Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři stále neporažení, Spartu přetlačili v nájezdech!

16.09.2016 · Daniel Ježek
P r a h a – Šlágrem čtvrtého kola byl duel Sparty s Oceláři. Pět tisíc diváků v O2 aréně z obou stran vidělo útočný hokej. Utkání nabídlo sedm branek, infarktové prodloužení o vítězi nerozhodlo, ke slovu se proto dostaly samostatné nájezdy. Trefy Irgla a Petružálka rozhodly o druhém bodu pro Oceláře.
4.kolo, pátek 16.9.2016
Sparta Praha
Třinec
3:4sn
Třetiny: 1:1, 2:2, 0:0 - 0:0  Branky a nahrávky: 18. Ihnačák (P. Vrána, Pech), 36. P. Vrána (Ihnačák, Pech), 39. Forman (Švrček) – 10. Petružálek (Kane, Linhart), 23. Rákos (Kreps, Dravecký), 25. Roth (Hrňa), rozh. nájezd Petružálek. Rozhodčí: Hribik, Pražák – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 9:5, navíc Černoch (SPA) 10 min. OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 206. Střely na branku: 28:35. Zblokované střely: 7:9. Hity: 17:12. Vhazování: 23:41. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3.  
HC Sparta Praha: Pöpperle – Mikuš, Čajkovský, Barinka, Eminger, Švrček, Kalina, Hrbas – Klimek, P. Vrána (C), Ihnačák – Ružička, Uher, Forman – Kumstát, Pech, Netík – Kudrna, Cingel, Černoch.
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, Galvas, Nosek, L. Doudera – Martin Růžička, Špirko, Petružálek – Adamský, Kane, Irgl – Rákos, Kreps, Dravecký – Marosz, Polanský, Hrňa.

Komentář k zápasu

Utkání mezi Oceláři a Spartou od úvodních minut nabízelo atraktivní diváckou podívanou. Šance se střídaly na obou stranách, brankáři se rozhodně nenudili. Domácí mohli jít do vedení v páté minutě, rána Čajkovského ale orazítkovala jen tyč Hrubcovy branky. Za další tři minuty si to u Hrubcovy klece rozdali Roth s Černochem, oba týmy hrály se čtyřmi hráči v poli.

Hra ve čtyřech více svědčila Ocelářům. Slezané byli aktivnější, odměnou jim byla první trefa zápasu. Domácí obrana si hlídala pouze Linharta s Kanem, zcela zapomněla na osamoceného Jakuba Petružálka. Třinecký útočník z první zavěsil pod horní tyč.

Oceláři se úvodní brankou nabudili, v dalším průběhu hry si vypracovali dvě početní výhody. Ani jednu ale Slezané nezužitkovali. To Spartě stačila jen jedna přesilovka, konkrétně jedenáct vteřin. Rychlá kombinace domácích skončila u Briana Ihnačáka, který neměl problém se skórováním. Domácí mohli ještě v samotném závěru třetiny udeřit v oslabení, Uher ale Hrubce nepřekonal.

Ve druhé dvacetiminutovce se s góly doslova roztrhl pytel. Oba celky přidaly po dvou přesných trefách. Úvodní desetiminutovka prostřední periody vyšla lépe Ocelářům, Slezané se gólem Daniela Rákose z třiadvacáté minuty a přesilovkovou trefou Vladimíra Rotha o dvě minuty později dostali do dvoubrankového trháku.

Ten ale hráčům s drakem na hrudi do přestávky nevydržel. Sparta nejprve podruhé využila početní výhodu, to když dezorientovaného Hrubce překonal Petr Vrána. Devětašedesát vteřin před druhou sirénou, poté, co domácí ubránili oslabení, skóre srovnal pronikající Miroslav Forman.

Svěřenci trenérů Kýhose, Muchy a Kopřivy mohli na dvě trefy Sparty odpovědět úvodu posledního dějství v pořadí již šesté přesilovce. Slezanům se ale tato výhoda příliš nepovedla. Hru s jedním mužem navíc si později zahráli také domácí, paradoxně se do největší šance dostali Oceláři. Petružálkův pas v přečíslení našel najíždějícího Hrňu, třinecký kanonýr ale nedokázal zvednout kotouč nad Pöpperleho betony.

Oceláři byli aktivnějším týmem i v dalším průběhu poslední periody. Slezané měli k dispozici další početní výhodu, tu ale v branku přetavit nedokázali. Neujaly se ani pokusy Hrni, Petružálka či Polanského.

Pražané zvýšili své obrátky až v závěrečné pětiminutovce základní hrací doby. Kotouč nepříjemně poskakoval po útočné třetině Ocelářů, Hrubec musel předvést několik těžkých zákroků. Třinecká defenzíva dokázala tyto těžké momenty ustát. V závěru mohli ještě hráči s drakem na hrudi rozhodnout o své tříbodové výhře, střely Draveckého a Kanea ale nebyly přesné.

Oceláři si tak poprvé v této sezóně zahráli prodloužení tří proti třem. Úvodní minuta patřila domácím, Hrubec ale dvěma skvělými zákroky zastavil útočné snažení Sparty. Stejně dobře si třinecký gólman počínal o minutu později šanci Kumstáta. Ocelářům poté nevyšlo přečíslení dvou proti jednomu, na druhé straně se k brance neprokličkoval Forman. V posledních vteřinách se do úniku dostal Uher, branku ale netrefil.

Utkání tak dospělo k samostatným nájezdům. Za Oceláře se prosadili Irgl s Jakubem Petružálkem, právě trefa druhého jmenovaného Ocelářům přisoudila druhý bod.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (HC Sparta Praha): Nerozhodný stav po první třetině byl dobrý pro obě strany. Ve druhé třetině jsme měli velký výpadek, nechali jsme se zbytečně vylučovat. S tímto nešvarem se potýkáme od začátku sezony. Třinec nám odskočil na rozdíl dvou branek, ale brzy jsme se zvedli a dokázali vyrovnat. Ve třetí třetině to bylo kdo s koho. V závěru prodloužení jsme mohli vyhrát, ale Dominik Uher už byl unaven a nájezd neproměnil. V nastavení jsme byli aktivnějším týmem, mohli jsme rozhodnout, což se nepovedlo a nájezdy dopadly, tak jak dopadly.

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Kdyby nám před utkáním někdo řekl, že povezeme ze Sparty dva body, možná bychom tomu nevěřili. Utkání jsme ale odehráli dobře, nenechali jsme se vyprovokovat. Hráli jsme mnoho přesilovek, ale nebyli jsme v nich bohužel příliš produktivní. Ve druhé třetině jsme si při vedení 3:1 vybrali slabší část, kdy jsme domácím umožnili srovnat. Nájezdy jsou vždy loterie, tentokrát nám to vyšlo, za což jsme hrozně rádi. Chci poděkovat celému týmu na čele se Šimonem Hrubcem.