Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři zdolali Liberec 3:1!

23.02.2014 · Kamila Schmiedová
Ve třetím kole nástavbové skupiny A NOEN extraligy juniorů dokázali Oceláři porazit Liberec. Zápas byl poměrně vyrovnaný, až ve třetině navýšili domácí svůj náskok, Liberec se snažil snížit v power-play, což se mu i podařilo, třinečtí hráči si však své dvoubrankové vedení vzali rychle zpět.
39.kolo, neděle 23.2.2014
Třinec
Liberec
3:1
Třetiny: 1:0, 0:0, 2:1  Branky a nahrávky: 17. Franek (Běhal), 51. Kofroň, 57. Ižacký (Valíček) – 57. Kalfiřt (Mikyska, Jandejsek). Rozhodčí:Czubaj - Tošenovjan, Rožánek . Vyloučení:6:2 . Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 79. Střely na branku:39:39 . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.  
Svoboda – Běhal, Zahradníček, Pisarik, Mravec, Matyáš, Heider, Valíček – Pěnčík, Franek, Kofroň, Ižacký, Kovařčík, Kasala, Motloch, Jaroš
Vaněček – Jandejsek, Mrázek, Šír, Arlt, Beránek, Havlín, Pálek, Zedek – Hrníčko, Belovič, Kalfiřt, Vlk, Svoboda, Kratochvíl, Boček, Mikyska, Ordoš, Žďárský, Havlas, Pilař

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupili lépe hostující hráči, kteří si ve velmi krátké době dokázali vybojovat dvojnásobnou přesilovou hru, během ní si však Liberečtí nedokázali vypracovat příležitost k ohrožení branky Svobody. Hra poté plynula i nadále bez šancí ke vstřelení branky. Z první vážnější akce tak padl úvodní gól utkání. Běhal přihrál Tomáši Frankovi, ten se kličkou vyhnul jedinému obránci a poslal puk do horního růžku hostující svatyně. Pár minut na to mohl vyrovnat Jandejsek, proti jeho prudké střele se domácí brankář blýskl lapačkou. Navýšit své vedení mohli Oceláři ve vlastním oslabení. Liberečtí obránci ignorovali puk v jejich obranném pásmu, ke střele se tak dostal Heider, skóre se však už v první třetině neměnilo.

I ve druhé třetině byli o něco aktivnější hráči Liberce, ani v této třetině jsme však příliš gólových šancí neviděli. Za zmínku stojí samostatný únik Mikysky, toho však dokázal třinecký gólman vychytat. Na opačné straně ohrozil hostující branku Heider, ten však poslal puk příliš vysoko nad odkrytou branku. Libereckým nevyšel ani druhý únik na třineckou branku, tentokráte neuspěl Vlk.

Do poslední třetiny tak Oceláři vstupovali pouze s jednobrankovým náskokem, o který mohli poměrně rychle přijít, poskakující kotouč však naštěstí pro ně stihl Svoboda včas přikrýt. V přesilovce zahrozil Jandejsek, jehož střela prolétla jen těsně vedle branky. Třinečtí hráči pak dokázali přece jen navýšit své vedení po poměrně kuriózní situaci. Adam Kofroň vystřelil po přejetí modré čáry, puk se od zadního mantinelu odrazil do zad Vaněčka a od nich až za brankovou čáru. Čtyři minuty před koncem hráli hosté přesilovku, liberečtí trenéři se rozhodli odvolat brankáře a ve hře šesti proti čtyřem se dokázal prosadit Jakub Kalfiřt. Radost hostů ze snížení však netrvala ani minutu. Jakub Ižacký objel libereckou branku a poslal puk pod betony Vaněčka do sítě a protože už do konce zápasu žádný gól nepadl, připisují si Oceláři tři body za výhru 3:1.


×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice