Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

K výhře nad Havířovem pomohla skvělá úvodní třetina!

05.12.2015 · Martina Sikorová
Starší dorostenci měli do utkání proti Havířovu výborný nástup a hned v první třetině svému soupeři odskočili o čtyři branky. Hosté poté sice dokázali ve zbývajícím čase zápas zdramatizovat, Oceláři se ale o svou desátou výhru v řadě připravit nenechali.
26.kolo, sobota 5.12.2015
Třinec
Havířov
6:4
Werk aréna
Třetiny: 5:1, 1:1, 0:2  Branky a nahrávky: 4. Mach (Hladonik, Kaukič), 9. Plitko (Kvasnica), 13. Papaj (Hladonik, Brabec), 14. Hladonik (Przybyla, Kvasnica), 16. Papaj (Hladonik), 37. Najsar (G. Radzienciak) – 15. Peterka (Kristian), 21. Lenomar (Kristian, Peterka), 50. Peterka (Chujac), 52. Peterka (Chujac, Mrowiec). Rozhodčí: Fiala – Dohnal, Konvička. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 358. Střely na branku: 40:23. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:4.  
Loubal – Krzak, Valíček, G. Radzienciak, Klocek, Brabec, Timotej Marguš – Kaukič, Plitko, Vochozka, Mach, Przybyla, Kvasnica, Hladonik, Kalus, Papaj, Najsar, Molin
Sonnek – Adámek, Aulehla, Chujac, Frojda, Szturc, Srníček, Mrowiec – Bambula, Strakoš, Pecka, Kristian, Peterka, Piš, Lenomar, Raček, Pawliczek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do sobotního utkání vstoupili mnohem lépe svěřenci trenéra Wojnara, svou aktivitou si vybojovali početní výhodu a tu také okamžitě proměnili poté, co nasměroval Hladonik kotouč před branku a Matěj Mach odtud zamířil do havířovské sítě. Hladonik se mohl krátce nato zapsat do střelecké listiny také, po přihrávce Papaje ale třinecký útočník část odkryté klece netrefil.

A znovu se tak Oceláři dočkali gólu až v přesilové hře, kterou tentokrát využil pouhých devět sekund před jejím koncem, když do sítě prošel kotouč z hole Daniela Plitka. Také hosté si první vážnější šanci vypracovali až v početní výhodě, v ní ale Peterka Loubala překonat nedokázal. Když se pak ve třinácté minutě prosadil Michal Papaj, rozpoutala se na ledě doslova gólová přestřelka.

Matoušek nejprve vytáhl povedený zákrok lapačkou, o chvilku později už ale havířovský gólman lovil ze své sítě kotouč po přesné střele Jana Hladonika z mezikruží. Havířovští ale přispěchali rychle s odpovědí. Na útočný výlet se vydal Lukáš Peterka, protáhl se až k Loubalovi a zblízka poslal kotouč mimo dosah domácího gólmana. Reakce hráčů v bílých dresech na sebe ovšem také dlouho čekat nenechala a už po půl minutě si Oceláři brali svůj náskok zpět, když se podruhé v utkání prosadil Michal Papaj.

Z druhé třetiny uběhla přesně jedna minuta a bylo znovu sníženo, když do třinecké sítě prošel poměrně šťastně kotouč z hole Pavla Lenomara. O chvíli později ale třinecký gólman svůj tým podržel, když zabránil Račkovi v proměnění brejku. Radovat se z gólu ale nemohli ani Oceláři, když z dorážky netrefili odkrytou část branky. Blízko šestého gólu byl poté Kaukič, který využil zaváhání havířovské obrany, po vyjetí zpoza branky ale domácí útočník kotouč do sítě neprocpal.

Další velkou příležitost si svěřenci trenéra Wojnara vypracovali jen o chvilku později, když se až před branku dostal Hladonik, po jeho akci ale skončil puk pod betony Matouška. AZet následně zahrozil z přečíslení, z kterého ale trefil Peterka pouze připravenou lapačku Loubala a Przybyla poté v brejku havířovskou branku snad vůbec neohrozil. Jeho spoluhráči si už ale počínali přesněji a střelou z vrcholku levého kruhu propálil hostujícího gólmana René Najsar.

O další změnu skóre na světelné tabuli se pak postaral až v padesáté minutě střetnutí Lukáš Peterka, který získal kotouč za brankou a následně jej poslal za záda Loubala. Vlastní nedisciplinovaností pak Oceláři nabídli Havířovu dlouhou dvojnásobnou početní výhodu a AZet znovu snížil zásluhou Lukáše Peterky, jenž tak zkompletoval hattrick a zároveň také uzavřel gólový účet utkání.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice