Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři po své vítězné šňůře poraženi Libercem

05.03.2014 · Kamila Schmiedová
V 8. kole nástavbové části NOEN extraligy zavítali Oceláři na led Bílých Tygrů z Liberce. Domácí hned v první minutě vstřelili první branku a své nasazení si udrželi celý zápas. Až ve druhé třetině se podařilo Třinci zasadit první gól. Druhý úspěšný, také z hole Tomáše Franka padl ve 43 minutě, ten jim ale Tygři vrátili hned pěti góly, 3 body tak zůstávají v Liberci.
44.kolo, středa 5.3.2014
Liberec
Třinec
9:2
Třetiny: 3:0, 0:1, 6:1  Branky a nahrávky: 1. Svoboda (Psota, Zacha), 6. Belovič (Beránek, Pálek), 14. Žďárský (Mikyska, Zacha), 42. Dlouhý (Kalfiřt, Havlas), 46. Jandejsek (Pyrochta), 47. Psota (Mikyska, Pyrochta), 50. Mikyska (Psota), 50. Dlouhý (Mikyska, Jandejsek), 56. Belovič (Boček) – 30. Franek (Běhal, Kofroň), 43. Franek. Rozhodčí: Hrubý – Hejl, Kajínek. Vyloučení: 4:7, navíc Beránek (LIB) a Motloch (TRI) oba 10 minut OT za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 4:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 45. Střely na branku: 56:34. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 9:2. .  
Vaněček (Sobotka) – Havlín, Jandejsek, Mrázek (C), M. Šír, Arlt, Beránek, Pyrochta, Pálek – Dlouhý, Belovič, Kalfiřt, Psota, Svoboda, Kratochvíl, Boček, Mikyska, Žďárský, Havlas, Zacha
Cieslar (Dudáček) – Běhal (C), Mravec, Matyáš, Heider, Valíček, Foltýn – Pěnčík, Franek, Švaňa, Růžička, Kofroň, Ižacký, O. Kovařčík, Kasala, Motloch, M. Kovařčík, Petrák, Jaroš

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu


První třetina duelu osmého kola nadstavby byla téměř výhradně v režii domácích hokejistů. Tento scénář předpověděla už první minuta a první vážnější situace. V ní se ocitl Daniel Svoboda , jehož rychlým pasem našel Psota a Liberec vedl 1:0.

Za dalších pět minut odskočili Tygři na dvě branky. Beránek vyslal do úniku Matúše Beloviče , který střelou na vyrážečku pokořil Cieslara. Třinec mohl rychle odpovědět, Ižacký však v obdobné situaci netrefil. Liberec i nadále tlačil, třetí branku mohli přidat Jandejsek a následně Svoboda, ani jeden se ale z mezikruží neprosadil.

Daniel Svoboda však dostal v přesilovce ještě jednu šanci z mezikruží - a už se nemýlil. Liberec v tu chvíli odskočil na 3:0. A tento výsledek vydržel až do konce úvodního dějství, ve kterém Severočeši měli výrazně navrch.

Ve druhé třetině liberecká nadvláda poměrně opadla a Třinec tak vycítil šanci pro návrat do zápasu. Přestože domácí stále hrozili, za zmínku určitě stojí tyč po Dlouhého teči Pyrochtovy střely, do branky se jim dostat kotouč nedařilo.

Oceláři dostali v polovině zápasu velkou šanci, když krátce po sobě zamířili na trestnou lavici dva domácí hokejisté. A jejich přesilovka pět na tři trvala jen dvanáct vteřin. Tomáši Frankovi byl naservírován kotouč na modrou a Vaněček se za jeho projektilem jen otočil.

Hosté se ve zbytku třetiny mohli dostat na rozdíl jediné branky, ovšem Jaroš v samostatném úniku neuspěl. Na straně druhé trefil Zacha v závěrečných vteřinách periody horní tyč. Skóre se už ale neměnilo.

Do závěrečných dvaceti minut zápasu se tak šlo za poměrně přesvědčivého vedení domácích šelem. To krátce po jejich startu ještě navýšil Adam Dlouhý , jenž se ocitl osamocen před brankou a poslal puk mezi betony gólmana Cieslara.

Hosté rychle zareagovali. Do úniku se dostal Tomáš Franek a rychlou střelou švihem pokořil Vaněčka. Třinečtí se tak znovu dostali na dostřel, avšak poté přišel z jejich strany kolaps. Liberec v následujících patnácti minutách nasázel hned pět branek.

Kanonádu začal od modré Adam Jandejsek , který nejprve sestřelil kotoučem protihráče a na druhý pokus už zastavila jeho střelu až síť v brance. Minutu na to se před Cieslarem pokoušel gólově úřadovat Mikyska, což se mu nepodařilo. Jeho práci ale dokončil Matěj Psota .

Liberec pokračoval v kontrolování hry a zakrátko znovu zvyšoval skóre. Tentokrát se dočkal Josef Mikyska , který se prosadil v předbrankovém prostoru. Liberecká pětadvacítka měla prsty i v dalším zásahu. Z Mikyskovy přesné přihrávky v pádu tak mohl těžit Adam Dlouhý , před nímž stála už jen prázdná branka.

Hosté chtěli dohrát zápas se ctí a snažili se chodit do útoku. Velkou šanci měl Jaroš, jenž se ocitl na hraně brankoviště, ale přihrávku z rohu nedokázal přesně umístit. Načež přišel poslední hřebík do třinecké rakve. Boček vybojoval kotouč, na vrchu kruhu ho přenechal Matúši Belovičovi a ten ho zápěstím pověsil pod horní tyč.

Když ještě v závěru trefil Svoboda horní tyč, bylo nad slunce jasné, že tři body zůstanou pod Ještědem. Třinečtí Oceláři tak utrpěli teprve druhou porážku v nadstavbě, kde už ale mají své jisté, zatímco Bílí Tygři si upevnili svou pozici a postup mají nadále ve svých rukou.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (TJ Bílí Tygři Liberec): Výborně jsme vstoupili do zápasu, první třetina byla nejlepší v letošní sezóně. V druhé třetině se to trochu zadrhlo, trochu jsme polevili a bylo to znát. V závěru jsme ukázali, že dnes jsme byli lepší a silnější. Jsem rád, že jsme dali tolik gólů a doufám, že tak budeme pokračovat.