Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři odvrátili debakl, ale na body nedosáhli

30.11.2013 · Martina Sikorová
Přestože Oceláři prohrávali v 22. kole NOEN extraligy juniorů v Mladé Boleslavi po 23 minutách 5:0, zabojovali a povedlo se jim snížit na rozdíl jediného gólu. Vyrovnávací gól se jim však vstřelit nepodařilo a tak se vracejí z Mladé Boleslavi bez bodu.
22.kolo, sobota 30.11.2013
Ml. Boleslav
Třinec
5:4
ŠKOENERGO Aréna
Třetiny: 3:0, 2:2, 0:2  Branky a nahrávky: 3. Volf (Byakov), 8. Frolík (Kotala), 18. Volf (Borovec, Hes), 21. Frolík (Ďurač), 23. Smrčka (Sonnek) – 33. Motloch (Foltýn, Kasala), 37. Matuš (Stránský), 41. Jaroš (Matuš), 55. Jaroš (Kovařčík O., Matuš). Rozhodčí: Jechoutek - Tasch, Springl. Vyloučení: 5:9, navíc Podsedníček (MBL) - 20 minut OT za nesportovní chování. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 42:29. Průběh utkání: 5:0, 5:4.  
Pechek – Lobo, Souček, Plíšek, Kulhánek, Hes, Bernad, Adamík, Nedbal, Byakov, Ďurač, Pätoprstý, Chvátal, Podsedníček, Borovec, Frolík, Volf, Kotala, Smrčka, Sonnek, Kuchta
Svoboda (21. Cieslar) – Běhal, Zahradníček, Mravec, Heider, Stránský, Foltýn, Pěnčík, Franek, Růžička, Kofroň, Kovařčík Ondřej, Kasala, Motloch, Ohera, Matuš, Kovařčík Michal, Jaroš

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Mladoboleslavští se do vedení dostali už ve třetí minutě zásluhou Lukáše Volfa, ten z bezprostřední blízkosti překonal třineckého Svobodu a domácí byli v tu chvíli na koni. Ve hře byla vidět spousta nepřesností. Pochybení ve čtvrté minutě mohlo stát domácí tým vedení, když si nechali ujet hostujícího Matuše, který to na Pechka zkoušel blafákem. Domácí gólman si ho však dobře pohlídal a puk vytěsnil. Další rána pro Třinec přišla v osmé minutě. Jakub Frolík zachytil přihrávku na modré, prokličkoval skrz třineckou obranu a tváří v tvář překonal brankáře Svobodu. Oceláři se ani po dvou brankách nesesypali a dál si vytvářeli šance. Motloch si zkoušel objet bránu a následně dorážet, Pechek byl ale v první třetině pozorný a nedovolil hostům skórovat. Po velké chybě Boleslavských byl v šanci hostující Kofroň, proti kterému vyjel Pechek a puk střelou vyhodil až do středního pásma. Za faul Kulhánka bylo ve 13. minutě nařízeno trestné střílení, třinecký Matuš se jako exekutor rozjel velmi pomalu a pohyby zápěstí a ramen rozhýbal Pechka, ten ale předvedl parádní zákrok a puk vyrazil až na horní síťku své branky. Hosté byli ve střelách bezzubí, a tak se ke slovu opět přihlásili domácí. Lukáš Volf dotlačil puk do brány z bezprostřední blízkosti a vyhnal Svobodu z brány.

Do druhé třetiny se tak do třinecké svatyně postavil brankář Cieslar. Ani ten ale čisté konto neudržel dlouho, inkasoval po 51 vteřinách, když zúročil přesilovou hru Jakub Frolík. Cieslarovou psychikou navíc po dvou minutách otřásl pátý gól Boleslavi, který vstřelil Marek Smrčka. Boleslav zanedlouho mohla přidat šestý, ale branka Patrika Podsedníčka byla dosažena vysokou holí a za protesty mu rozhodčí udělili osobní trest. Dalo by se říct, že za stavu 5:0 je vlastně po zápase. V utkání s Třincem to ale neplatilo. Třinec od poloviny utkání změnil přístup a cíleně šel za vyrovnáním. První gól vstřelil Lukáš Motloch, který z dorážky doklepl černou pryž do branky. Do konce druhé části stihli hosté přidat ještě druhou branku, pro Boleslav poněkud nešťastnou. Jeden z boleslavských obránců se vracel spolu s Radimem Matušem, ale uklouzl po zlomené hokejce a třinecký útočník měl poměrně snadný úkol a střelou mezi betony nedal domácímu gólmanovi šanci.

Vstup do třetí třetiny se hostům povedl, Tadeáš Jaroš po jednatřiceti vteřinách vymetl horní růžek Pechkovy brány a rázem se Třinci hrálo lépe. Hosté hráli ve třetí třetině jako vyměnění, nahazovali si kotouče, dobře bránili a domácí tým s nimi měl místy nemalé problémy. Ani jeden z týmů ale neskládal zbraně, Třinec chtěl srovnat skóre a Boleslav zase získat svůj ztracený náskok. Na konci 48. minuty se Boleslavi podařilo dotlačit puk do brány, ale rozhodčí gól neuznali, o několik minut později byl podle některých hráčů puk v bráně znovu, ale rozhodčí rezolutně rozpažil. Ke slovu se tak dostali znovu hosté, kteří čtvrtou brankou řekli jasně, že mají v zápase ještě co říct. Tadeáš Jaroš tentokrát peckou z ostrého úhlu nad vyrážečku překonal domácího Pechka. Na konci utkání to Třinec zkoušel ještě v šesti bez brankáře, ale dokonat zvrat se jim už nepodařilo, a tak velmi cenné tři body zůstávají v Mladé Boleslavi.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek, BK Mladá Boleslav:Do utkání jsme šli s tím, že se chceme pokusit bodovat. Po zápase s Vítkovicemi jsme neměli moc důvodů k radosti. I přesto jsme se snažili hráče připravit a především namotivovat na další utkání, protože jsme věděli, že nepůjde o nikterak lehký zápas. Musím kluky pochválit za to, že vstoupili do utkání zodpovědně a snažili se plnit to, co jsme po nich chtěli. Podařilo se nám vyhrát první třetinu 3:0, to byla fantazie. Ve druhé třetině jsme šli rychle do vedení 5:0. Pak jsme minuli prázdnou bránu a rozhodčí nám neuznal gól, navíc náš hráč dostal osobní trest. Ze střídačky jsem byl v tu chvíli přesvědčený o tom, že ten gól měl platit. V ten moment jakoby jsme urazili štěstí. Sehráli jsme přesilovky, které nás měli zvednout, ale namísto toho jsme se začali potápět a sami jsme se dostali do problémů. Soupeř toho využil a snížil. Ve třetí třetině to bylo drama, ale nakonec jsme díkybohu vyhráli. Doufám, že ta výhra pomůže psychice a hráči si budou v příštích utkáních věřit.

Jiří Juřík, HC Oceláři Třinec:Utkání se mi hodnotí velmi těžce, protože odjíždíme z Boleslavi bez bodu. První polovinu utkání jsme vůbec nehráli, to zkrátka nebyl výkon hodný juniorské extraligy. Nejde hrát jednu třetinu nebo polovinu utkání, musí se hrát celých šedesát minut. Za stavu 5:4 jsme měli dvě tyčky, ale štěstí se k nám nepřiklonilo. Všechno je to ale o přístupu hráčů.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec