Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Proti Olomouci zatím nejvyšší výhra v této sezóně!

14.11.2015 · Martina Sikorová
S Kohouty sice svěřenci trenéra Wojnara poměrně brzy prohrávali, ještě v první třetině se ale Oceláři dokázali dostat do dvoubrankového vedení, které postupně navýšili až na rozdíl šesti gólů! Dvěma brankami a stejným počtem asistencí se blýskl Ondřej Kovařčík, tři body si připsali Lukáš Jašek s Alexem Pisarikem.
20.kolo, sobota 14.11.2015
Třinec
Olomouc
8:2
Werk aréna
Třetiny: 3:1, 2:0, 3:1  Branky a nahrávky: 14. Pisarik (Jašek, O. Kovařčík), 19. Hladonik (Pisarik, Michal Roman), 19. O. Kovařčík, 25. Flok (Sztwiertnia, Pisarik), 29. Jašek (O. Kovařčík, Miloš Roman), 48. Pala (Lacka, Janiczek), 54. O. Kovařčík (Jašek, Michal Roman), 60. Sztwiertnia (Janiczek) – 2. Horák (Spurný, Marek), 52. Beták (Pavlovský, Nesvadba). Rozhodčí: Škrobák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:4. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 112. Střely na branku: 46:17. Průběh utkání: 0:1, 6:1, 6:2, 8:2.  
Dudáček – Pisarik, Janiczek, Zahradníček, Bartko, Michal Roman, Stránský – Petrák, Jašek, Flok, Hrehorčák, O. Kovařčík, Sztwiertnia, Hladonik, Lacka, Miloš Roman, Murín, Lorek, Pala
Šoustal (31. Urbisch) – Nesvadba, Spurný, Klvaňa, Galvas, Beutl, Škoda – Heža, Kropáč, Beták, Pavlovský, Horák, Ministr, Macuh, Marek, Konečný, Jeklič, Müller, Kuba

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do sobotního utkání vstoupili mnohem lépe hosté. Po vyloučení Zahradníčka hráli Kohouti v početní výhodě, ve které dorazil kotouč do sítě Jiří Horák a poslal tak svůj tým hned ve druhé minutě do vedení. O chvíli později mohli vést olomoučtí hráči už o dvě branky, Beták ale v přečíslení dva na nikoho Dudáčka nepřekonal.

Také Oceláři se prvního gólu dočkali v přesilové hře, když pod horní tyč napálil puk Alex Pisarik. Poslat svůj tým znovu do vedení mohl krátce nato Ministr, kterého ovšem v přečíslení dva na jednoho vychytal třinecký gólman. Nedáš, dostaneš.

Na druhé straně vypálil od modré Pisarik a jeho ránu tečoval za záda brankáře Jan Hladonik. Jen o pár desítek sekund později bylo na třinecké střídačce ještě veseleji, když se až před Šoustala protáhl Ondřej Kovařčík a nad ramenem hostujícího gólmana uklidil kotouč do sítě.

Ve druhé části nejprve Hrehorčák netrefil odkrytou klec, jen o pár minut později se ale Oceláři čtvrté branky dočkali, když kotouč do olomoucké sítě dorazil Adam Flok. Neuběhlo ani třicet sekund a domácí tým se málem radoval z dalšího úspěchu, Kovařčík, který zůstal sám před Šoustalem, ale uspět nedokázal.

Další akce už Kovařčíkovi vyšla. Třinecký útočník v početní výhodě nahrál kotouč na hůl Lukáše Jaška a ten z prostoru před brankou překonal hostujícího gólmana. Ve třicáté minutě pak trenéři Kohoutů sáhli ke změně brankáře a mezi tři tyče se tak postavil Jakub Urbisch. Necelou minutu před druhou sirénou se poté sice olomoučtí hráči radovali z gólu, ten ale nemohl být uznán, protože po brejku Macuha nejprve zakončující hráč vyrazil branku a až poté prošel kotouč do sítě.

A snížení se hosté nedočkali ani v oslabení po vyloučení Ministra, Pavlovský totiž v přečíslení branku Třince minul. Na druhé straně se ke střele z pravého kruhu dostal Martin Pala, propálil Urbische a upravil tak náskok svého týmu na pět branek.

Nepříznivý stav následně upravil Šimon Beták, který dorazil kotouč do sítě, svěřenci trenéra Wojnara ale přispěchali s rychlou odpovědí, když v přesilové hře dostal kotouč do sítě po střele Jaška Ondřej Kovařčík. Poslední gól pak padl jen necelých devět sekund před koncem, když olomouckého brankáře překonal Eryk Sztwiertnia a stanovil tak konečné skóre.

Ohlasy trenérů

Mgr. Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Dali jsme dnes zatím nejvíc gólů v sezóně, takže jsme spokojeni. Kluci hrají výborně, momentálně jsme ve formě. Z posledních několika zápasů jsme v základní hrací době prohráli jen jeden a doufám, že naše série bude pokračovat.
×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec