Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Potřetí to mladšímu dorostu v derby nevyšlo

10.12.2015 · Martina Sikorová
Svěřenci trenéra Raszky v duelu proti Vítkovicím po většinu utkání dotahovali dvoubrankové manko, nakonec svému soupeři tímto rozdílem podlehli a v regionálním derby tak zaznamenali první porážku. O góly Ocelářů se postarali Adam Raška a Jiří Plandor.
B4, čtvrtek 10.12.2015
Třinec
Vítkovice
2:4
WERK ARENA
Třetiny: 0:1, 1:3, 1:0  Branky a nahrávky: 23. Raška, 46. Plandor (Raška) - 8. Urban (Fridrich), 21. Fridrich (Urban), 23. Urban (Fridrich, Smička), 32. Fridrich. Rozhodčí: Mrkva - Bojda, Mikler. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 30:33. Diváci: 66. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4.  
Ochman – Patlevič, Konderla, Srníček, Homola, Michálek, J. Adámek – Raška, Čmiel, Pszczolka, Plandor, Peterek, Korčák, Indrst, Mikler, Rybnikár, Tobiáš Marguš
Dobeš – Bílý, Kuboš, Vacula, Bieniek, Zapletal – Vojtovič, Konečný, Fridrich, Žemba, Takáč, Kylnár, Vavřík, Vícha, Urban, Smička, Mrva, Beránek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V regionálním derby mladšího dorostu dostaly Vítkovice k dispozici početní výhodu už ve druhé minutě, třinecká obrana ale hosty do žádné šance nepustila. Když pak ale krátce nato hráli v přesilové hře Oceláři, udeřili vítkovičtí dorostenci. Adam Urban objel branku Ochmana, zasunul kotouč do odkryté sítě a poslal svůj tým do vedení. Vlastní nedisciplinovaností poté nabídli Ostravané domácímu týmu dvojnásobnou početní výhodu, tu ale Třinec využít nedokázal.

Vítkovice tak mohly odskočit do dvoubrankového vedení, Beránek ale po přihrávce Vojtoviče puk netrefil ideálně. A radovat se nemohl ani Raška, kterému před brankou znepříjemnil zakončení jeden z hostujících beků a třinecký útočník nakonec přestřelil. Chvíli na to pak z mezikruží trefil Peterek pouze připraveného Dobeše a do kabiny tak odcházeli spokojenější hosté.

Z prostřední dvacetiminutovky uběhlo pouhých pětačtyřicet sekund a Vítkovice udeřily znovu, když ze skrumáže před brankou překonal Ochmana Petr Fridrich. Oceláři ale přispěchali s rychlou odpovědí a zásluhou proměněného brejku Adama Rašky zaznamenali kontaktní gól. Ze snížení se ale svěřenci trenéra Raszky neradovali dlouho, ve stejné minutě se prosadili také hosté brankou Adama Urbana.

Po přihrávce Marguše mohl opět snížit Peterek, jeho střelu ale zvládl Dobeš vyrazit. A uspět se nepodařilo ani Indrstovi. Třinecký útočník se sice ve vlastním oslabení dostal až před branku, k zakončení už se ale nedostal a po proměněném brejku Petra Fridricha tak Vítkovice odskočily do tříbrankového trháku. Oceláři si poté v přesilové hře vytvořili velký tlak před Dobešem, snížit už se jim ale do konce druhé části nepodařilo.

V poslední třetině hrozil jako první Urban, který obral domácí obránce o kotouč, zkompletovat hattrick se ale vítkovickému útočníkovi nepodařilo. Když pak po skrumáži před Dobešem dostal puk do sítě Jiří Plandor, bylo znovu sníženo. Stáhnout náskok Vítkovic na rozdíl jediné branky mohl krátce před koncem Peterek, ten ale svůj brejk v oslabení proměnit nedokázal a k další brance už Třinci nepomohla ani závěrečná power-play.