Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Nepovedené začátky třetin stály juniorku zápas na Spartě

10.10.2015 · Martina Sikorová
Třinečtí junioři doplatili na ledě pražského celku na nepříliš povedené začátky třetin a nakonec se tak museli smířit s porážkou. O branky Ocelářů se postarali Matej Murín, David Janiczek a Alex Pisarik.
12.kolo, sobota 10.10.2015
Sparta Praha
Třinec
5:3
O2 Arena
Třetiny: 1:1, 2:1, 2:1  Branky a nahrávky: 3. Procházka (Duben, Zeleňák), 22. Sladkovský (Györi, Hozák), 23. Kulda (Jandus), 42. Sladkovský (Györi, Hozák), 50. Procházka (Schwamberger, Zeleňák) - 7. Murín (Miloš Roman, Hladonik), 27. Janiczek (Polak, Flok), 44. Pisarik (Murín). Rozhodčí: Jílek - Špůr, Štětina. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 38:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3.  
Pírs – M. Jandus, Šťastný, Knobloch, Bednárik, Kadeřávek, Duben, Zeleňák – Litera, T. Jandus T, Lojka, Havel, Györi, Kulda, Pulkrab, Schwamberger, Hozák, Sladkovský, Procházka
Fendrich (23. Dudáček) – Pisarik, Hejda, Janiczek, Zahradníček, Bartko, Stránský – Polak, Stuchlík, Kaukič, Petrák, Flok, Hladonik, Miloš Roman, Murín, Lorek, Pala

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První šanci zápasu měl hned po úvodním buly domácí Sladkovský, který vypálil od levého mantinelu, ale brankář Fendrich jeho střelu vyrazil betonem. Nicméně ve třetí minutě zápasu už se to podařilo z podobného místa Ondřeji Procházkovi. Sparťanský útočník dostal krásnou přihrávku do jízdy od Dubna a tahem propasíroval puk mezi levou tyčkou a rukou přesunujícího se brankáře Třince. Hosté vyrovnali na začátku sedmé minuty, když Matěj Murín nabral rychlost ve středním pásmu, naznačil střelu, ale překvapivě pro Pírse objel branku a zasunul kotouč za čáru z druhé strany.

Další branku Sparty mohl přidat opět Procházka, ale jeho těsný samostatný únik skončil střelou nad horní tyčku. Na druhé straně přebruslil domácího obránce Roman, ale ani on neposlal svůj tým do vedení. První třetina tedy skončila vzhledem k obrazu hry spravedlivě 1:1.

Na začátku druhé třetiny se Sparta dostala do dvoubrankového trháku. Nejprve ve dvaadvacáté minutě prostřelil Fendricha mezi betony Lukáš Sladkovský a po něm přidal třetí branku po přihrávce od Györiho Vojtěch Kulda. Po této trefě přepustil Fendrich své místo v brance náhradnímu brankáři Milanu Dudáčkovi.

V sedmadvacáté minutě se Ocelářům podařilo snížit, když David Janiczek ideálně vložil hůl do střílené přihrávky Polaka a Pírsovi kotouč propadl někde mezi rukou a tělem za čáru. Vyrovnat mohl Zahradníček, ale domácí brankář jeho střelu z pravého kruhu dobře viděl a pohlídal si ji.

Hned na začátku třetí třetiny přidal další branku Sparty Lukáš Sladkovský, který přijel do chumlu před brankou a částí výstroje dorazil kotouč za Dudáčka. Na druhé straně měl dobrou příležitost Stuchlík, po jehož střele Pírsovi vypadl kotouč z rukavice, ale před brankou v tu dobu nestál nikdo z třineckých hráčů. Ocelářům se podařilo snížit na 3:4 až zásluhou Alexe Pisarika, jehož střela prošla domácímu brankáři kolem pravé tyče.

V dvaapadesáté minutě zvýšil na konečných 5:3 pro Spartu svým druhým gólem v utkání Ondřej Procházka. Dudáčkovi opět prošel kotouč kolem tyče, ačkoliv měl poměrně dost času na přípravu zákroku. O korigování skóre se pokoušel svým dravým pohybem v posledních minutách ještě Stránský, ale marně.

Ohlasy trenérů

Darek Stránský (Sparta): Dostali jsme se ve druhé třetině do slibného náskoku, ale pak jsme si to trochu zkomplikovali. Dostali jsme se pod tlak, každopádně ve třetí třetině se nám podařilo zase trošku odskočit. Zápas asi nebyl až tak atraktivní, ale účel naší hry jsme splnili, vyhráli jsme a jsme spokojení.

Vlastimil Wojnar (Třinec): Dnešní zápas byl nahoru dolů a oba týmy měly své šance. Chybělo nám možná trochu štěstí, dotahovali jsme … Oproti jiným zápasům nás nepodrželi brankáři tak, jak jsme zvyklí. Dostali jsme pět gólů, což se nám letos ještě nestalo a to je moc na to, že máme naši hru založenou především na obraně.