Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorostenci zvítězili nad Kohouty!

01.11.2015 · Martina Sikorová
Oceláři se v nedělním utkání dostali rychle do vedení po brankách Michálka a Peterka, hosté poté dokázali krátce po startu prostřední části snížit, svěřenci trenéra Raszky ale vstřelili další tři branky, na což už Kohouti reagovali jedinou trefou v závěru utkání a všechny body tak zůstaly v Třinci.
14.kolo, neděle 1.11.2015
Třinec
Olomouc
5:2
WERK ARENA
Třetiny: 2:0, 2:1. 1:1  Branky a nahrávky: 9. Michálek (Indrst, Adámek), 15. Peterek (Homola), 26. Michálek (Peterek), 34. Mikler (Tománek), 44. Peterek (Králík, Branc) – 23. Smejkal (Kret), 59. Palinek (Vašenka). Rozhodčí: Šutara – Kašinský, Marek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 115. Střely na branku: 53:19. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:2.  
Kučera – Patlevič, Konderla, Srníček, Homola, Michálek, S. Radzienciak, J. Adámek – Tobiáš Marguš, Raška, Pszczolka, Králík, Plandor, Peterek, Tománek, Indrst, Mikler, Rybnikár, Branc
Fajgl – Klesla, Mader, Hladiš, Vosátko, Tichý – Kalač, Harabiš, Vašenka, Handl, Kret, Dvořák, Štefka, Smejkal, Palinek, Skřivánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Na první branku jsme v nedělním utkání Ocelářů proti Olomouci příliš dlouho nečekali. V přesilové hře přihrál Indrst kotouč před odkrytou branku na hůl kapitána Jakuba Michálka, který jej poslal do sítě a otevřel tak gólový účet utkání. Hosté si následně také zahráli v početní výhodě, nabídnutou možnost ale nevyužili a tak mohli třinečtí mladíci v patnácté minutě utéct do dvoubrankového vedení, když ránu Homoly od modré dostal do olomoucké klece Jonáš Peterek.

Krátce po startu prostřední části ale bylo sníženo, když přesnou střelou z blízkosti branky překonal domácího gólmana David Smejkal. V početní výhodě pak byli Kohouti velmi blízko vyrovnání, ležícího Kučeru se jim ale nakonec překonat nepodařilo a opět se tak ukázalo, že pravidlo Nedáš - dostaneš, opravdu platí. Jakub Michálek i se štěstím udržel kotouč na modré čáře a následně střelou překvapil olomouckého Fajgla.

Náskok svého týmu mohl poté zvýšit Peterek, ten ale střelou z první trefil pouze brankovou konstrukci. Po vyloučení Miklera tak mohli kohouti znovu snížit, přesilovou hru ale využít nedokázali a navíc po jejím konci inkasovali počtvrté. Tománek vypíchl kotouč do středního pásma, kde jej sebral Šimon Mikler, který se tak z trestné lavice vydal rovnou do brejku a z něj překonal Fajgla.

Pod pátý gól Třince se podepsali dva hráči osmé třídy, Tobiáš Branc a Lukáš Králík, kteří tak svou premiéru v extralize mladšího dorostu ozdobili i prvním bodem. Po přihrávce Králíka zůstal sám před Fajglem Jonáš Peterek a kotouč z hole nejproduktivnějšího hráče Třince skončil v síti. Ve vlastním oslabení poté hrozili Kohouti, když Vašenka předložil kotouč před odkrytou klec, kde ale nebyl nikdo v červeném dresu.

Na druhé straně se poté nemohl radovat Plandor, který z první odkrytou část branky přestřelil a ani Peterek, po jehož ráně zachránila Olomouc branková konstrukce za zády Fajgla. Jen necelé dvě minuty před koncem se druhého gólu dočkali hosté, když domácího gólmana překonal Martin Palinek.