Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Parádní druhá třetina rozhodla o skalpu indiánů!

29.03.2016 · Martina Sikorová
Vstup do finálového turnaje zvládli třinečtí junioři na výbornou. Po bezgólové úvodní části se mladí Oceláři trefili do plzeňské branky hned čtyřikrát a zápas poté dovedli do vítězného konce. Další utkání čeká svěřence trenéra Varadi již zítra a soupeřem bude tentokrát pražská Sparta.
SF1, úterý 29.3.2016
Třinec
Plzeň
6:2
Kalich Arena
Třetiny: 0:0, 4:0, 2:2  Branky a nahrávky: 23. Lacka (Pala, Flok), 29. Michal Roman (Jašek, Bartko), 32. Jašek (Lacka, O. Kovařčík), 39. Jašek (O. Kovařčík, M. Kovařčík), 41. M. Kovařčík (O. Kovařčík, Jašek), 43. Hrehorčák (Miloš Roman, Michal Roman) – 52. Holý (Vracovský, Vavřička), 58. Petráš (Švarc, Kaňák). Rozhodčí: Pražák, Pešina - Jindra, Zíka. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 240. Střely na branku: 41:28. Průběh utkání: 6:0, 6:2.  
Dudáček – D. Stránský, M. Adámek, L. Doudera, Pisarik, Zahradníček, Bartko, Michal Roman, Heider - Lacka, Pala, Flok, M. Kovařčík, Jašek, O. Kovařčík, Miloš Roman, Hrehorčák, Švaňa, Petrák
Zeman (43. Štekr) – Kvasnička, Holý, Krystl, Kaňák, Polívka, Walter – Krliš, Kodýtek, Rubner, Petráš, Vavřička, Švarc, Vracovský, Kokoška, Vlček, J. Stránský, Polata, Michel

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

K puku se jako první dostali Plzeňští, ale dlouho u něj nezůstali. Oceláři je zakrátko zahnali do jejich obraného pásma a hra přešla do jejich režie. Ze soupeřova sevření se mezi prvními dostal Krystl, ale s jeho prudkou střelou neměl Dudáček sebemenší starost. Ránu totiž schytal jeden z třineckých beků. Švarc se nachomýtl ke slibné šanci a jeho projektil jen těsně minul Dudáčkovu klec.

Ani maskovaný indián z protější brány nezůstal úplně osamocen. Z mezikruží se jej jal navštívit Heider a později i Michal Kovařčík, ale i po těchto pokusech zůstal Zeman ledově klidný. Zanedlouho se výhoda přesilové hry naskytla i Plzni, která se sice úspěšně prodrala do útočného pásma, třinecká defenziva ji však při útočných kombinacích držela zkrátka.

I ve druhé dvacetiminutovce si jako první puk ukradla Plzeň, ohlídat si jej na delší čas se ji však už nepodařilo. Třinec, konkrétně Jakub Lacka, ji za to řádně potrestal. Zeman se nejdřív musel potýkat s Adámkem, jehož střelu vyrazil betonem. První jmenovaný však na nic nečekal a vyražený touš vstřelil za záda plzeňského gólmana.

V devětadvacáté minutě Třinec nasadil ještě vyšší laťku, když po neúspěšné střele Jaška proměnil Michal Roman. O tři minuty později se situace Plzni ještě přiostřila. Lukáš Jašek měl tentokrát na holi podstatně víc štěstěny a ostrým projektilem utvrdil vedoucí postavení dračího týmu.

Začátek druhé třetiny tak dostal Plzeň do nezáviděníhodné situace, ale ta se nehodlala jen tak vzdát. Západočeši možná nehodili flintu do žita, jejich herní postup byl však občas poněkud zmatený a Oceláři jim nemínili nic slevit, což ostatně potvrdili ještě minutu před koncem prostřední třetiny. Pobídnuti přesilovou hrou pět na tři uštědřili svému soupeři další ránu po střele Lukáše Jaška.

Ve své gólové přehlídce pokračovali Oceláři i v poslední části, kdy se blýskli bratři Kovařčíkové. Ondřej v bezprostřední blízkosti plzeňské svatyně přenechal kotouč Michalovi Kovařčíkovi, který dostál své pověsti nejproduktivnějšího hráče playoff. Dvě minuty nato se mohl radovat i Patrik Hrehorčák.

V následujících momentech to vypadalo, že si Plzeň v tomto zápase díky suverénnímu Dudáčkovi ani neškrtne, v dvaapadesáté minutě se ale dostalo i na něj. Jako první jej z pravého kruhu překonal Jan Holý. To indiánům znatelně rozpumpovalo krev v žilách a dvě následující třinecká vyloučení už jen vyhnaly jejich šance na maximum. V osmapadesáté minutě ještě stačil snížit Šimon Petráš, ale to už na situaci mnoho nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): Do utkání jsme vstoupili parádně, hned od začátku jsme si vypracovali spoustu šancí. V druhé třetině nám to tam napadalo, odskočili jsme, ale i tak Plzeň srdnatě bojovala a držel nás Milan Dudáček. Ve třetí třetině už jsme si vítězství pohlídali. Předvedli jsme dobrý týmový výkon.

David Bruk (HC Plzeň 1929): Prohráli jsme zaslouženě. Třinec ovládal celý zápas a my jsme se štěstím přežili první třetinu za stavu 0:0. Třinec si neustále vytvářel šance, hrál jednoduše a důrazně. Většinu branek jsme vlastně dostali z defenzivních chyb a prohraných osobních soubojů. Nezbývá mi než pogratulovat Třinci, jelikož zaslouženě vyhrál.


×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec