Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Vedení junioři neudrželi a Chomutovu podlehli

25.02.2015 · Kamila Schmiedová
Oceláři nejprve stáhli jednobrankové vedení svého soupeře a ve druhé třetině se ujali vedení, to ale nedokázali udržet a nakonec tedy na chomutovském ledě prohráli. O branky třineckých mladíků se zasloužili Ondřej Kovařčík a Michal Kovařčík.
50.kolo, středa 25.2.2015
Chomutov
Třinec
4:2
SD ARÉNA
Třetiny: 1:1, 1:1, 2:0  Branky a nahrávky: 8. Szathmáry (Veselý), 31. Chrpa (Szathmáry), 49. P. Macháček (Strunz), 56. Šťovíček – 16. O.Kovařčík, 25. M. Kovařčík (Christov, L. Bednář) . Rozhodčí:Krob – Ševic, Coubal. Vyloučení: 9:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely na branku: 28:43. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2 .  
Lukeš – Meliško, Páleník, Hierman, Dubeň, Szathmáry, Černý – Procházka, Wágner, Šťovíček, A. Macháček, Jirušek, Veselý, M. Bednář, Janák, Kellerstein, Huňady, P. Macháček, Strunz, Chrpa
Dudáček – Pisarik, Heider, Stránský, Roman, Bartko, Zahradníček – Pěnčík, Murín, O. Kovařčík, Jašek, Severa, L. Bednář, Pala, Christov, Jaroš, M. Kovařčík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Podařený vstup do utkání měli chomutovští Piráti. V úvodních desítkách sekund byli aktivnějším mužstvem. Těsně po konci oslabení v osmé minutě se Chomutovským podařilo skórovat. Radek Veselý přenechal Šimonu Szathmárymu puk na kruhu a domácí obránce střelou zápěstím trefil vzdálenější horní roh Dudáčkovy branky.

I v dalším průběhu úvodní třetiny měli více šancí na skórování hráči Pirátů, jenže Dudáček odolával nebo mu pomohla branková konstrukce. Tak jako v případě střely Jakuba Chrpy. Z následného protiútoku Oceláři vyrovnali skóre. Puk za záda brankáře Lukeše dostal Ondřej Kovařčík.

Úvod druhé části byl vyrovnaný se šancemi na obou stranách. Na počátku pětadvacáté minuty se hostům ze Slezska podařilo překlopit vývoj dění na svou stranu. Michal Kovařčík se prosmýkl mezi beky a dostal se tak do úniku. Svojí akci následně zakončil úspěšným bekhendem.

Již o čtyři minuty později bylo srovnáno. Při vyloučení Jaroše napřáhl na modré čáře Jakub Chrpa a prostřelil Dudáčka. Ve zbytku třetiny byli k vidění další střelecké pokusy, ale většinou vše končilo na připravených mužích s maskou, takže stav byl po čtyřiceti minutách nerozhodný.

Třetí perioda byla z počátku trošku opatrná na obě strany. To ale rozčísl v polovině devětačtyřicáté minuty obránce Dubeň, který rozehrál akci na Strunze, jenž následně poslal kotouč na zadní tyči osamocenému Petru Macháčkovi, který vrátil Chomutovu vedení.

Další průběh patřil hlavně dobývaní chomutovské svatyně, ale přes několik velmi slibných pokusů Třineckých zůstal brankář Lukeš nepřekonán.

Čtyři minuty před koncem třetiny vystihl chomutovský kapitán Martin Šťovíček přihrávku třineckých beků a dostal se do úniku, který zakončil střelou mezi betony brankáře Dudáčka. Třinec po této trefě ještě více vystupňoval svůj tlak.

V závěru se hosté pokusili o hru bez brankáře, jenže ani v šesti nepřekonali pirátského brankáře, leč v posledních vteřinách nastřelili tyč jeho klece.

Ohlasy trenérů


Robert Kaše (Piráti Chomutov):Jsme rádi za tři body. Po posledním zápase, který se nám vůbec nevydařil, tak tam bylo trošku nervozity, ostychu. Nedokázali jsme pořádně ty kluky probudit, byla z nich cítit, taková obava z něčeho. Během zápasu to trošku spadlo, ale hra nebyla optimální. Udělali jsme tam hodně chyb a naštěstí se nyní přiklonilo štěstí k nám. Já si myslím, že tyto zápasy jsou hodně vyrovnaný a je to trošku i o tom momentálním štěstíčku. Díky perfektně ubráněnému oslabení tři na pět jsme si tři body zasloužili.

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): Udělali jsme individuální chyby a to nás stálo zápas. Navíc jsme nevyužili přesilovku pět na tři, a to rozhodlo celé utkání.