Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři si díky skvělé druhé třetině odváží z Olomouce vítězství!

21.02.2014 · Kamila Schmiedová
V utkání 2.kola nádstavbové části NOEN extraligy juniorů se Oceláři utkali s týmem z Olomouce. Gólový účet zápasu otevřeli Hanáci, svůj jednobrankový náskok si udrželi celou první třetinu. Druhá třetina ale byla v režii hostů, Oceláři vstřelili hned tři branky, z nichž jedna padla v přesilové hře. Olomouc v poslední třetině snížila, vyrovnat se ji už ale nepodařilo ani v power-play.
38.kolo, pátek 21.2.2014
Olomouc
Třinec
2:3
Třetiny: 1:0, 0:3, 1:0  Branky a nahrávky: 8. Bauer (Markl, Brandýs), 58. Šoustal (Králík) – 26. Pěnčík (Franek), 29. Běhal (Franek, Jaroš), 39. Jaroš (Franek, Pisarik) . Rozhodčí: Obadal - Goňa, Wesley. Vyloučení: 3:4 navíc Růžička (TRI) 10 minut OT za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 59. Střely na branku:31:26 . Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3.  
Slezák – Škůrek (C), Hes, Hradil, Kreigher, Brandýs, Soukal, Nesvadba – Ostřanský, Králík, Šoustal – Bauer, Beták, Markl – Zezula, Hánl, Konečný – Kocián, Fibrich, Rajnoch
Svoboda – Běhal (C), Zahradníček, Pisarik, Mravec, Matyáš, Heider, Valíček – Pěnčík, Franek, Růžička, Kofroň, Ižacky, Kovařčík, Kasala, Motloch, Christov, Jaroš

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu


Na obou týmech bylo vidět, že nechtějí dopustit, aby utkání nedopadlo podobně, jako při posledním střetnutí těchto dvou celků, které vyhrála před dvěma týdny Olomouc 9:6. První vážnější situace byla vidět na třinecké straně, kdy Růžička střílel od modré čáry a Slezák si málem jeho střelu srazil do vlastní brány, protože puk mu vypadnul z jeho lapačky a následně se odklouzal jen pár centimetrů vedle pravé tyče olomoucké brány.

Jako první se do vedení dostali domácí hokejisté, když Dominik Bauer využil dobrého pasu od Markla a svou následnou střelou prostřelil Svobodu v bráně Třince. Mora hrála následně svou první přesilovou hru v utkání, ale domácí se jejich početní převaha vůbec nevydařila. Třinec postupně přidával na obrátkách a asi největší šanci v první třetině spálil Christov, jenž dostal pas mezi kruhy, ale hostující útočník trefil dobře postaveného Slezáka.

Do druhé třetiny Oceláři doslova vlétnuli, protože svého soupeře přehrávali po většinu času a jejich aktivita přinesla ve 25. minutě první gól, když hosté ujeli dva na jednoho a Franek předložil puk Marku Pěnčíkovi, jenž ve vyložené šanci nezaváhal a poslal puk do pravého růžku. Aktivita třineckých juniorů zanedlouho přinesla druhou branku v síti Olomouce, protože hosté využili svou první přesilovou hru, kdy Motloch nahrál na modrou Jiřímu Běhalovi, který tvrdou ranou prostřelil Slezáka.

Za další dvě minuty to již mohlo být o dvě branky, když Jaroš získal puk před Slezákem, kterého se snažil vymíchat, ale domácí brankář jeho zakončení dokázal vyrazit před sebe, kde byl nikým nehlídaný Motloch, jenž přestřelil zcela prázdnou olomouckou bránu. V závěru druhé třetiny mohla vyrovnat Mora, když Králík nahrál před Svobodu Kociánovi, jenž ještě posunul puk na Šoustala, který však netrefil odkrytou část brány. Na druhé straně tak přišel ihned trest v podobě třetí branky Ocelářů, protože se z rychlého protiútoku prosadil Tadeáš Jaroš.

Ihned zkraje třetí třetiny se do velmi dobré pozice dostal hostující Ižacký, který jel z levé strany zcela osamocený na Slezáka, ale třinecký útočník svým zakončením trefil domácího brankáře. Jinak se ve třetí třetině již Třinec nikam nehnal, protože hosté hlavně bránili své dvoubrankové vedení. Mora si dokázala vytvořit vážnější šanci až ve 53. minutě, když dostal pěkný pas za obranu Konečný, ale jemu vypíchnul puk z hole Svoboda. Kotouč se však odrazil přímo na hůl Králíka, který ve velmi dobré pozici minul třineckou bránu.

Mora se přece jenom ještě dočkala druhého gólu, když se po krásné invididuální akci prosadil Tomáš Šoustal, jenž si obhodil posledního obránce Třince a tváří v tvář uspěl i proti Svobodovi. Kohouti to zkusili ještě v závěru v šesti hráčích, ale snaha domácích již nevedla k žádné další brance, a tak se ze zisku tří bodů radují hostující Oceláři, kteří zdolali Olomouc na jejím ledě 3:2.
×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice