo snížit Rostislavu Maroszovi na rozdíl jedné branky. Domácí přidali třetí branku do opuštěné třinecké klece, proto z první utkání v Čechách odjíždějí Oceláři bez bodu.
III., pátek 11.12.2009
Karlovy Vary
Třinec
3:1
Zimní stadion Karlovy Vary
Třetiny: 1:0, 1:0, 1:1  Branky a nahrávky:7. Kverka (Šik, Vachovec), 27. Frk (Rohan M., Šik), 59. Chaljavin (Endal) - 53. Marosz.Rozhodčí: M.Petružálek - J.Šerý, R.Šulo. Vyloučení: 15:11. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 79. Střely na branku: 30:44. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 2:1, 3:1. 
Habal - Ryžuk, Valeš, Šik, Schusser, Tomeček, Funk, Rohan M., Dlapa - Frk, Hudák, Flieger, Kellner, Chaljavin, Sýkora, Vaněk, Mistoler, Vachovec, Baar, Švec, Kverka.
Boška - Roupec, Pavlík, Gottwald, Rajnoch, Chvostek, Špaček, Toman J. - Hegyi, Böhm, Málek, Marosz, Měrka, Martyčák, Toman M., Bajtek, Bezuška D.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Domácí do zápasu nastoupili s vyšším tempem, které Třinec chtěl zmírnit i na úkor vlastního vyloučení. Přesilovku se ale domácím nepodařilo využít, protože hosté jim nedali moc příležitostí ke střele. Ke kotouči se dostal Flieger, který probruslil až do kruhu, ze kterého pálil, Bouška ale ránu nepodcenil a s přehledem zlikvidoval. Na druhé straně i Endal musel být pozorný, když snahu najít mezeru mezi betony projevil Gottwald a krátce po něm i Hegyi. Na konci šesté minuty přišla další výhoda pro domácí s vyloučeným Špačkem. Tu se podařilo využít a po přihrávce Vojty Šika otevřel skóre Jaromír Kverka. Po první brance začala dost ostrá hra, kterou rozhodčí náležitě trestali. Ani po pěti vyloučeních se ale stav první části nezměnil.

I druhá třetina ale pokračovala stejným tempem, především co se týče vyloučených hráčů. Už od samého začátku se hokejisté obou týmů na trestných lavicích střídali a oba brankáři tak měli plné ruce práce. Změna stavu přišla až v sedmadvacáté minutě, kdy vyloučení Böhma potrestal Martin Frk za přispění Martina Rohana a Vojty Šika. Ani po zvýšení náskoku se situace na trestné lavici nezměnila. Do konce třetiny rozhodli rozhodčí o dalších osmi situacích, které nebyly v souladu s pravidly. Jelikož se ani jednomu družstvu nepodařilo hrát delší dobu v kompletní sestavě, nedošlo už do konce druhé části ke změně stavu.

Do posledního dějství nastoupili hráči již klidnější a značně ubylo prohřešků. Hokejisté obou týmů se dostávali do příležitostí, ale puku se do brány moc nechtělo. Změna přišla až v 53. minutě, když Třinec snížil náskok po brance Rostislava Marosze. O čtyři minuty později si svůj trest za zdržování hry odjel odpykat Ondra Dlapa. Třinečtí toho chtěli využít a zdvojnásobit svou výhodu tím, že odvolali brankáře. Po přihrávce Václava Endala zužitkoval prázdnou bránu Valerij Chaljavin, který poslal puk skoro přes celou lední plochu a upravil tak na konečných 3:1.

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice