Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Výhru nad Duklou režíroval Lukáš Jašek!

23.01.2016 · Martina Sikorová
Oceláři měli proti oslabenému týmu Jihlavy výborný nástup a už v páté minutě šli do vedení zásluhou Jaška, hosté však vzápětí otočili zápas na svou stranu. Střelecké trápení ale dokázali třinečtí junioři ve třetí třetině zlomit a především zásluhou hattricku Lukáše Jaška nad houževnatým soupeřem zvítězili.
36.kolo, sobota 23.1.2016
Třinec
Jihlava
4:2
Werk aréna
Třetiny: 1:2, 0:0, 3:0  Branky a nahrávky: 5. Jašek (M. Kovařčík, Haman), 46. Jašek (M. Kovařčík, Murín), 51. Jašek (Stránský), 57. Lacka (Flok) - 6. Kolouch, 7. Dufek (Hohl, Půža). Rozhodčí: Trombík - Barteček. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 66. Střely na branku: 44:19. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2.  
Loubal – Pisarik, Zahradníček, Michal Roman, Stránský, Heider, Doudera, J. Adámek, Haman – Švaňa, Jašek, Flok, Kvasnica, M. Kovařčík, Sztwiertnia, Hladonik, Lacka, Murín, Lorek
Brož – Pospíchal, Půža, Váňa, Kadlec, Hohl – Vala, Dufek, Najman, Balaštík, Kolouch, Peschout, Mejzlík, Kousal

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupila aktivněji Dukla, zakončení Kousala v brejku ale třineckou branku nakonec příliš neohrozilo. Na druhé straně pak zahrozil Michal Kovařčík, jeho střela ale prolétla pouze nad horní tyčí. V početní výhodě Ocelářů už se ale skóre na světelné tabuli měnilo, když za záda Brože prošla velmi prudká rána Lukáše Jaška. Jihlava ale přispěchala s velmi rychlou odpovědí, když z úniku překonal Loubala Daniel Kolouch.

O chvíli později pak hráli hosté v přesilové hře a znovu se mohli radovat, když do třinecké sítě dorazil střelu Hohla Aleš Dufek a obrat Jihlavy za necelé dvě minuty byl na světě. Oceláři se poté hnali za vyrovnáním, střela Pisarika ovšem skončila pouze na horní tyči, dorážka Jaška mimo a proti ráně Lacky vytáhl povedený zákrok lapačkou jihlavský gólman.

Také vstup do druhé třetiny vyšel lépe Jihlavě, pokus Balaštíka v přečíslení dva na jednoho však zneškodnil Loubal. Michal Kovařčík se poté sice protáhl až před Brože, zvednout puk nad jeho beton se mu ovšem nepodařilo. A plejáda spálených šancí pokračovala i nadále. Hladonik nejprve neuspěl s pokusem o dorážku střely Stránského, pokus Kovařčíka vyrazil litvínovský gólman maskou. Jedinou šancí Dukly v této části pak byl brejk Koloucha, puk ale po jeho zakončení nakonec levou tyč třinecké branky o pár centimetrů minul.

Upevnit náskok svého týmu mohl už úvodní minutě poslední třetiny Kousal, jenž zůstal zcela sám před třineckou brankou, Loubal ale svůj tým podržel a zabránil soupeři odskočit do dvougólového vedení. A tak bylo po trefě Lukáše Jaška, jenž poslal puk mezi betony Brože do sítě, vyrovnáno. Jihlava mohla rychle odpovědět, Mejzlík ale hrubku domácího beka potrestat nedokázal.

Ránu Pisarika pak ještě nikdo v bílém dresu nedorazil a střelu Hladonika zlikvidoval dobrý zákrok jihlavského gólmana, poté už se však Oceláři radovali, když Stránský našel přesným pasem Lukáše Jaška před brankou Jihlavy. Domácí útočník pak z otočky zvedl puk nad rameno Brože a zkompletoval tak hattrick. Upevnit náskok svého týmu mohl následně Michal Kovařčík, ten ale v oslabení z prostoru před brankou neuspěl.

A mohlo tak být znovu vyrovnáno, Mejzlík ale odkrytou část třinecké klece ani nadvakrát netrefil a trestal tak Jakub Lacka, který získal puk v útočném pásmu a pak jej prudce napálil ke vzdálenější tyči. Hosté ještě v samotném závěru hráli početní výhodu, umocněnou odvoláním brankáře, zdramatizovat utkání už se jim ovšem nepodařilo.