Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři padli s Kladnem po samostatných nájezdech

19.08.2014 · Kamila Schmiedová
Také druhý zápas sehráli Oceláři na svém ledě, ale ani dnes jim štěstí nepřinesl. V utkání s Kladnem sice třinečtí mladíci vstřelili první branku, hosté ale dokázali vyrovnat a v průběhu duelu se Rytíři dostali dvakrát do vedení. Oceláři ale dokázali v obou případech vyrovnat, nakonec však v samostatných nájezdech prohráli.
2.kolo, úterý 19.8.2014
Třinec
Kladno
3:4sn
Werk aréna
Třetiny: 1:1, 2:2, 0:0 - 0:0  Branky a nahrávky: 15. Heider (O. Kovařčík, Kofroň), 26. Christov (Pisarik), 35. Jaroš (O. Kovařčík, Kofroň) – 20. Slánský (Matula, Doležal), 25. Šilhavý (Janeček), 27. Křepelka (TS), rozh. nájezd Miura. Rozhodčí: Šír - Tošenovjan, Adamec. Vyloučení: 6:8, navíc za faul Heidera (TRI) nařízeno trestné střílení (proměněné). Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 152. Střely na branku: 41:37. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.  
Svoboda – Pisarik, Heider, Roman, Chroboček, Zahradníček - Pěnčík, Franek, Cienciala, Kofroň, O. Kovařčík, Severa, Petrák, Bednář, Pala, Fejko, Christov, Jaroš, M. Kovařčík
Švihálek – Větrovec, Kehar, Potěchin, Bunda, Matula, Špaček, Zajíc - Šilhavý, Křepelka, Bláha, Macháček, Slánský, Janeček, Doležal, Miura, Kružík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První dvacetiminutovka nám přinesla dva góly. Přesilovou hru si jako první zahráli hosté a to dokonce hned v úvodní minutě zápasu, nabídnutou šanci ale nevyužili. Na straně Ocelářů jsme viděli několik krásných akcí, v patnácté minutě pak třinečtí mladíci jednu ze svých příležitostí využili, když se v přečíslení po přihrávce Ondřeje Kovařčíka přesně trefil Petr Heider.

Tři minuty před koncem třetiny se probudili také hráči Kladna, kteří se dostali hned několika dorážkám a chvíli před koncem úvodní třetiny se dočkali vyrovnání zásluhou Martina Slánského, který zůstal nehlídaný před Svobodou a uklidil kotouč za jeho záda.

V páté minutě prostřední dvacetiminutovky odstartovaly gólové hody. První branka padla z hole kladenského Vojtěcha Šilhavého, který se dostal do samostatného úniku a z něj prostřelil třineckého gólmana. Vedení Kladna ale netrvalo dlouho, protože o minutu později se po zmatku před brankou prosadil Vít Christov. Jen o chvíli později bylo nařízeno trestné střílení, které proměnil Petr Křepelka a vrátil tak hostům vedení.

Do dobré střelecké příležitosti se poté dostal domácí Franek, klec Kladna ale přestřelil. A neuspěl ani Michal Kovařčík se svou střelou po objetí branky. Následně ale dostali Oceláři k dispozici početní výhodu a tu dokázali rychle využít. Po přihrávce Ondřeje Kovařčíka napřáhl na pravém kruhu Tadeáš Jaroš a puk se zatřepotal v síti za zády Švihálka. Do konce druhé třetiny už se na ledě nic neodehrálo a do kabin tak šly oba celky za vyrovnaného stavu.

Dostat se znovu do vedení mohli zkraje závěrečné dvacetiminutovky Rytíři, Janeček ale se střelou příliš váhal a Svoboda se dokázal přemístit včas. Na druhé straně pak prázdnou branku přestřelil Kofroň a sám před domácím brankářem neuspěl ani Janeček. Dvě minuty před koncem poslední části nabídli hosté Ocelářům přesilovku pět proti třem, tu ale domácí nevyužili a následovalo tak prodloužení.

V prodloužení si ale ani jeden ze soupeřů nevytvořil větší šanci a o vítězi utkání rozhodovaly až samostatné nájezdy, ve kterých se jako jediný dokázal prosadit hostující Yuki Miura.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice