Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Další vítězné derby, tentokrát pro mladé Oceláře!

19.10.2013 · Tomáš Golasowski
T Ř I N E C - Den po derby mužů se konalo další, a to ve městě pod Javorovým, kde Třinečtí hostili Vítkovice. Od začátku bylo utkání velice vyrovnané. Pomyslné misky vah se přelévaly z jedné strany na druhou, ale šťastnější nakonec byli hokejisté s dráčkem na prsou, když v prodloužení o jejich vítězství rozhodl Jan Trčka.
17.kolo, sobota 19.10.2013
Třinec
Vítkovice
3:2
Werk aréna
Třetiny: 1:0, 0:2, 1:0 - 1:0  Branky a nahrávky: 4. Christov (Poruba), 54. Poruba (Chistov), 61. Trčka – 36. Stránský (Krenželok, Kafka), 39. Spratek. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 54. Střely na branku: 31:39. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.  
Dudáček – Roman Mich., Bartko, Bartoň, Walaski, Stránský D., Janiczek, Cienciala, Adámek – Poruba, Pala, Christov(C), Stuchlík, Roman Mil., Kofroň, Petrák, Trčka, Škorpík, Sztwiertnia, Lorek, Sikora.
Wanecki – Šendera, Puzič(C), Krenželok, Fajkus, Charvát, Čechman – Kuťák, Beneš, Malina, Stoklásek, Kafka, Korec, Slánský, Spratek, Jáchym, Stupka, Hartmann, Stránský Š.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Nástup do utkání parádně vyšel domácím hráčům, když už ve čtvrté minutě otevřel skóre Vít Christov, který prostřelil hostujícího gólmana Waneckiho mezi betony. Poté jsme již byli svědky málo pohledného hokeje, kdy se hra přerušovala sporadicky, ale o kotouč se většinou bojovalo ve středním pásmu. Za zmínku stojí šance Vítkovic, kterou měli hostující v početní převaze, ale domácí brankář Dudáček se dobře přesunul proti dorážce Jáchyma.

Tempo hry se příliš nezměnilo ani v prostřední periodě. O něco více ze hry měli hosté z Vítkovic, kteří si také vynutili trestné střílení. Šimonovi Stránskému však blafák do backhandu nevyšel podle představ a Dudáček jeho pokus vychytal. O patnáct sekund později se do zakončení dral Christov, který byl taktéž faulován a výhoda trestného střílení byla nyní na straně Ocelářů. Christov jakoby napodobil Stránského a jeho pokus o backhandový blafák také skončil nezdarem. Šimon Stránský si však zpravil chuť ve druhé polovině prostřední třetiny, kdy dokázal dorazit puk za záda Dudáčka a Vítkovice tak dokázaly vyrovnat. Hostující celek vyrovnávací gól nakopl a poté byli lepším týmem na ledě. Svou herní převahu také zužitkovali gólem, to když Daniel Spratek obkroužil klec Dudáčka a kotouč se dokutálel až za záda třineckého muže v masce.

V poslední části jsme opět nesledovali nikterak krásný hokej, hrálo se totiž velice takticky z obou stran a hra vycházela ze zabezpečené obrany. Byli to však Třinečtí, kteří dokázali vyrovnat a potvrdilo se staré a známé pravidlo nedáš - dostaneš. Za Dudáčkem totiž zazvonila tyč a prakticky z protiútoku vstřelil vyrovnávací branku Jan Poruba. Nerozhodný stav vydržel až do konce posledního dějství a na řadu tak muselo zákonitě přijít prodloužení.

V prodloužení nenechal gól na sebe dlouho čekat. Hned po čtyřiceti sekundách rozhodl o osudu utkání Jan Trčka, který dokázal trefit puk ze vzduchu. Oceláři tak získali velice cenný skalp lídra tabulky staršího dorostu a v tabulce tak poskočili na dělené třetí místo.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec