Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři se na venkovních kluzištích trápí i nadále

24.09.2015 · Martina Sikorová
Ani na počtvrté to na hřišti soupeře Ocelářům nevyšlo, v utkání s Brnem sice dokázali zásluhou Ondřeje Kovařčíka vyrovnat, v dalším průběhu hry už se ale prosazovala pouze Kometa a svěřenci trenéra Wojnara se tak domů vrací bez bodu.
7.kolo, čtvrtek 24.9.2015
Kometa Brno
Třinec
4:1
DRFG Arena
Třetiny: 1:0, 2:1, 1:0  Branky a nahrávky: 16. Boltvan (Garčic, Furch), 32. Dvořák (Havránek, Kratochvíl), 39. Kratochvíl (Dvořák, Havránek), 53. Garčic (Boltvan) – 22. O. Kovařčík (Petrák, Schwarz). Rozhodčí: Czubaj - Čuňočka, Kříž. Vyloučení: 6:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.  
Slavíček – Furch, Švejda, Štancl, Sedláček, Kubeš, Kabelka, Kupčík - Havlát, Lunter, Dvořák, Nováček, Biolek, Garčic, Dupljaku, Havránek, Kratochvíl, Boltvan, Grünwald
Dudáček – Hejda, Janiczek, Zahradníček, Bartko, Michal Roman, Stránský - Stuchlík, Kaukič, Petrák, Samohejl, Flok, D. Kofroň, O. Kovařčík, M. Kovařčík, Schwarz, Miloš Roman, Lorek, Pala

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První dvacetiminutovka byla na gólové trefy poněkud chudá. Nejdříve si několik šancí vypracovalo Brno, potom Třinec, ale oba gólmani udrželi puk ve hře. V sedmé minutě dostali Oceláři první možnost přesilovky, kterou však nevyužili. Petrákova střela od modré se sice dostala kousek za Slavíčka, za brankovou čáru ale nedoputovala.

Až v šestnácté minutě se ve středním pásmu dostal do rychlého útoku Jakub Boltvan a bekhendem namířil puk pod horní tyčku. Snaha hostů srovnat byla vidět, dokud se v poslední minutě neprovinil vražením Michal Roman, který si svůj trest přenesl do začátku druhé periody.

Prostřední část nebyla tolik skoupá na góly. Ve druhé minutě se prosadil hostující Ondřej Kovařčík a srovnal tak stav utkání. Nováček se ještě před polovinou hrací doby snažil vrátit vedení domácím, ale puk do malé škvírky u bližší tyče neprocpal a ani následný nápor hráčů na brankoviště nevedl ke gólu.

Radovat se Brňané mohli v čase 31:46, když se Filip Dvořák obtočil kolem brány a hodil puk do sítě Třince. Minutu a půl před druhou sirénou si modrobílí ještě pojistili své vedení zásluhou Petra Kratochvíla, který vyslal puk přesně mezi betony Dudáčka. Do kabin tak odcházeli spokojenější domácí za stavu 3:1.

I třetí dějství načalo Brno aktivněji a rychle se dostalo do pásma. Třinec se hodně tlačil do útočných akcí, veškeré jejich snažení ale nakonec ukončil gólman Slavíček. Ve třiapadesáté minutě padla poslední branka tohoto duelu, kterou zařídil Richard Garčic.

Ten proletěl přes modrou čáru a střelou k bližší tyči dostal herní předmět do sítě. Byť nezbývalo mnoho času, Oceláři dostali více jak minutu a půl hry pěti proti třem. Modrobílí hokejisté dokázali ustát tento nápor a do třetí sirény již udrželi skóre neměnné.