Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Staršímu dorostu se ani tentokrát nepodařilo porazit České Budějovice.

13.03.2014 · Kamila Schmiedová
Druhý zápas osmifinále, play-off extraligy staršího dorostu, se na ledě Budvar arény střetli Oceláři s domácími Budějovicemi. Třinec vstoupil do utkání velice dobře, první dějství jím přineslo hned dvě branky. Ve dvacáté třetí minutě ale domácí snižovali a o sedm minut později dorovnali na 2:2. Ocelářům se podařilo skórovat ještě jednou, ale třetí třetinu si nepohlídali a utkáni skončilo za stavu 4:3.
OF2, čtvrtek 13.3.2014
České Budějovice
Třinec
4:3
Budvar aréna
Třetiny: 0:2, 3:1, 1:0  Branky a nahrávky: 23. Vráblík (Bárta), 30. Bárta (Doktor), 36. Bárta (Vráblík), 47. Samohejl (Smejkal) – 3. Poruba (Christov, Pala), 18. Petrák (Sikora), 34. Švaňa. Rozhodčí: Jakub Valenta - Michal Zíka, Aleš Vavruška. Vyloučení: 4:8 . Využití:2:0 . V oslabení:0:0 . Diváci: 476. Střely na branku: 24:43 . Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3.  
Kváča (Kadlec) – Tintěra, Křikava, Klinecký, Farka, Kachyňa, Vavřík, Benda – Doktor, Smejkal, Šafář – Samohejl, Bárta, Šulek – Fencl, Vráblík, Brož – Panáček, Schwarz, Kubeš, Jiřinec
Dudáček (Hlaváč) – Ciencala, Roman, Stránský, Bartko, Bartoň, Adámek, Janiczek, Walaski – Poruba, Pala, Christov – Murín, Kofroň, Švaňa – Sikora, Petrák, Trčka – Stránský, Škorpík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu


Před druhým osmifinálovým utkáním mezi Českými Budějovicemi a Třincem panovalo očekávání, zda dokáží Jihočeši navázat na svůj překvapivý výsledek z prvního zápasu ve Werk Areně. Už úvod středečního duelu naznačil, že to tentokrát budou mít hodně těžké. V čase 2:30 se rozezvučela branková konstrukce po střele hostujícího Christova a o pár sekund později už se Třinec mohl radovat z první branky. Zmiňovaný hráč předložil hezkou přihrávkou zpoza branky puk Janu Porubovi, který chladnokrevně zavěsil. Domácí se snažili odpovědět, ale jejich pokusy byly marné. Asi největší příležitost měl po chytré Smejkalově bekhendové přihrávce Doktor. Ten ale nedokázal bleskově vystřelit. Dobrý výkon Třince v první dvacetiminutovce ještě podtrhla branka Ludvíka Petráka z konce 18. minuty, který zužitkoval zaváhání domácího brankáře.

Druhá část hry byla ještě o něco zajímavější než ta první. Branka padla opět chvíli po začátku třetiny, ale tentokrát se trefili domácí. Natan Vráblík se opřel do puku na pravém kruhu a prostřelil brankáře Dudáčka. Po této brance následovala pasáž hry, kdy dominovali spíše hosté a to i kvůli přesilové hře, kterou měli k dispozici. Za pozornost stála především šance Christova, kterému v poslední chvíli radost zkazil skvělým zákrokem ležící Kváča. Zlom nastal kolem poloviny zápasu, kdy hráli domácí přesilovou hru a dokázali ji využít. Střelu Křikavy od modré čáry tečoval Jan Bárta a vyrovnal skóre zápasu. O chvíli později byly České Budějovice blízko dalšího gólu, ale ten už se nekonal. Naopak udeřili hosté, kteří se jako blesk z čistého nebe dostali do protiútoku a Robin Švaňa poslal Třinec do vedení 3:2. Následovalo však vyloučení třineckého hráče a další využitá početní výhoda domácích. Jan Bárta si počkal na odražený kotouč a bleskovou střelou zavěsil. V posledních sekundách hry udělali domácí zbytečné chyby, když se dva jejich hráči vyfaulovali a dali tak Třinci možnost 1:56 dlouhé přesilové hry ve třetí třetině.

Výhodu o dva muže v poli Třinec využít nedokázal, i když po střele Christova neměli hosté k úspěchu daleko. Ve 47. minutě se České Budějovice dostaly senzačně do vedení zásluhou Pavla Samohejla. Ten se prosmýkl po pravém mantinelu přes tři hráče až před Dudáčka, kterému jednoduše zametl puk bekhendem mezi nohy. Třinečtí však nezareagovali právě nejlepším způsobem a vzápětí faulovali dvakrát za sebou, čímž domácím dovolili ještě větší tlak. Následující minuty se očekával útok Třince na vyrovnání, který se ale neuskutečnil. Velkou měrou to bylo dáno i skvělým napadáním domácích hráčů, kteří znemožňovali hostům rozehrávku. Třinečtí se téměř nedokázali usadit v útočném pásmu a tak vzali zavděk vhazování ve středním pásmu, které využili na oddechový čas a odvolání brankáře. V posledních sekundách však místo šancí byli diváci svědky pouze šarvátky mezi třineckým Christovem a domácím obráncem Klineckým. Fanoušci Motoru, kteří přišli podpořit starší dorostence tak mohli oslavovat i vítěznou rvačku českobudějovického borce.
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice