Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři po skvělém výkonu vítězí v Pardubicích!

05.12.2014 · Michal Samiec
Třinečtí po výpadku na Spartě navázali na předchozí úspěchy na ledech soupeřů a z Pardubic vezou velmi cenné tři body! Vítězný gól vstřelil Daniel Rákos, Oceláři potvrdili svou výhru dvěma góly v přesilovkách.
27.kolo, pátek 5.12.2014
Pardubice
Třinec
0:4
Třetiny: 0:1, 0:1, 0:2  Branky a nahrávky: 5. Rákos (Trončinský, M. Doudera), 38. Polanský (Adamský, Hrňa), 41. Matuš (Hrňa, Orsava), 52. Roth (Klepiš, Polanský). Rozhodčí: Hribik, Oskirko – Jelínek, Pešek. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 7225. Střely na branku: 28:52. Zblokované střely: 4:10. Hity: 11:14. Vhazování: 41:35. Průběh utkání: 0:4. 
Vejmelka – Ščotka, Čáslava, Gregorc, Havlík, Píša, Korím, Zdráhal – P. Sýkora, T. Zohorna, Cetkovský – Radil, Nahodil, Tybor – Semorád, Marcinko, Starý – Kolář, Špaček, Kaut – Půhoný
Hrubec – Roth, Klesla, Trončinský, Linhart, Galvas, M. Doudera, Matyáš – Hrňa, Matuš, Orsava – Dravecký, Polanský, Adamský – Klepiš, Žejdl, Rákos – Chmielewski, Marek Růžička, Rufer

Komentář k zápasu

Do pardubické arény dorazil poslední soupeř, který se tu letos ještě nepředstavil – Třinec. Oba dosavadní duely se odehrály na ledě Ocelářů a pokaždé kraloval aktuální lídr extraligové tabulky. Do pardubické branky se znovu postavil Karel Vejmelka.

Vysoký morální kredit ukázali pardubičtí fanoušci, kteří transparentem a potleskem podpořili útočníka Třince Zbyňka Irgla, jenž v těchto dnech bojuje s nelehkými zdravotními problémy.

Televizní utkání bylo dlouho poklidné, i první branka padla po zpočátku nenápadné akci. Nicméně Oceláři to sehráli výborně: Trončinský nahodil kotouč o zadní mantinel před branku, kam si sjel Daniel Rákos a v tísni dokázal zakončit pod Vejmelku – 0:1.

Tempo rozproudily přesilové hry, při kterých se ale vyznamenali především brankáři obou celků. Domácí promarnili i minutovou výhodu čtyř proti třem, během níž vyslal jedinou nebezpečnou střelu Sýkora. Už při hře v pěti pálil tvrdě Havlík a Hrubec musel bleskově vyslat do akce lapačku.

Náročné okamžiky pak zažil jeho protějšek Vejmelka, který společně se spoluhráči čelil obléhání v podání Polanského lajny. Téměř dvouminutový nápor ale Oceláři v gól nepřetavili. A brankou neskončila ani individuální akce Klepiše, který se proháčkoval před branku, ovšem mezeru mezi betony brankáře nenašel.

Pardubice od startu druhé části zvýšily pohyb a brzy si vypracovaly slušné šance. Tybor měl mezi kruhy dost času k zakončení, ale svou střelu poslal jen do Hrubcovy masky. Komfortní pozici měl i Marcinko, ale jeho přihrávku opuštěnému spoluhráči hasil skvělým obranným zákrokem Matyáš.

Třinec po krátkém útlumu odpověděl a činit se musel i Vejmelka, který si dvakrát poradil se zakončením Adamského. Hrubce na druhé straně trochu vystrašil Roth, který si málem dal vlastní branku. Při střele Čáslavy už ale třinecký gólman vytáhl perfektní zásah betonem.

Vůbec největší šanci promarnil hostující Marek Růžička. Vejmelka si nejprve poradil s dvojitou dorážkou Rákose a poté vleže fantasticky zneškodnil i střelu Růžičky, který měl před sebou takřka odkrytou klec.

Oceláři si chuť spravili při přesilové hře. Adamský překvapivou zadovkou vrátil kotouč před branku Jiřímu Polanskému, který lehkým doklepnutím zvýšil třinecký náskok – 0:2.

Aby to pardubičtí hokejisté měli při cestě za vyrovnáním ještě těžší, tak zkraje třetí části se na brankovišti prosadil Radim Matuš a rychlou dorážkou zvýšil třinecký náskok – 0:3.

Domácí se po inkasované brance jen těžko dostávali k Hrubcově brance, Oceláři je do obranného pásma moc nepouštěli. Změna k lepšímu z pardubického pohledu nenastala ani při přesilových hrách.

To Oceláři byli při své výhodě úspěšnější. Díky dvěma faulům během jednoho střídání měli k dispozici dlouhou výhodu čtyři na tři a velice brzo trestali. Klepiš na modré čáře vyměnil místo a pak i puk s Vladimírem Rothem, který prudkou ranou propálil Vejmelku – 0:4.

Pardubice se pak ještě snažily o vstřelení alespoň kontaktního gólu, ale nebylo jim přáno. Dvakrát se ke střele z nebezpečné pozice dostal Marcinko, ovšem Hrubce neprostřelil. Na skóre neměla vliv ani dlouhá hra ve čtyřech na obou stranách, neboť Radil trefil v úniku tyč.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Venera (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „Nedokázali jsme navázat na výkon proti Litvínovu, Třinec byl po celý zápas lepší a vyhrál naprosto zaslouženě. Přišlo mi, že jsme měli ze soupeře obrovský respekt, byl to úplně jiný výkon než s Litvínovem. Třinec byl lepší ve všech činnostech.“

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): „V poslední době se nám proti Pardubicím daří. Začátek byl vyrovnaný a nám se podařilo vstřelit úvodní branku, poté jsme měli více ze hry. V první polovině druhé části jsme čelili tlaku, Pardubice si vypracovaly přečíslení a šance, ovšem brankář Hrubec nás podržel. Od poloviny utkání jsme byli lepším celkem a zaslouženě jsme vyhráli.“