Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři mají letošní čtvrtý skalp Energie!

03.02.2017 · Martin Stebel, Tomáš Hála
KARLOVY VARY - Ubojované, upracované, ale velice cenné! Takové bylo vítězství Ocelářů na ledě karlovarské Energie v rámci 44. kola Tipsport extraligy. Slezané prohrávali, ale díky zlepšené hře ve druhé třetině dokázali skóre otočit ve svůj prospěch a berou komplet bodů díky fotbalovému výsledku 2:1!
44.kolo, pátek 3.2.2017
Karlovy Vary
Třinec
1:2
Třetiny: 1:0, 0:2, 0:0  Branky a nahrávky: 4. Sičák (Mullane) – 29. Marek Růžička (Klimenta, Nosek), 31. Rákos (Roth, L. Galvas) Rozhodčí: Hodek, Bejček - Rozlílek, Kokrment Vyloučení: 3:4 Využití: 1:1 Diváci: 2712 Střely na branku: 28:19 Zblokované střely: 11:8 Hity: 5:5 Vhazování: 38:29 Průběh utkání: 1:0, 1:2 Nejlepší hráči: Tomáš Závorka (KVA) - Šimon Hrubec (TRI) 
HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Tadeáš Dvořák) – Sičák (A), M. Rohan, Harant, Dujsík, Tomáš Dvořák, Baldajev, Weinhold – T. Rachůnek, Dušek, Mikulík – Vachovec (A), Skuhravý (C), V. Tomeček – Mullane, Tuominen, Gorčík – O. Beránek, Gríger, Flek.
HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – L. Galvas, Roth, Jank, Krajíček, M. Doudera, Nosek, L. Doudera – Rákos, Kreps, Netík – Redenbach, Marosz, Hrňa – Adamský, Kane, Irgl – Klimenta, Cienciala, Marek Růžička.

Komentář k zápasu

Po týdnu oddechu přivítali energetici na domácí půdě soupeře divácky spřáteleného, Oceláře Třinec. Po posledních zápasech chtěly oba celky naplno bodovat, domácí ztratili zápas v Olomouci, Třinec zase dostal výprask na Spartě. Lépe na to zareagovali domácí, kteří na svého soupeře vlétli dost ostře, což se jim ve výsledku vyplatilo. Hned ve čtvrté minutě totiž měli k dispozici přesilovou hru, kterou krásně proměnil Vladimír Sičák, a rozjásal tak domácí diváky. Energetici byli všeobecně v první části o něco lepší, Třinec k ničemu příliš nepouštěli. Oceláři se začali více snažit až ke konci první periody, většinu času, kterou strávili v útočném pásmu, spíše bojovali o puky u mantinelu, Závorka žádný super zákrok vytahovat nemusel, nedostal k tomu ani šanci.

Prostřední část nabídla přesný opak. Domácí byli většinu času pod tlakem, sami se do šancí nedostávali, a když, tak nebyly nijak výrazné. Hned ze začátku třetiny se hosté propracovali do dvou velikých šancí, domácí brankář jim ale ještě odolal, později už to ale Slezanům vyšlo. První rána přišla po osmi minutách, když se ve svém prvním letošním extraligovém zápase dokázal prosadit Marek Růžička. Domácí šli následně do čtyř, čehož o chvíli později mohli litovat. Ve skrumáži před brankou se jako první totiž zorientoval Daniel Rákos, objel všechny hráče a pohodlně zakončil do odkryté branky. Energetici si ve druhé části vytvořili všehovšudy tři větší šance, z toho dva samostatné úniky na branku, kvůli jejich nevyužití ale po druhé části prohrávali o jeden gól.

Úvod závěrečné třetiny diváky doslova zmrazil. Po souboji u mantinelu totiž po zákroku Janka zůstal nehybně ležet Antonín Dušek, kterého dlouho ošetřovali, a nakonec musel být odvezen záchrannou službou. Mladý útočník si ze souboje odnesl těžší otřes mozku, návrat do sestavy tak asi nebude nejrychlejší. Energetiky toto zrovna nenakoplo, jejich výkon se poté nijak výrazně nezměnil. Přesto, že jim rozhodčí dali dostatek šancí k tomu, aby mohli se skóre něco udělat, tak nemohoucnost v zakončení byla silnější. Oceláři mohli třetí část odehrát bez větších nervů, sami také několikrát ještě ohrozili domácího brankáře, ani oni ale se už neprosadili.

Velký zmatek přišel klasicky v posledních minutách, domácí hráli bez brankáře už čtyři minuty před koncem, v jednu chvíli je od inkasování zachránil špatně odpískaný icing. Karlovarští během minuty vypálili na Hrubce množství puků, ani jeden si ale nedokázal najít cestičku až za čáru, a tak utkání skončilo výhrou Slezanů. Ti si tak alespoň trochu spravili chuť po debaklu od Sparty a připsali si další body v boji o druhou příčku. Naopak energetici zůstávají stále na dně extraligové tabulky a vyhnout se baráži už nyní bude opravdu těžké.

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik (HC Energie Karlovy Vary): My jsme měli dobrý vstup do zápasu, první třetinu jsme odehráli velice slušně. Ve druhé třetině jsme měli výpadek kolem poloviny zápasu, přestali jsme hrát to co jsme chtěli, trošku se nám koncept hry rozpadl a soupeř to samozřejmě okamžitě využil a otočil na 2:1. Mně osobně mrzí, že jsme nevyužili dva samostatné nájezdy, což je obrovská škoda. V závěru jsme se snažili, ale soupeř dobře bránil, hrál obětavě a pro nás to bylo velice těžké ten zápas srovnat nebo dokonce otočit. Kluci, ale určitě bojovali, ale určitě nás mrzí ten výpadek, který nás stál nějaký bod. Co se týče zranění Duška, tak ten má silný otřes mozku.

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Dnes jsou to pro nás hrozně cenné tři body i když začátek se pro nás nevyvíjel optimálně, když při prvním oslabení jsme dostali branku. Naštěstí jsme dokázali utkání otočit a poté kdy šance byly na obou stranách tým zabojoval a vedení jsme udrželi až do konce i díky Šimonovi, který to dnes v bráně zavřel. Je to pro nás cenné vítězství tím spíš, že do Varů se nejezdí jen tak pro body, prohrály tady silné týmy a i podle dnešních výsledků je vidět, že extraliga je hrozně vyrovnaná.