Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dvě trefy v závěru nestačily, Oceláři podlehli Zlínu

03.01.2017 · Daniel Ježek
Slezané začali rok 2017 na venkovním kluzišti. Hráči s drakem na hrudi se vycestovali do Zlína, na cestu domů si ale bodový náklad nepřibalili. Domácí se dostali do čtyřbrankového vedení, to Oceláři dokázali pouze korigovat trefami Noska a Irgla. Tři body do tabulky si tak připsal domácí tým.
35.kolo, úterý 3.1.2017
Zlín
Třinec
4:2
Třetiny: 2:0, 1:0, 1:2  Branky a nahrávky: 12. Okál (Marušák), 18. Sedláček (Marušák, Blaťák), 38. O. Veselý, 41. Bukarts (P. Holík, Blaťák) – 56. Nosek (Špirko, Linhart), 56. Irgl (Krajíček). Rozhodčí: Horák, Úlehla – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4 153. Střely na branku: 32:35. Zblokované střely: 8:3. Hity: 7:4. Vhazování: 21:31. Průběh utkání: 4:0, 4:2.  
PSG Zlín: Kašík (Štůrala) – Marušák, O. Horák, Řezníček, Kotvan, Blaťák, Žižka, Gazda – Chytil, P. Holík, Říčka – Okál, R. Vlach, Kubiš – Šťastný, Popelka, O. Veselý – J. Ondráček, Sedláček, Bukarts – Gago.
HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Linhart, Roth, M. Doudera, Krajíček, Jank, Hrabal, L. Doudera, Nosek – Rákos, Kreps, Petružálek – Adamský, Kane, Irgl – J. Sýkora, Špirko, Dravecký – Chmielewski, Marosz, Hrňa.

Komentář k zápasu

Aktivněji do utkání vstoupili hostující Oceláři, kteří si v úvodních minutách vytvořili několik střeleckých pokusů. Kašík musel řešit akce Kanea a Chmielewského, v obou případech byl brankář domácích úspěšný. V úvodu deváté minuty si Slezané zahráli první přesilovku duelu, rány Adamského a Krajíčka, i následné dorážky Petružálka a Kanea ale úspěch nepřinesly.

To Zlín byl mnohem produktivnější a hned ze své druhé velké příležitosti se prosadil. Hamerlík nejprve dokázal betonem zastavit dělovku Okála, na další akci domácího forwarda ale již nestačil. Zdeněk Okál se v dvanácté minutě natlačil před gólmana Ocelářů a dotlačil volně ležící kotouč za záda slovenského brankáře.

Domácí mohli své vedení navýšit v následující přesilovce po faulu Krajíčka, Hamerlík ale Bukartsovi s Ondráčkem gólovou radost nepovolil. Zlínu se tak podruhé povedlo skórovat až v minutě osmnácté, Hamerlíka z kruhu pro vhazování propálil Pavel Sedláček. Stav mohl vzápětí korigovat Martin Adamský, Kašík ale byl proti.

Hráči s drakem na hrudi vstoupili aktivně také do druhé periody, Marosze ale ve velké šanci vychytal Kašík. Berani kontrovali v devětadvacáté minutě, kdy si zahráli svou druhou početní výhodu. V ní však mohli udeřit hosté, aktivní Kane málem nachytal Kašíka při rozehrávce. Domácí brankář ale čisté konto udržel. Hamerlík poté zneškodnil ránu Popelky.

Zlín si chvíli na to zahrál další přesilovku, tu ale nezužitkoval. Oceláři po ubráněných oslabeních přidali na obrátkách a dobrým pohybem si v závěrečných minutách periody vynutili početní výhodu. Ta se ale Slezanům vůbec nepovedla. Roth ztratil kotouč na obranné modré čáře, do sóla se tak dostal Ondřej Veselý. Zlínský útočník propálil Hamerlíka mezi betony.

Oceláři navíc po faulu Kanea začínali závěrečnou periodu v oslabení, domácí svou přesilovku zužitkovali a odskočili do čtyřbrankového vedení. Roberts Bukarts ranou z pravého kruhu trefil horní roh Hamerlíkovy branky. Oceláře pak mohl v dalším oslabení zlomit Vlach, Hamerlík ale jeho únik zastavil.

Hráčům s drakem na hrudi svitla naděje v bodový zisk necelých pět minut před koncem, kdy Oceláři skórovali dvakrát během dvaceti vteřin. David Nosek se dostal k dorážce vlastní střely, kotouč zapadl za Kašíkova záda. Na beka Ocelářů hned vzápětí navázal kapitán Zbyněk Irgl, který u levé tyče našel cestičku do zlínské branky.

Trenéři domácího týmu na střelecké obrození Ocelářů reagovali oddechovým časem, ten zlomil snahu hostujícího celku. Slezané se nemohli dostat do útočné třetiny a vytvořit si souvislejší tlak, do ojedinělých šancí se dostali Dravecký se Špirkem, ani jeden ale nemířil přesně. Tři body tak zůstaly ve Zlíně.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Zlína): "Navázali jsme na předchozí výsledky. Hráči plnili, co jsme si řekli, snažili jsme se doma být aktivní. Jsme rádi, že se gólově prosadili i jiní hráči, kteří tolik gólů nedali. Škoda toho závěru z našeho pohledu. Kašík podával výborné výkony a mohlo to dopadnout ve prospěch gólmana."

René Mucha (HC Oceláři Třinec): „Dnešní utkání jsme nezačali špatně, v první třetině jsme byli aktivnějším týmem. Dostali jsme ale lekci z produktivity a třetinu prohráli 2:0. Ve druhé třetině jsme po individuální chybě dostali třetí gól, ten se zdál být rozhodující. Pro nás je pozitivní, že jsme za stavu 0:4 nepřestali hrát a dali dva góly. Z průběhu utkání jsme si ty dvě branky zasloužili, prohrát s nulou by pro nás dnes bylo kruté. Každopádně se z dnešního utkání musíme poučit a tyhle individuální chyby neopakovat v dalším zápase.“