Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Úvodní zápas čtvrtfinále junioři zvládli!

18.03.2016 · Martina Sikorová
Na první branku se čekalo až do devatenácté minuty, kdy se z parádní akce prosadil Lukáš Jašek. V prostřední části pak zvýšili náskok Ocelářů Petr Heider s Michalem Kovařčíkem a v jednačtyřicáté minutě dal výsledku konečnou podobu Miloš Roman. Další zápas je na programu již zítra a to od 17:00!
ČF1, pátek 18.3.2016
Třinec
Mountfield HK
4:0
Werk aréna
Třetiny: 1:0, 2:0, 1:0  Branky a nahrávky: 19. Jašek (M. Kovařčík, Zahradníček), 24. Heider (Pisarik), 37. M. Kovařčík (Pisarik, Jašek), 41. Miloš Roman (Jašek, M. Kovařčík). Rozhodčí: Koziol, Šutara – Hlavatý, Tošenovjan.. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: . Diváci: 451. Střely na branku: 49:22. Průběh utkání: 4:0.  
Dudáček – Pisarik, Zahradníček, Bartko, Michal Roman, Stránský, Heider, M. Adámek – Petrák, Švaňa, Jašek, Flok, M. Kovařčík, Sztwiertnia, Hladonik, Lacka, Miloš Roman, Lorek, Pala
Veselý – Lier, Košař, Havránek, Hronek, Piegl, Gaspar – Zahradník, Malík, Hnik, Dvořák, Drašnar, Michálek, Matouš, Chalupa, Orság, Gančarčík, Pilař, Pavlík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Oba týmy vstoupily do úvodního zápasu čtvrtfinále velmi aktivně, Lackovi ale střela z mezikruží nesedla a Zahradník na druhé straně z těsné blízkosti třinecké branky poslal puk až do ochranné sítě. O chvíli později pálil od modré čáry Pisarik, jeho pokus ale nakonec branku Mountfieldu o pár centimetrů minul.

V další dobré šanci se následně ocitl Pala, který ale z prostoru mezi kruhy pouze orazítkoval brankovou konstrukci. Poté dostali hosté k dispozici početní výhodu, v té ale hrozili Oceláři. Michal Roman ovšem po přihrávce Paly Veselého nepřekonal a Lackův průnik hasil pouze za cenu faulu Hronek. Hra ve čtyřech lépe vyhovovala domácímu týmu a brzy se poprvé měnilo skóre na světelné tabuli.

Zahradníček poslal puk Michalu Kovařčíkovi, třinecký útočník narýsoval přesný pas napříč brankovištěm pro Lukáše Jaška, kterému už stačilo pouze nastavit hůl a usměrnit puk do sítě. Dostat svůj tým do dvoubrankového vedení mohl vzápětí Pala, ten ale z mezikruží pouze orazítkoval horní tyč.

Krátce po startu druhé dvacetiminutovky se třinecká střídačka radovala podruhé. Oceláři sice nejprve nevyužili početní výhodu pět na tři, vzápětí ale zastavil Pisarik puk na modré čáře a napálil jej na branku. Do jeho střely vložil hůl Petr Heider a tečovaný kotouč nakonec zamířil za záda Veselého.

Hosté mohli kontrovat v přesilové hře, kdy Dudáček neudržel střelu Pilaře, třinečtí hráči ale dostali puk včas do bezpečí a zabránili tak snížení. Vzápětí se v dobré šanci ocitl také Dvořák, jeho dorážku ale vyrazil Dudáček. Junioři Mountfieldu si poté vytvořili slušný tlak v útočném pásmu, překonat domácího brankáře se jim ale nepodařilo a pokračovalo se tak za stavu 2:0 pro Oceláře.

V čase 36:51 už rozdíl mezi Třincem a Hradcem činili góly tři. Po přihrávce Pisarika střílel z téměř nulového úhlu Michal Kovařčík, vzdálenější růžek hostující branky ale trefil třinecký útočník zcela přesně.

Jen pár sekund po startu závěrečné části se skóre na světelné tabuli měnilo znovu, to když si nahození Miloše Romana srazil za svá záda hradecký gólman. Následně si hosté zahráli dvakrát v početní výhodě a hrozil zejména Hronek, jehož střelu Dudáček pouze vyrazil, třinečtí obránci ale kotouč včas uklidili do bezpečí.

Ve zbývajících minutách se hra velmi rychle přelévala z jedné strany na druhou, další gól už ale nepadl. Oceláři po závěrečné siréně oslavili se svými fanoušky první bod v sérii a Milan Dudáček navíc také své čisté konto. Pokračování napíšou tito soupeři již zítra, druhý zápas je na programu ve staré Werk Aréně již v 17:00.