Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři neuspěli ani na ledě Jihlavy

12.09.2015 · Martina Sikorová
V zápase s Duklou Oceláři poměrně rychle prohrávali už o dvě branky, nepříznivý stav sice dokázal ve vlastním oslabení snížit Matej Murín, domácí tým ale znovu přidal dva góly, na což už pouze svěřenci trenéra Wojnara reagovali brankou z hole Miloše Romana.
4.kolo, sobota 12.9.2015
Jihlava
Třinec
4:2
Horácký zimní stadion
Třetiny: 2:0, 1:1, 1:1  Branky a nahrávky: 9. Kousal (Najman, Marcilis), 11. Najman (Balaštík), 37. Kousal (Ondráček, Půža), 47. Kolouch (Kousal) - 25. Murín (Zahradníček), 50. Miloš Roman (Michal Roman, M. Kovařčík). Rozhodčí: Homola - Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 24:22. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2.  
Brož - Pospíchal, Půža, Pražák, Váňa, Vlček, Kadlec, Hohl - Dufek, Ondráček, Najman, Balaštík, Dvořák, Kolouch, Bambula, Marcilis, Jícha, Kousal
Hlaváč - Hejda, Janiczek, Zahradníček, Bartko, Michal Roman, Stránský - Polak, Kaukič, Petrák, Švaňa, Samohejl, Flok, Miloš Roman, D. Kofroň, M. Kovařčík, Murín, Lorek, Pala

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvodní minuty žádnou extra hokejovou podívanou nepřinesly, k vidění byl boj o každý puk. Zaujal tak spíše čistý hit Půži na Kofroně. Dukla byla mírně aktivnější, ale obranná práce obou celků převyšovala útočnou. V osmé minutě ujel Najman po levé straně a tvrdě vypálil, jeho střela ale minula vzdálenější tyč. O minutu později již domácí vedli. Po střele Marcilise dorazil Najman puk za bezmocného Hlaváče pouze do levé tyče, ale u odraženého puku byl nejdříve Pavel Kousal a ten již doklepl puk do opuštěné branky.

V čase 10:32 vedli červenožlutí již o dvě branky. Domácí vyhráli buly před svým gólmanem, rychle se přesunuli na druhou stranu, po střele Balaštíka vznikla před gólmanem pořádná mela, ve které se nejlépe zorientoval Ondřej Najman a zblízka dorazil touš za čáru. Za hosty mohl snížit Zahradníček, jehož rána z levého kruhu projela těsně vedle levé tyče branky. Poté Třinec špatně střídal, čehož mohl využít Kousal. Najel si před branku, ale puk zvedl těsně nad horní tyčku. V závěru třetiny měli Slezané dvě dobré šance. Kofroň z mezikruží pálil vysoko nad branku a Palova dělovka těsně minula pravou tyč.

Začátek druhé třetiny začal přesilovkou Dukly, která se domácím hrubě nepovedla. Střela jednoho z jihlavských hráčů byla zblokována, puku se ujal Matej Murín, který svůj únik zakončil rozhýbáním Brože a zasunutím puku podél jeho levého betonu. V další přesilovce domácích nejprve táhlá rána Bambuly orazítkovala pravou tyčku a poté následovala naprosto stejná situace jako před prvním gólem Třince. Hohl na modré při střele ztratil puk, do nájezdu na gólmana se dostal Michal Kovařčík, ale střelou mezi betony na gólmana nevyzrál.

Ani třetí početní výhoda se domácím příliš nevydařila, tentokrát však nikdo z hostí Brože neohrozil. Na konci třetiny si Jihlavští vrátili dvougólové vedení zpět. Obránce Půža se hezkou individuální akcí prokličkoval až před Hlaváče, ale dojíždějící soupeř mu znemožnil lepší zakončení. Puk se na levé straně dostal k Ondráčkovi, který poslal před branku střílenou přihrávku a Pavel Kousal zblízka trefil z poloviny volnou klec.

Do třetí třetiny vstoupila Jihlava aktivněji. Kousalovu jedovatou střelu z levé strany zneškodnil Hlaváč a hostující strážce svatyně krátce na to zastavil průnik Jíchy i za cenu vlastní újmy na zdraví. Třinecký gólman chvíli ležel na ledě, ale po krátkém ošetření mohl pokračovat v zápase. A v končící přesilovce Slezanů mohl být řádně nazloben na své spoluhráče. Úderem o led je několikrát upozorňoval, že se hráč soupeře vrací z trestné lavice. Zbytečně. Daniel Kolouch naskočil na led, dostal ideální pas od Kousala, sjel si před branku a propálil jej.

V padesáté minutě hosté snížili. Dufkovo vyloučení ztrestal Miloš Roman, který tečoval střelu svého bratra Michala od modré a puk i za pomocí tyče propadl za záda Brože. Domácí se poté zaměřili na poctivou defenzívu, sem tam prošpikovanou napadáním rozehrávky soupeře. Třinečtí ještě v závěru zkusili hru bez gólmana, nicméně zápas již nezdramatizovali, naopak museli vyrazit Bambulovu střelu z otočky mířící do volné svatyně.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Můžeme být spokojení. Zápas jsme po celých šedesát minut odehráli velice dobře bez nějakých větších výpadků. Samozřejmě chyby, po kterých jsme nabídli soupeři šanci, tam byly, ale od gólmana po posledního hráče v poli jsme odvedli dobrý výkon.

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Úplně jsme zaspali začátek první třetiny. Dostali jsme dva zbytečné góly v podstatě z dorážek. Poté jsme se trošku zvedli, ubránili jsme tři oslabení, ale na konci třetiny jsme zase inkasovali a stav 3:1 se pak otáčí těžce. Třetí třetinu si už Jihlava víceméně pohlídala. My jsme opět a znovu již třetí zápas po sobě nedali gól ze situace pět na pět. Buď dáváme góly z přesilovek nebo z oslabení, ale při hře pět na pět nám to tam zatím nepadá, takže nespokojenost.