Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Parádní obrat v posledních minutách za tři body!

19.12.2015 · Martina Sikorová
Starší dorostenci proti Mladé Boleslavi ztráceli po čtyřiceti minutách hry dvě branky, v poslední části ale třemi góly otočili průběh utkání na svou stranu a trefou do prázdné klece pojistili své vítězství.
A2, sobota 19.12.2015
Třinec
Ml. Boleslav
4:2
Werk aréna
Třetiny: 0:1, 0:1, 4:0  Branky a nahrávky: 50. Hladonik (Hrachovský, G. Radzienciak), 51. Hladonik (TS), 53. Lacka (G. Radzienciak, Hladonik), 60. Lacka (Haman, G. Radzienciak) – 17. Flynn (Uřidil), 29. Homolka (Jindra, Flynn). Rozhodčí: Koziol – Barteček, Vengřín. Vyloučení: 3:3, navíc za faul Petržílka (MBL) nařízeno TS (proměněné). Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 123. Střely na branku: 45:19. Průběh utkání: 0:2, 4:2.  
Loubal – Hrachovský, Krzak, Valíček, G. Radzienciak, Brabec, Timotej Marguš, Haman, Imrich – Plitko, Vochozka, Mach, Przybyla, Hladonik, Lacka, Papaj, Najsar, Molin
Krofta – Uřidil, Linhart, Kalus, Chládek, Petržílka, Nepokoj – Kerda, Flynn, Homolka, Havelka, Kalaš, Jindra, Hrachovec, Dančišin

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do sobotního utkání vstoupili Oceláři velmi aktivně, už střela Tomáše Vochozky z první minuty nadělala Kroftovi potíže, hostující gólman ale nakonec dokázal zkrotit puk v lapačce. Radovat se nemohl krátce nato ani Mach. Třinecký útočník sice projel až k brance hostů, z těsné blízkosti se mu ale poslat kotouč do sítě nepodařilo.

Boleslavští dorostenci poprvé zahrozili až v osmé minutě, kdy ale Dančišin z přečíslení tři na jednoho přestřelil. Poté už ale hosté udeřili, když nepovedenou rozehrávku Třince potrestal Oscar Flynn. Vyrovnat mohl hned nato Haman, beka Ocelářů ale před brankou podrazil Krofta, tento zákrok však zůstal rozhodčími nepotrestán.

Ve druhé části si první velkou šanci vytvořil Mach, ten ale z dorážky vyjetého gólmana Boleslavi nepřekonal. Oceláři poté měli i několik dalších příležitostí, místo nich ale udeřili znovu hosté, když z brejku překonal Loubala Tomáš Homolka. Odpovědět mohl o chvíli později Lacka, po zakončení třineckého útočníka ale Krofta se štěstím udržel kotouč před brankovou čárou.

Také do třetí třetiny vstoupili aktivněji hráči v bílých dresech, Lackovi ale před brankou na poslední chvíli sklepl kotouč z hole jeden z boleslavských hráčů. V padesáté minutě už se ale svěřenci trenéra Wojnara dočkali, když ránu Hrachovského tečoval do sítě Jan Hladonik. A to nebylo ze strany Ocelářů vše.

Ve vlastním oslabení se pak Jan Hladonik vydal do brejku, který sice neproměnil, celou akci si ale zopakoval z nařízeného trestného střílení. V něm se třinecký hráč pomalu rozjel a poté propálil Kroftu přesnou střelou. Když se pak Boleslav provinila útočným faulem a v početní výhodě vypálil pod horní tyč Jakub Lacka, bylo na střídačce Třince ještě veseleji.

Krátce nato mohl odpovědět z brejku Flynn, proti boleslavskému útočníkovi se ale blýskl Loubal a zabránil tak vyrovnání. Třinecký gólman pak zneškodnil také bekhendové zakončení Dančišina, pojistku na vítězství domácího týmu přidal střelou do prázdné klece Jakub Lacka a byť Oceláři po většinu hrací doby prohrávali, na konci zápasu mohli slavit.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice