Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Juniorka dala rychlý gól, pak už se ale prosazovali pouze hosté

28.02.2015 · Martina Sikorová
Gólový účet regionálního derby otevřel sice už ve druhé minutě Michal Kovařčík, v dalším průběhu utkání už pak ale stříleli přesně jen hosté. Mladí Oceláři tedy v důležitém utkání prohráli a na postup do play-off teď ztrácí už čtyři body.
51.kolo, sobota 28.2.2015
Třinec
Vítkovice
1:4
Werk aréna
Třetiny: 1:2, 0:0, 0:2  Branky a nahrávky: 2. M. Kovařčík (Bednář, Christov) – 3. Blahuta (Illéš, Gřeš), 6. Kafka (Gřeš, Jáchym), 45. Sysala, 48. Česlík (Rudl, Sysala). Rozhodčí: Mrkva - Gančarčík, Vengřín. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 95. Střely na branku: 45:39. Průběh utkání: 1:0, 1:4.  
Dudáček – Pisarik, Heider, Stránský, Roman, Zahradníček – Pěnčík, Franek, Murín, Severa, Bednář, Pala, Christov, Jaroš, M. Kovařčík
Svoboda – Adamík, Hawlík, Puzič, Weinhold, Bail, Rudl – Ballner, Rimmel, Gřeš, Illéš, Česlík, Kafka, Blahuta, Kuťák, Zdráhal, Sysala, Jáchym, Gelnar

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Mladí Oceláři měli do regionálního derby bleskový nástup a už po necelých devadesáti sekundách šli do vedení, když se nad rameno Svobody trefil Michal Kovařčík. O necelé dvě minuty později ale bylo vyrovnáno poté, co z mezikruží přesně zamířil Martin Blahuta.

Následně byl sám před Dudáčkem vítkovický Kafka, z tohoto souboje sice vyšel jako vítěz třinecký gólman, následně ale kotouč do odkryté klece Dominik Kafka přece jen dostal. Vyrovnat mohl Severa, jenž se blýskl povedenou individuální akcí, v zakončení ale posla třinecký útočník pouze do levé tyče.

Krátce po startu druhé třetiny neuspěl ani Heider, jehož dorážce zabránil roztažený Svoboda. Na druhé straně pak Česlík z mezikruží odkrytou branku minul, Ballnerovi pak gól sebral výborný zákrok Dudáčka a Gřeš z brejku třineckou klec přestřelil.

Také závěrečná část odstartovala šancí Heidera, ani tentokrát se ale domácí obránce z úspěšné dorážky radovat nemohl. Chvíli na to Oceláři chybovali v rozehrávce a po akci Davida Sysaly šli hosté do dvoubrankového vedení. Ve vlastním oslabení mohl snížit Severa, třinecký útočník ale svůj únik neproměnil a opět se tak ukázalo, že pravidlo nedáš - dostaneš, platí.

Vítkovice nakonec svou početní výhodu zásluhou Petra Česlíka využili a rázem tak měli hosté dostatečný náskok. Oceláři se poté ještě snažili s nepříznivým vývojem utkání něco udělat, kotouč za záda Svobody už ale nedostali a museli se tak smířit s porážkou.

×
Odehrané v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec