Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři ani přes tlak v závěru nestačili na Liberec

29.11.2013 · Martina Sikorová
Junioři dnes sehráli zápas na ledě Liberce, kde sice dokázali jako první skórovat, ale poté domácí otočili stav 4 góly na svou stranu. Ocelářům se v závěru podařilo snížit na rozdíl jediného gólu, Liberečtí ale gólem do prázdné branky stanovili konečný výsledek 5:3.
21.kolo, pátek 29.11.2013
Liberec
Třinec
5:3
Svijanská aréna
Třetiny: 1:1, 2:0, 2:2  Branky a nahrávky: 18. Havlas (Dlouhý), 24. Havlas (Dlouhý), 27. Mikyska (Beránek), 49. Žďárský (Psota), 60. Mikyska (Hrníčko) – 17. Jaroš (Kofroň), 57. O. Kovařčík (Kofroň), 58. Franek (Zahradníček, Běhal). Rozhodčí: Hrubý - Podrazil, Zavřel. Vyloučení: 8:8, navíc Svoboda (LIT) 10 min - Matyáš (TRI) 10 minut OT za nesportovní chování, Pěnčík (TRI) 10 min OT za zásah do oblasti hlavy a krku, Kasala (TRI) 5 min a do konce utkání za naražení zezadu. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 36:32. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:3, 5:3.  
Vaněček – Mrázek, M. Šír, Arlt, Beránek, Tržický, Pálek, Zedek – Langhammer, Hrníčko, Dlouhý, Belovič, Psota, Vlk, D. Svoboda, Boček, Mikyska, Žďárský, Havlas, Pilař
M. Svoboda – Běhal, Zahradníček, Mravec, Matyáš, Heider, Stránský – Pěnčík, Franek, Kofroň, O. Kovařčík, Kasala, Motloch, Ohera, M. Kovařčík, Jaroš

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Páteční duel začal poněkud zlehka. Oba týmy se nedostávaly do vyložených šancí, takže byl k vidění spíše kombinační hokej. Motlochova střela šla mimo branku, na druhé straně Hrníčko narazil na gólmana hostů. Ani Langhammer se nedokázal prosadit, Psota pak přestřelil branku. První velká šance přišla až v patnácté minutě, kdy se puk pohyboval na brankové čáře, ale Kofroňovu tutovku dokázal zlikvidovat brankář Vaněček.

Skóre se otevíralo tři minuty před koncem první periody. Tadeáš Jaroš v přesilovce pouze doklepl puk do otevřené klece – 0:1. Tygři však bleskově odpověděli, Vojtěch Havlas se svou střelou mezi betony nemýlil – 1:1. Liberečtí mohli ještě do vedení, Psota ale trefil výstroj gólmana Svobody, Vlk pak promáchl před odkrytou klecí.

Hned zkraje prostředního dějství už se Severočeši do vedení dostali, Vojtěch Havlas přesně zamířil nad lapačku – 2:1. Srovnávací střelu měl na holi Michal Kovařčík, ale narazil na betony Vaněčka. V oslabení pak Franek nadvakrát nepřekonal brankáře. Ve dvacáté sedmé minutě Tygři ještě zvýšili své vedení, Josef Mikyska poslal puk pod břevno a využil přesilovku – 3:1.

Hra se na chvíli uklidnila a provázelo ji mnoho nepřesností a nedotažených výpadů. Kofroň se v úniku unáhlil, Dlouhý byl na druhé straně zastaven obranou Ocelářů. Chvíli po polovině zápasu přišla šance pro Liberec, když se Kasala nechal vyloučit na pět minut, ale Severočechům se tato přesilovka vůbec nepovedla. Chvíli před koncem periody se ještě utrhl Hrníčko, ale posunul si puk moc před sebe.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky unikl Dlouhý, ale koncovku nevyřešil ideálně. Spousta trestů na obou stranách zpomalovala hru a tak moc akcí k vidění nebylo. Ve čtyřicáté osmé minutě pálil z dobré pozice Jaroš, ale tento puk v síti neskončil. Dvě minuty nato si Tygři vytvořili již tříbrankový náskok, přesilovku bleskově využil hned po vhazování Martin Žďárský - 4:1. Ten mohl ještě zvyšovat, ale v další akci minul odkrytou klec.

Tři a půl minuty před koncem základní hrací doby ještě Třinečtí zmobilizovali své síly a využili dvojitou přesilovku. Ondřej Kovařčík sebral odražený puk a měl lehkou práci – 4:2, Tomáš Franek o chvíli později využil ztracené rovnováhy Vaněčka – 4:3. Moc času nezbývalo a Oceláři zkoušeli power-play bez gólmana, tu potrestal Josef Mikyska, který uklidil puk do prázdné branky – 5:3 – a zpečetil tak konečný stav.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (Bílí Tygři Liberec): Myslím si, že jsme celý zápas byli lepší. Podle výsledku to zas až tak nevypadá, dostali jsme branky v oslabení. Měli jsme více šanci, dnes jsme si zasloužili vyhrát. Gratuluji hráčům, všichni jsme tuto výhru potřebovali.

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): Bylo to vyrovnané utkání. Přijeli jsme s okleštěnou sestavou, svojí nedisciplinovaností jsme domácím poskytli dost příležitostí na to, aby v přesilovkách skórovali, a to se ukázalo jako rozhodující.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice