Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Juniorka v Boleslavi prohrála a do play-off se nepodívá

05.03.2015 · Martina Sikorová
Třinečtí junioři dnes sehráli klíčový zápas na ledě Boleslavi, kde sice nejprve dokázali obrátit zásluhou Petra Heidera a Ondřeje Kovařčíka nepříznivý průběh utkání, třetí třetina ale rozhodla o tom, že se Oceláři vrátí domů bez bodu a po výhře Komety pak také zhasly poslední naděje pro postup do play-off.
53.kolo, čtvrtek 5.3.2015
Ml. Boleslav
Třinec
4:2
Třetiny: 0:0, 2:2, 2:0  Branky a nahrávky: 25. Brzák (Sonnek, Kotala), 39. Kotala (Bernad, Hes), 45. Kotala (Sonnek, Bernad), 60. Sonnek (Hes) - 30. Heider (Franek, Severa), 33. O. Kovařčík (Jaroš, Pisarik). Rozhodčí: Horinek - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 30:52. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2.  
Růžička - Mašek, Tůma, Hes, Žalud, Bernad, Šťáva, Červinský - Průšek, Kotala, Poljanyčka, Pätoprstý, Podsedníček, Brzák, Borovec, Pořízek, Volf, Ďurač, Sedmík, Sonnek, Motloch
Svoboda - Pisarik, Heider, Roman, Matyáš, Doudera, Zahradníček - Pěnčík, Franek, O. Kovařčík, Jašek, Severa, Bednář, Christov, Jaroš, M. Kovařčík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupili aktivněji Třinečtí. V početní hře si počínal důrazně Jakub Matyáš, kterému se však ani nadvakrát nepodařilo od modré prostřelit Jana Růžičku. Lví podíl na tom měl i skvělým obranným zákrokem domácí Žalud. Překvapit se domácího brankáře zkusil o chvilku později Alex Pisarik, třinecký kapitán se ale z blízka neprosadil, Růžička totiž ponechal své betony u sebe.

Paradoxně ve vlastním oslabení ujel Ďurač, ten ale trefil jen brankáře. Ve stejné přesilovce Oceláři přeci jen zahrozili. Matyáš ani Pisarik se ale ze závaru neprosadili. První perioda tak skončila vyrovnaně, i když v ní měli více ze hry Slezané.

Do druhé třetiny vstoupili Boleslavští o něco lépe. Hned v jejím úvodu prověřil Svobodovu pozornost Jan Sonnek, který trefil břevno. Následně se hráči z města automobilů dostali i do vedení. Stanislav Brzák si najel k brance a i v pádu dokázal překonat Svobodu,

Dělovkou zkusil uspět i kapitán Mladé Boleslavi David Bernad. Od modré však jeho střela mezi tři tyče nezapadla. Výkon Ocelářů se ale v dalších minutách zlepšil a často tak hrozili v pásmu. Z toho také padl jejich první gól, který měl na svědomí Petr Heider. Třinecký obránce se prosadil ze závaru v brankovišti, odkud zavěsil do levého horního rohu Růžičkovy brány.

V následné přesilové hře dokázali Slezané otočit stav utkání. Pisarik odvedl před brankou skvělou práci, když se ujal kotouče, který poté nahrál Ondřeji Kovařčíkovi a ten se do odkryté klece domácích nemohl mýlit. Na druhé straně vypadala slibně akce Volfa, který poslal puk na hůl Ďurače. Druhý jmenovaný však trestuhodně neposlal kotouč do zčásti odkryté branky.

Ještě více se mohl divákům líbit únik Kotaly, jenž nabral rychlost a řítil se na Svobodu. Hosté ale doslova ucpali brankovou čáru a nemohlo za ní vůbec nic propadnout, natož puk. V závěru periody to Mladé Boleslavi přeci jen vyšlo. Bruslaři sehráli kvalitní přesilovku, ze které se prosadil za záda bezmocného Svobody Jakub Kotala.

Třetí periodu začali domácí pěkně zostra. Do vedení se snažil Bruslaře poslat Kotala, který poslal puk z velkého úhlu a ten prosvištěl těsně podél hranice brankové čáry. Boleslavští následně stínili gólmanovi a od modré zkusil úspěch se svou dělovkou Mašek. Střela si však cestu mezi tři tyče nenašla.

Následná rána Jakuba Kotaly už ale ano. Mladoboleslavský útočník se v mezikruží napřáhl a propálil doslova vše, co mu stálo v cestě. Vedení domácích mohl navýšit i Volf, jenže nedokázal propasírovat kotouč mezi Svobodovy betony.

Hosté si ke konci snažili vytvořit tlak, ale moc se jim to nedařilo. Většinu jejich střel také navíc pochytal Růžička, který byl opravdu ve výtečné formě. Třinečtí si navíc situaci zkomplikovali oslabením a po jeho vypršení už se nemohli usadit v útočném pásmu. Čtyři sekundy před koncem tedy zpečetil výhru Mladé Boleslavi Jan Sonnek.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Máme obrovskou radost. Byla to velká dřina. Na rovinu, lepším mužstvem jsme určitě v prvních dvou třetinách nebyli. Soupeř bohužel nevyužil své šance, nabídl šanci nám a my jsme to naopak ve třetí třetině dokázali obrovským nasazením a vůlí dotáhnout do konce. Podle mě byl velmi důležitý gól na 2:2 na konci druhé třetiny, protože jsme do té poslední šli s tím, že je vyrovnáno. Kluky jsme nabádali, aby hodně stříleli a nakonec to vyšlo, za což jsme moc rádi.

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): My jsme utkání ztratili v první třetině, kdy jsme si vytvořili hodně gólových šancí, které jsme ale bohužel neproměnili. Hra se poté vyrovnala a my jsme navíc přišli svými hloupými chybami o vedení 2:1. Nakonec rozhodla brejková situace v závěru, kterou domácí proměnili.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice