Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Třinečtí junioři porazili lídra tabulky 5:2

31.10.2009 · Růžena Raszková
V dnešním posledním kole základní části se mladí Oceláři utkali se soupeřem z první příčky tabulky. Ve vyrovnaném utkání nastal zlom ve 43. minutě, když Třinečtí nasázeli hostům během sedmi minut čtyři branky. Po dnešním kole se sloučí prvních šest týmů z Čech a z Moravy, mezi které patří oba dnešní soupeři. Těchto dvanáct týmů má zaručeno účast v play off. Po odehrání další části se k nim připojí ještě čtyři první týmy ze skupiny B.
22.kolo, sobota 31.10.2009
Třinec
Pardubice
5:2
Zimní stadion Třinec
Třetiny: 1:0, 0:1, 4:1  Branky a nahrávky: 11. Marosz (Mičulka, Bajtek), 43. Hegyi (Toman M., Pavlík), 46. Toman M. (Rapáč), 48. Bajtek (Marosz, Mičulka), 50. Böhm (Měrka) - 26. Moučka (Lenoch), 54. Hemský . Rozhodčí: P.Přikryl - P.Dučák, O.Trunečka. Vyloučení: 6:6, navíc 5 + 25 J.Toman za hrubost (TRI). Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 244. Střely na branku: 47:22. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:5, 2:5. 
Raszka - Gottwald, Špaček,Toman J., Pavlík, Rajnoch, Chvostek - Hegyi, Mičulka, Bajtek Böhm, Marosz, Měrka, Málek, Martyčák, Toman, Rapáč, Dočkal
Štorf (od 50. min Langhamer)- Zdráhal, Krejnus, Vondráček, Lenoch, Havlík, Poskočil - Půhoný, Veselý, Moučka, Křečan, Tomin, Čapek, Pilař, Hemský, Kapec

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V úvodu první dvacetiminutovky každý chvilku tahal pilku. Jednou se hrálo u pardubické brány, podruhé zase u třinecké, ale žádná ze šancí nebyla proměněna. V cestě jim stála buď skvělá obrana a nebo brankáři. Až v polovině třeniny po závaru před pardubickou bránu dorazil puk do sítě hostů Rostislav Marosz. V oslabení Třinec nepustil hosty k žádné větší šanci, proto se do kabin odcházelo za nezměněného stavu.

Druhá třetina žádné velké zvraty nepřinesla. Její průběh byl podobný, ale v 26. minutě projel celé kluziště a nic mu nestálo v cestě, aby kolem vyrážečky poslal puk za Raszkovy záda – 1:1. Další samostatné úniky Moučky a Čapka si domácí brankář pohlídal. V přesilové hře Třince se měl co ohánět i pardubický Štorf, kterého Třinečtí nedokázali překonat. Zdráhal využil třineckého zaujetí u branky hostů a sám se v oslabení vydal do útočné třetiny. Jeho střela od modré skončila na hrudi domácího gólmana.

V posledním dějství došlo na lámání chleba. Již v úvodu Třinec využil přesilovou hru, když Domink Hegyi překonal střelou zblízka strážce pardubické svatyně. O dvě minuty domácí rozpoutali brankový koncert. Nejdříve Michal Toman převzal přihrávku Petra Kaďorka a v zakončení se nemýlil. Následně dorazil puk do brány Filip Bajtek a pátou branku vsítil Lukáš Böhm. V 54. minutě jen korigoval výsledek na 2:5 svým samostatným únikem Marek Hemský .

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): Jsme spokojeni jak s výsledkem, tak z části s hrou. Kluci předvedli pěkné kombinace a myslím si, že jsme zvítězili zaslouženě.

Vladimír Martinec (HC Eaton Pardubice): My jsme dneska přijeli z poloviny s novým mužstvem, kdy ti kluci, kteří to doposud táhli, jsou o kategorii výše. I přesto jsme tady zahráli rovnocennou partii, až na těch posledních 10 minut. Nevím jestli byl soupeř v plné sestavě, ale podle zápisu byli starší.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice