Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Základní část ukončena vítězstvím v Porubě!

11.12.2015 · Martina Sikorová
Vyrovnanou partii s ostravským celkem rozsekli svěřenci trenéra Wojnara až ve třetí části, ve které se nejprve prosadil Lukáš Kaukič a jen pár minut před koncem pak přidal definitivní pojistku na šestadvacáté vítězství v této sezóně Dominik Molin.
27.kolo, pátek 11.12.2015
Poruba
Třinec
3:5
RT TORAX ARENA
Třetiny: 1:1, 2:2, 0:2  Branky a nahrávky: 15. Dang (Holub), 37. Dang (Malát, Vospálek), 37. Irgl (Stach) – 7. Molin (Vochozka), 28. Mach, 30. Vochozka (Kalus), 51. Kaukič (Hrachovský), 57. Molin (Vochozka, Krzak). Rozhodčí: Trombík – Ševčík, Tkáč. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 100. Střely na branku: 15:58. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 3:5.  
Bayer – Bijota, Dobeš, Vondál, Timura – Dang, Malát, Vospálek – Irgl, Stach, Žídek – Holub, Krupa, Plachý – Klíma, Dlouhý, Voznička
Ochman – Hrachovský, Krzak, Valíček, G. Radzienciak, Brabec, J. Adámek – Stuchlík, Kaukič, Plitko, Vochozka, Mach, Kvasnica, Kalus, Najsar, Molin

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Třinec na nic nečekal a okamžitě diktoval hru. Domácí se před Ochmana moc nedostávali, ale také dokázali zdárně podchycovat třinecké útočné akce a výpady. Ale jen do sedmé minuty, kdy po rychlých nahrávkách na jeden dotek překonal Bayera Dominik Molin. RT TORAX pak daroval soupeři dvě přesilovky, první se ale Třinci moc nezdařila. V útočné třetině se nezdržoval, jinak řečeno, domácí odehráli oslabení velmi dobře, když puky vyhazovali až k třinecké brance.

Druhá početní výhoda byla z pohledu Ocelářů zprvu úspěšná. Usadili se v pásmu a rozehráli kolotoč nahrávek, jenže pak se vše zvrtlo a po křídle ujel s pukem na holi Holub a po ose hřiště najížděl David Malát, který nakonec vyrovnal bekhendovou střelou. Zbylý čas se hrál vyrovnaný duel, i když více práce měl porubský gólman, který však dělal soupeři vrásky na čele svými hbitými zákroky.

Druhá třetina byla zprvu vyrovnaná, ale Třinečtí si postupem času vytvářeli víc a víc převahu, která vyústila v sedmadvacáté minutě ve vedoucí branku. Ledabylost v obsazení hráčů potrestal Matěj Mach, když se protáhl přes brankoviště a v pádu překonal ležícího Bayera. O dvě minuty později se Oceláři dostali poprvé do dvoubrankového vedení, když po vyhraném buly po levé ruce Bayera vystartoval k bráně Tomáš Vochozka a puk umístil k pravé tyči porubské brány, kam se sice Bayer přesouval, ale lapačku již nestačil včas nastavit.

Porubské vývoj utkání trošičku zaskočil, ale zbraně rozhodně nesložili. V šestatřicáté minutě se jim naskytla první početní výhoda, v které byl úspěšný Michal Dang, jemuž na snížení gólového manka nahrával Malát s Vospálkem. Pro Třinec byla tato minuta černou kaňkou, protože po dvaceti osmi vteřinách vyrovnávali po akci rozjeté ve středním pásmu Stach s Lukášem Irglem.

Vyrovnaný gólový stav nenechával týmy v klidu. Důraznější byli Oceláři, kteří neustále navyšovali počty zásahů brankáři Bayerovi, jenž si držel svůj standard a svými zákroky soupeře nepřestával překvapovat. Mnozí si již namlouvali, že se utkání bude prodlužovat, jenže do konce zbývalo ještě devět minut. V té době měli Oceláři souvislejší tlak, z něhož vytěžili třetí vedení. Lukáš Kaukič prostě napřáhl a prostřelil vše, co stálo puku v cestě.

V dalším průběhu hry hosté drželi kotouč na svých holích a pokoušeli se pojistit si vedení, což se povedlo po vhazování po pravici porubského gólmana. Dominik Molin po vyhraném buly okamžitě pálil na bránu a vsítil svou druhou branku utkání. Poslední tři minuty zápasu se přitvrdilo v osobních soubojích, ale v mezích pravidel.