Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Poprvé bez bodu, Oceláři těsně podlehli Plzni

23.10.2016 · Daniel Ježek
V patnáctém kole do WERK ARENY zavítala Plzeň, třinecká aréna tak viděla souboj prvního s posledním. Na ledě to tak ale nevypadalo, hosté se Ocelářů nezalekli a zvítězili 4:3. Hráči s drakem na hrudi sice v závěrečné třetině mohutně dotahovali, srovnat už se jim však nepovedlo.
15.kolo, neděle 23.10.2016
Třinec
Plzeň
3:4
Třetiny: 0:1, 1:2, 2:1  Branky a nahrávky: 40. Marosz (Špirko), 51. Adamský (Hrabal, Polanský), 55. Polanský (Irgl, Adamský) – 17. Indrák (Kodýtek), 26. Kracík (D. Sklenička, Pulpán), 32. Hrnka (T. Svoboda), 51. Pulpán (Vondráček). Rozhodčí: Robin Šír, Roman Mrkva – Rudolf Tošenovjan, Petr Kotlík. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 751. Střely na branku: 29:24. Zblokované střely: 15:8. Hity: 22:17. Vhazování: 45:22. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4, 3:4.  
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Linhart, Nosek, M. Doudera, Hrabal, Galvas, Jank, L. Doudera – Petružálek (A), Špirko, Martin Růžička – Rákos, Kreps, Dravecký – Adamský (A), Polanský, Irgl (C) – Jašek, Marosz, M. Kovařčík.
HC Škoda Plzeň: Hylák – Kvasnička, Čerešňák, Pulpán (A), Sklenička, Němeček, Moravčík, Slovák – Kubalík (A), Kracík, Kratěna (C) – Johnson, Lev, Vondráček – Svoboda, Kodýtek, Indrák – Vracovský, Koreis, Hrnka.

Komentář k zápasu

Utkání začalo v poněkud nervózní atmosféře. Na ledě bylo k vidění nespočet nepřesných kombinací, přihrávek a akcí, oba brankáři v úvodních minutách příliš mnoho práce neměli. Větší rozruch přinesla až sedmá minuta a sní přesilovka domácích. Hráči s drakem na hrudi ale nabídnutou výhodu využít nedokázali.

Škodovka se postupem času více otrkávala, od poloviny úvodní dvacetiminutovky pak převzala otěže duelu do svých rukou. Přesilovou hru po faulu Polanského hosté ještě využít nedokázali, akce ze sedmnácté minuty už v třinecké síti skončila. Kodýtek vybojoval kotouč pro Miroslava Indráka, jehož střelu Hrubec neudržel.

Po změně stran se Oceláři pokusili o rychlé vyrovnání, šance Rákose, Draveckého či Galvase ale branku nepřinesla. Další přesnou trefu tak obstarali opět hosté. Ránu Skleničky od modré čáry před Hrubcem šikovně tečoval Jaroslav Kracík, gólman Ocelářů měl pramalou šanci nějak zareagovat.

Ke smutku většiny příznivců ve WERK ARENĚ Plzeň zaznamenala také třetí gól utkání. Ve třiatřicáté minutě se po pasu Němečka do akce dostal Tomáš Hrnka. Svou první střelou sice trefil jen Hrubcovy chrániče, dorážka už mířila přesně.

Slezané tak rázem museli odvracet tříbrankovou ztrátu, první krůček udělali hráči s drakem na hrudi v závěrečné minutě druhé dvacetiminutovky. Oceláři hráli svou třetí přesilovou hru, trefou z předbrankového prostoru ji zužitkovat Rostislav Marosz.

Domácí hokejisté tak před třetí třetinou ucítili šanci na vyrovnání a bodový zisk. A úvodní minuty periody tomu také odpovídaly. Slezané si vypracovali dvě po sobě jdoucí přesilovky, Hylák ale veškeré šance domácích zastavil. Dobré příležitosti spálili Hrabal, Kreps či Špirko.

Druhý zásah domácích tak přišel až po uplynutí padesáté minuty. Polanského formace přitlačila hosty před jejich brankou, z toho rezultovalo chybné vyhození a gólová střela Martina Adamského.

Trenér Plzně na snížení reagoval oddechovým časem, tento krok se mu náramně povedl. Plzeňští hned v následujícím střídání vrátili skóre na rozdíl dvou branek, Hrubec neviděl jedovatou střelu Lukáše Pulpána, kotouč zaplachtil do horního rohu domácí branky.

To ale ještě zdaleka nebylo vše. Oceláři opět zvýšili své tempo, opět to byla formace Jiřího Polanského. Její centr si před Hylákem počkal na pas Zbyňka Irgla a zavěsil puk pod horní tyčku. Od závěrečné pětiminutovky duelu se tak očekávala tuhá bitva o skóre.

Slezané chtěli srovnat za každou cenu, domácí si vypracovali několik slibně vypadajících šancí. V závěrečných minutách trenéři Ocelářů zkusili hru v šesti hráčích v poli. Domácí mačkali svého soupeře, na Hyláka vyslali několik střel. Žádná z nich se ale neujala .

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): “Do utkání jsme určitě nenastoupili s nějakým podceněním. V úvodu jsme měli dvě dobré šance, ty jsme ale neproměnili. Dostali jsme se do nich ale celkem lehce, asi to vypadalo, že utkání bude v klidu plynout. Soupeř ale byl na nás dobře nachystaný a odvedl výbornou práci. Dohrával nás, byl agresivní v soubojích. My je prohrávali a nebyli moc na kotouči. Ve druhé třetině Plzeň odskočila na rozdíl tří branek, tady ale musím tým pochválit za to, že to nevzdal a bojoval až do konce. Ve třetí třetině jsme tahali za delší konec, bohužel nás přibrzdila čtvrtá branka. I tak jsme hráli až do konce, bohužel to dnes nevyšlo. Série skončila, musíme se z toho poučit.“

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): “S výsledkem i zlepšenou hrou jsme velmi spokojení. Mělo to úplně jiné parametry, než dva tři zápasy zpátky, kdy to šlo hodně dolů. Byli jsme špatní v základních stavebních kamenech hokeje, v bruslení, v soubojích. Dnes se to velmi zlepšilo, s tím přišel relativně slušný výkon.“