Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři doplatili na neproměňování přesilových her

02.08.2016 · Martina Sikorová
Třinecká juniorka sehrála své první přípravné utkání proti francouzskému výběru do dvaceti let. Oceláři měli během zápasu k dispozici hned sedm početních výhod, využít se jim ale nepodařilo ani jedinou. Naopak Francouzi se prosadili čtyřikrát a po zásluze zvítězili.
přát. , úterý 2.8.2016
Třinec
Francie
0:4
MINI WERK ARENA
Třetiny: 0:1, 0:2, 0:1  Branky a nahrávky: 16. Robert (Coulaud, Torres), 25. Aurard (Maia, Dangueuger), 30. Guebey, 53. Couvat. Vyloučení: 2:7, navíc za faul Cihláře (TRI) nařízeno TS (neproměněné). Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:4.  
Loubal – G. Radzienciak, Janiczek, Imrich, Haman, J. Adámek, Hrachovský, Fuchs – Lacka, Stuchlík, Flok, Kvasnica, Kaukič, Sztwiertnia, Kalus, Mach, Plitko, Irgl, Cihlář
Papillon – Pascal, Thiry, Prissaint, Houeix, Dangueuger, Melin, Gallet, Guebey, Colomban, Robert, Coulaud, Maia, Couvat, Matima, Bonnardel, Torres, Ville, Addamo, Aurard

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do úterního zápasu vstoupili mnohem lépe hráči Francie. Jako první se v zajímavé šanci ocitl Coulaud, třinecký gólman se ale včas přesunul a zabránil hostům v gólové radosti. Zhruba o deset minutě později už se ovšem francouzští junioři dočkali. Coulaud tentokrát přihrával Pierru Robertovi, jenž překonal domácího gólmana.

O rychlou odpověď se snažil Flok, Papillon si ale s tečí těsně před svou klecí dokázal poradit. Vyrovnání se Oceláři nedočkali ani z dlouhé přesilové hry pět na tři a do kabiny tak odcházeli spokojenější hráči francouzského národního týmu.

Krátce po začátku prostřední části už byl náskok Francouzů dvougólový, když se z dorážky prosadil Eric Aurard. Hosté poté pokračovali v nedisciplinované hře, vyloučení Pascala ale paradoxně pomohlo Francouzům ke třetímu gólu, poté co zaváhání třinecké obrany potrestal Enzo Guebey.

Naopak Ocelářům se v zakončování akcí příliš nedařilo a radovat se tak nemohl ani Lacka, který neuspěl z těsné blízkosti branky. O chvíli později fauloval Cihlář unikajícího Coulauda a rozhodčí bez zaváhání nařídil trestné střílení. Matěj Loubal ovšem další puk za svá záda nepustil a nájezd francouzského útočníka zlikvidoval.

První velkou akci závěrečné části měl na svědomí Flok, překonat dezorientovaného gólmana Francie se mu ale nepovedlo. Naopak Jeoffrey Couvat z blízkosti branky uspěl a poslal tak svůj tým již do čtyřgólového utkání. A protože se ve zbývajících minutách skóre na světelné tabuli již neměnilo, skončil první přípravný zápas třineckých juniorů prohrou.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice