Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři zdolali Mladou Boleslav v poměru 4:2

14.09.2013 · Luboš Olszar
Svěřenci trenérů Jiřího Juříka a Aleše Macha dnes sehráli již čtvrté utkání NOEN extraligy, ve kterém hostili Mladou Boleslav. Oceláři si v první třetině vytvořili dvougólový náskok, který však hosté do půli zápasu vymazali. Ve zbytku duelu se již dvakrát trefil pouze Třinec a získává tak tři body za vítězství 4:2. Lukáš Kasala se prezentoval hattrickem a asistencí k tomu.
4.kolo, sobota 14.9.2013
Třinec
Ml. Boleslav
4:2
Třetiny: 2:1, 1:1, 1:0  Branky a nahrávky: 4. Kasala (Kovařčík O., Kofroň), 13. Kasala (Kofroň, Kovařčík O.), 33. Kasala (Běhal, Kofroň), 56. Kovařčík O. (Kasala, Valíček) – 14. Volf (Kotala, Souček), 29. Chvátal (Bernard, Marek). Rozhodčí: Mikulka - Hanzlík, Adamec. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 329. Střely na branku: 28:25. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2.  
Svoboda – Hurtík, Valíček, Matyáš, Běhal, Zahradníček – Pěnčík, Ižacký, Jaroš, Franek, Kofroň, Kasala, Kovařčík, Motloch, Ohera, Vyčesaný, Křibík, Bartoň.
Tomšů – Bernard, Adamík, Plíšek, Kulhánek, Hřebíček, Souček, Bartoš, Nedbal – Borovec, Chvátal, Marek, Podsedníček, Kuchta, Suchan, Němec, Volf, Kotala, Školoud, Smrčka, Sonnek.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupili lépe domácí Oceláři, kteří to rovněž brzy ztvrdili úvodní brankou duelu. Ondřej Kovařčík vybojoval puk v rohu mantinelu a přesně našel v mezikruží Lukáše Kasalu, jenž ihned z první příklepem vymetl pavučinu boleslavské svatyně. Boleslav si proto vzala velmi netradičně oddechový čas již v 6. minutě utkání, ale to své kýžené ovoce nepřineslo.

Nevyužitou přesilovou hru hostů totiž vzápětí domácí potrestali dalším pukem v síti. Jako střelec figuroval ze stejné pozice opět Lukáš Kasala, který rovněž využil přihrávku z rohu mantinelu, tentokráte však v podání Adama Kofroně. Za minutu už ale platilo znovu jednobrankové vedení Třince, jelikož Lukáš Volf dokázal v těžké pozici sklepnout přihrávku Kotaly za Svobodovy záda.

Druhá třetina přinesla řadu vyloučení na obou stranách. Nejprve skončila přesilová hra hostů doslova fiaskem, avšak ihned poté se vylučovalo na domácí straně znovu a Boleslav tak dostala šanci na reparát. Ten už Bruslařský klub nezahodil a přetavil jej k vyrovnávající brance přibližně v půli zápasu, když na konci celé přesilové akce stál u pravé tyče David Chvátal.

Vyrovnaný stav příliš dlouho nevydržel, neboť za bezmála čtyři minuty využili svou přesilovou hru také Oceláři. Příklep Běhala vyrazil Tomšů pouze před sebe, kde číhal Lukáš Kasala, jemuž neudělalo žádný problém zasunout puk do odkryté části klece a zaznamenat tak hattrick – 3:2.

Ve 46. minutě utkání zvedali domácí radostí ruce nahoru zbytečně. Ti sice dostali kotouč za brankovou čáru, avšak zároveň při této situaci došlo k posunutí hostující brány. Bohužel při zápasech juniorů není k dispozici videorozhodčí, který by mohl posoudit, kdy se puk v bráně skutečně ocitl, každopádně rozhodčí na ledě gól neuznali.

Skutečně se Třinečtí mohli radovat až o deset minut později, když spolupráce Valíčka s Kasalou připravila Ondřeji Kovařčíkovi přihrávku na zlatém podnosu, z čehož třinecká čtyřiadvacítka stanovila proti z půli odkryté brance konečné skóre duelu – 4:2.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): Věděli jsme z informací, co jsme měli, že Boleslav bude vyrovnaný soupeř, což se myslím dnes potvrdilo. Myslím si, že dnešní zápas byl naší druhé pětky, která vsítila všechny čtyři branky a rozhodli vlastně celé utkání. Ostatní samozřejmě plnili danou taktiku a jsme rádi za tři body.
×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec