Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Juniorka zvítězila na ledě Tygrů 3:2!

24.10.2015 · Martina Sikorová
Na ledě libereckých Tygrů sice svěřenci trenéra Wojnara ztratili dvoubrankový náskok, ve druhé třetině ale poslal Třinec znovu do vedení svým druhým gólem Eryk Sztwiertnia a zajistil tak Ocelářům vítězství. Z venkovního tripu tak junioři vezou pět bodů!
16.kolo, sobota 24.10.2015
Liberec
Třinec
2:3
Home Credit Aréna
Třetiny: 1:2, 1:1, 0:0  Branky a nahrávky: 18. Svoboda (TS), 24. Starosta (Zachar, Kačírek) - 6. Sztwiertnia (Bartko, Zahradníček), 13. Bartko (Stránský, O. Kovařčík), 29. Sztwiertnia (Bartko, Dudáček). Rozhodčí: Orlický - Kajínek, Toman. Vyloučení: 9:6, navíc za faul Stránského (TRI) nařízeno TS (proměněné). Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 113. Střely na branku: 30:29. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.  
Žajdlík - Klinger, Arlt, Husa, Mečíř, Divila, Tržický, Starosta - Hrníčko, Šír, Rubeš, Gecko, Solenský, Svoboda, Černý, Zachar, Kačírek, Chlum, Hylena
Dudáček - Pisarik, Hejda, Zahradníček, Bartko, Stránský, Heider, M. Adámek - Stuchlík, Petrák, Švaňa, Flok, Hrehorčák, O. Kovařčík, Sztwiertnia, Lacka, Murín, Lorek, Pala

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Tygři si hned v úvodu vytvořili pár solidních šancí, naneštěstí pro ně ale v šesté minutě zničeho nic skóroval Eryk Sztwiertnia a Tygři tak museli dotahovat. Třineckým gól psychicky pomohl, hra se vyrovnala a přelévala z jedné strany na druhou až do třinácté minuty, kdy navýšil vedení Ocelářů Jan Bartko. Tygři se ale nenechali rozhodit a dvě minuty před koncem první třetiny snížil Daniel Svoboda z trestného střílení.

Po čtyřech minutách druhé části už bylo vyrovnáno, když se trefil Martin Starosta. Tygry jako by někdo najednou polil živou vodou, ale Oceláři opět z minima vytěžili maximum a v devětadvacáté minutě se podruhé v zápase trefil Eryk Sztwiertnia a poslal Třinec znovu do vedení. Snaha byla, ale do konci třetiny už Tygři žádný další gól nevstřelili.

A to samé platilo i pro celou třetí třetinu. Domácí se nechávali často bezdůvodně vylučovat a tak nemohli být při důležitých okamžicích, hlavně v závěru, v plném počtu. Ani power-play k vyrovnání nepomohla a z výhry se tak radovali Oceláři.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (Bílí Tygři Liberec): Třinec hrál velice dobře, vždy jsme byli o krok pozadu. Může nás mrzet hodně oslabení a slabá hra našich obránců. Mrzí mě také hodně slabý výkon pana rozhodčího, ale samozřejmě jsme neprohráli kvůli němu. Gratuluji soupeři.

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Do utkání jsme vstoupili vlažněji, ale časem jsme se dostali do tempa. Každopádně si myslím, že dnes to nezvládl rozhodčí. Vyloučení na obou stranách byly někdy až nesmyslné. Ale vezeme si velmi cenné tři body z Liberce, gratuluji klukům k vítězství.