Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

O své výhře rozhodli junioři v prodloužení!

20.11.2014 · Martina Sikorová
Po sérii domácích zápasů dnes junioři zavítali na led soupeře a to do Litvínova. Třinečtí mladíci v průběhu utkání třikrát prohrávali a jednou vedli, po skončení základní hrací doby byl ale stav zápasu vyrovnaný a následovalo tak prodloužení, ve kterém o výhře Ocelářů rozhodl necelou minutu před koncem Tomáš Franek střelou do odkryté klece.
28.kolo, čtvrtek 20.11.2014
Litvínov
Třinec
4:5p
Zimní stadion Ivana Hlinky
Třetiny: 2:1, 0:2, 2:1 - 0:1  Branky a nahrávky: 5. Weitz (Kučera), 14. Stříbrný (Cvrk), 48. Štěpka (Stříbrný, Řehoř), 53. Řezníček (Šesták, Šimeček) – 11. Severa (Fejko, Pisarik), 22. Bednář (Franek, Heider), 25. Franek (Bednář, Jaroš), 55. Christov (Stránský, Bednář), 65. Franek (Jaroš). Rozhodčí: Petružálek - Rozlílek, Toman. Vyloučení: 2:2, navíc Christov (TRI) 10 minut osobní trest za nesportovní chování. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 125. Střely na branku: 23:42. Průběh utkání: 1:0. 1:1, 2:1, 2:3, 4:3, 4:5.  
Spěšný – Jonák, Moravec, Šesták, Fučík, Cvrk, Vostárek, Šefl – Kučera, Řehoř, Čapek, Weitz, Stříbrný, Řezníček, Sýkora, Šimeček, Štěpka
Svoboda – Pisarik, Heider, Bednárik, Stránský, Roman, Zahradníček - Pěnčík, Franek, O. Kovařčík, Severa, Bednář, Pala, Fejko, Christov, Jaroš, M. Kovařčík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V páté minutě utkání se dostal do vedení Litvínov poté, co Kučera našel dobře postaveného Davida Weitze, který z první nedal Svobodovi šanci. Chvíli na to se ale ve velké šanci ocitli hosté. Frankovi se povedlo obelstít jednoho z litvínovských obránců, ale poté z dobré střelecké pozice trefil pouze připraveného Spěšného. V polovině třetiny se pokusil překvapit Svobodu od modré obránce Cvrk, ten ale ani přes gólmanův špatný výhled neuspěl.

V jedenácté minutě se Třinci podařilo vyrovnat zásluhou Jiřího Severy, který předvedl krásnou individuální akci a před brankou zakončil za záda Spěšného. Pár okamžiků na to se do pěkné šance dostal střelec první branky Litvínova Weitz, který v pádu dokázal přesně zakončit, ale Svoboda reflexivně zasáhl svým betonem. Pár sekund na to se ale Litvínov dostal znovu do vedení. Josef Stříbrný přebruslil obránce a skvěle zakončil do levého víka Svobodovy brány. V závěru třetiny se do samostatného úniku dostal Fejko, který ale vstříc Spěšnému neuspěl.

Hned v úvodu druhé třetiny hosté vyrovnali stav utkání poté, co Franek nahrál volnému Lukáši Bednářovi, a ten už neměl problém skórovat. Běžela čtyřiadvacátá minuta, když Šimeček trestuhodně spálil krásnou šanci domácích. Již jmenovaný útočník si několikrát vyměnil kotouč s Řezníčkem a zakončoval do odkryté branky. Bekhendem ale nedokázal puk nadzvednout nad Svobodův beton a šance byla ta tam.

V pětadvacáté minutě se Třinec poprvé v utkání dostal do vedení. Tomáš Franek ujel sám na Spěšného, který nedokázal zakročit proti střele pod víko. Ve čtyřiatřicáté minutě se hosté dostali do přečíslení 3 na 1, ale nedokázali ho využít, protože Pisarik netrefil odkrytou litvínovskou klec.

V osmačtyřicáté minutě se Litvínovu podařilo vyrovnat díky Dominiku Štěpkovi, který se štěstím prostřelil hostujícího gólmana. Pět minut na to šel Litvínov již potřetí v utkání do vedení. Radim Řezníček se dostal k volnému kotouči v mezikruží a překonal bezmocného Svobodu. Dvě minuty poté ale Třinec vyrovnal zásluhou Víta Christova, který zblízka prostřelil domácího gólmana.

Základní hrací doba o vítězi nerozhodla a pokračovalo se tak v prodloužení. Hned v jednašedesáté minutě vyprášil Svobodův beton Fučík, který pálil od modré. Čtyřiatřicet sekund před koncem se ale Tomáš Franek trefil do odkryté branky a rozhodl o vítězi tohoto utkání.

Ohlasy trenérů

Robert Reichel (HC Litvínov): Vedli jsme 4:3, udělali jsme dvě hrubky, na které hráči byli připraveni. Dostali jsme gól po buly, naši hráči věděli, že si na to mají dát pozor, ale nepohlídali si to. Tato chyba podle mě rozhodla celé utkání.

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): Bylo to vyrovnané utkání, jen litujeme toho, že jsme nevyužil více příležitostí, kterých jsme měli hodně. Vyrovnali jsme na 4:4 a myslím si, že jsme si dnes druhý bod zasloužili.

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec