Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost prolomil nepříznivou sérii, na ledě AZetu zvítězil s čistým štítem!

12.11.2016 · Petr Miklas, Martina Sikorová
V Havířově se třinečtí mladíci střelecky dlouho trápili a poprvé se radovali až v devětačtyřicáté minutě poté, co gólový účet zápasu otevřel Filip Indrst. Krátce nato přidal druhou branku Adam Raška a zpečetil třinecké vítězství. Jednatřiceti úspěšnými zákroky k bodovému zisku přispěl gólman Radek Ochman.
22.kolo, sobota 12.11.2016
Havířov
Třinec
0:2
K&K PNEU Aréna
Třetiny: 0:0, 0:0, 0:2  Branky a nahrávky: 49. Indrst, 57. Raška. Rozhodčí: Kika - Lederer, Zedník. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 82. Střely na branku: 31:34. Průběh utkání: 0:2.  
Dufek - Pliska, Máca, Zíková, Szturc, Ševěček, Klus, Kuchař - Bambula, Urban, Hýsek, Hilšer, Klíma, Janeček, Potočný, Juhász, Del Favero, Piš, Raček, Pawliczek, Žídek
Ochman - S. Radzienciak, Krzak, Rufer, Timotej Marguš, Michálek - Havránek, Tománek, Klocek, Przybyla, Peterek, Raška, Indrst, Plandor, Papaj, Molin

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina příliš pěknou podívanou nepřinesla. Lehce aktivnější byli hostující Oceláři, ale na gólové příležitosti to bylo vyrovnané. V páté minutě se prezentoval pěknou individuální akcí hostující Przybyla, ale jeho ránu Dufek vyrazil ramenem. Nic nebylo ani ze střel domácích Ševěčka a Pawliczka. Na druhé straně se neprosadili aktivní Peterek a Klocek.

Přestože hostující Ochman podcenil situaci, kdy skočil po puku před odjíždějícím Urbanem, gól nedostal, protože puk proklouzal kolem pravé tyče jeho branky. I proto skončila první třetina bez branek.

Do druhé třetiny Oceláři nastoupili pozdě, za což byli potrestáni dvouminutovým trestem. Oslabení jim ale paradoxně málem pomohlo ke vstřelení branky, když se před Dufka dostal Przybyla, jenže ani nadvakrát jej nepřekonal. Dufek zastavil i následující Peterkův pokus.

Ve třiatřicáté minutě měl další velkou šanci Ocelářů Raška, jenž obešel obránce, ale trefil jen Dufka. O dvě minuty později přišla velká šance AZetu při vlastním oslabení, když se Bambula s Potočným dostali do brejku, ale Bambulův bekhendový pokus zastavil beton Ochmana. V závěru třetiny hrál AZet přesilovku, ostřeloval Ochmanovu branku, ale žádná ze střel nebyla přesná. I po čtyřiceti minutách hry tak stále platil stav 0:0.

Třetí třetina patřila Třinci, který na začátku třiačtyřicáté minuty hrál přesilovku 5 na 3, ale tuto šanci ke vstřelení gólu nevyužil. O dvě minuty později netrefil odkrytou branku AZetu Molin a na druhé straně neuspěli Klíma ani dorážející Žídek. Podobně se vedlo o minutu později Pawliczkovi, jehož pokus skončil v Ochmanově lapačce.

První branka utkání tak přišla až v devětačtyřicáté minutě, kdy se po chybě domácího obránce dostal k puku Filip Indrst, najel si mezi kruhy a propálil Dufka. V dvaapadesáté minutě jeli domácí Raček s Pawliczkem při vlastním oslabení sami na brankáře, ale druhý jmenovaný Ochmana nepřekonal. V sedmapadesáté minutě chyboval při rozehrávce domácí Hýsek, jenž nechal puk za sebou, čehož využil Adam Raška, když tváří v tvář Dufkovi nezaváhal a poslal puk do levého horního rohu jeho branky.

Havířovu se nepovedla ani závěrečná power-play při vyloučení Radzienciaka. Nejblíže ke vstřelení gólu byl Pawliczek, jenž ale orazítkoval pouze tyč a Třinec si tak odváží všechny body.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice