Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dramatickou bitvu se Zlínem rozhodl Kane

19.02.2017 · Daniel Ježek
Oceláři v osmačtyřicátém kole na svém ledě přivítali Zlín. Utkání druhého týmu tabulky s jedenáctým v základní hrací době nabídlo dvě branky, po jedné na obou stranách. V prodloužení pak druhý bod Ocelářům vystřelil Cory Kane.
48.kolo, neděle 19.2.2017
Třinec
Zlín
2:1p
Třetiny: 1:0, 0:1, 0:0 - 1:0  Branky a nahrávky: 6. Marosz (Dravecký, Hrňa), 62. Kane – 25. Ostřížek (Marušák). Rozhodčí: Pražák, Kubičík – Polonyi, Zíka. Vyloučení: 4:6, navíc Bukarts (ZLN) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 686. Střely na branku: 32:25. Zblokované střely: 15:13. Hity: 13:3. Vhazování: 48:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.  
HC Oceláři Třinec:Hrubec – Linhart, Roth, Jank, Hrabal, Galvas, Nosek, L. Doudera – Rákos, Kreps, Netík – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Klimenta, Redenbach, Petružálek (A) – Dravecký, Marosz, Hrňa.
PSG Zlín:Kašík - Kotvan, Marušák (A), Blaťák, Matějíček, Řezníček, Žižka (A), Horák – Říčka, Holík, Bukarts – Kubiš, Popelka, Šťastný – Veselý (C), Honejsek, Okál – Ostřížek, Chytil, Ondráček.

Komentář k zápasu

Utkání mezi Oceláři a Zlínem od úvodního buly nabídlo několik zajímavých momentů. Hosté mohli jít do vedení hned ve třetí minutě, Honejskův pokus ale mířil jen do tyče. To Oceláři byli produktivnější. Čtvrtá formace domácích v šesté minutě rozebrala obranu soupeře, Rostislav Marosz střelou do odkryté branky poslal Slezany do vedení.

Zlín mohl na vedoucí branku Ocelářů odpovědět v osmé minutě, kdy si po faulu Galvase zahrál přesilovku. Hrubec musel likvidovat několik nepříjemných střel, kotouč se ale za záda domácího brankáře nepodíval. Hráči s drakem na hrudi se k dalším příležitostem dostali v závěrečných minutách periody, Nosek ani Jank ale své pokusy nezužitkovali.

V úvodu prostředního dějství si Oceláři zahráli svou první početní výhodu, blíže k brance však měl Zlín. Šťastný získal puk po nepřesné rozehrávce, v sólu ale neuspěl. Hosté však nemuseli smutnit dlouho, ve dvacáté páté minutě už síť Hrubcovy branky rozvlnili. Skryté nahození Marušáka od modré před Hrubcem tečoval David Ostřížek, domácí brankář byl bezmocný.

V dalším průběhu třetiny si oba týmy zahrály přesilové hry, WERK ARENA ale na další branku musela čekat dál. Hodně blízko ke skórování měli Kane s Irglem, jejich akci ale na brankové čáře zastavil Kašík. Podobně se vedlo také Rákosovi v pětatřicáté minutě, také tentokráte byl úspěšnější hostující gólman.

Slezané měli také na vstupu do poslední dvacetiminutovky šanci skórovat v početní výhodě, ani v tomto případě ale nedokázali najít skulinu v Kašíkově výstroji. Oceláři byli aktivnější také v dalším průběhu třetiny, do žádné vyložené střelecké pozice se ale neprobojovali. Kašík bez obtíží zastavil pokusy Redenbacha, Noska či Irgla.

Pět minut před třetí sirénou mohl Oceláře do vedení poslat Hrabal, domácí bek ale z mezikruží netrefil branku. Za další dvě minuty pak Slezané neuspěli při přečíslení tří proti jednomu, Rothova přihrávka nenašla svého adresáta. Tlak Ocelářů se stupňoval, pomohl tomu také trest pro Žižku. Největší příležitost v početní výhodě měl na holi Kreps, ten z ostrého úhlu však minul branku.

Základní hrací doba jméno vítěze nenabídla, šlo se tedy do prodloužení. To trvalo minutu a dvacet tři vteřin. Cory Kane dostal kotouč do ideální pozice a propálil bezmocného Kašíka. Druhý bod tak berou Oceláři.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): “V první třetině jsme byli aktivnější, zase to byl náš stejný styl. Trápení v přesilovkách, málo střelby, proto ty zápasy dohráváme o gól. Je velká škoda, že se Kamil Kreps v závěru netrefil prázdnou bránu. Za bonusový bod v prodloužení jsme velmi rádi, v téhle situaci je vítězství velmi cenné.“

Martin Hamrlík (PSG Zlín): „Chtěl bych poděkovat hráčům za obrovskou bojovnost. Před zápasem bychom ten bod brali, i teď jsme za něj rádi. Mohlo jich ale být více, trápíme se ale v koncovce. Na druhou stranu jsme ale mohli odjet s prázdnou, v poslední minutě hráč Třince minul prázdnou branku. Odvezli jsme si to, pro co jsme přijeli. Na konci se ukáže, jestli ten bod je dobrý pro postup do předkola, nebo jestli dva body budou chybět. Se zápasem jsme spokojení.“